Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 17 November 2013

Info : Keju Termahal Di Dunia Diperbuat Dari Susu Keldai (9 Gambar)


Kini, bagi pencinta makanan mewah serta mempunyai duit poket yang banyak serta tidak tahu di mana untuk membelanjakannya, anda boleh memilih untuk menikmati keju termahal di dunia dari ladang keldai di Serbia.

Dihasilkan di Zasavica iaitu salah satu rizab semulajadi paling terkenal di Serbia, keju yang dikenali sebagai 'pule' oleh penduduk tempatan diperbuat dari susu keldai dengan harga yang boleh mencecah sehingga US$ 1,300 sekilogram.

Proses membuat keju ini memerlukan sebanyak 25 liter susu keldai segar bagi membuat satu kilogram keju, di mana menurut rizab berkenaan adalah harga paling mahal di dunia.

Keju yang berwarna putih serta rapuh digambarkan mempunyai rasa yang hampir sama dengan keju Spanish manchego, tetapi dengan rasa yang lebih mendalam dan kaya dengan lemak.



Sumber : Here

14 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st Ipoh bangang!

amd117 said... Best Blogger Tips

2nd!! orang perak makan taik anjing!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Siapa mahu guna PREPAID MURAH yg blh bagi anda income bulanan lumayan, insuran, rebat smartphone, tiket airasia FREE, diskaun TUNE HOTEL, peraduan & byk lagi...

PM/SMS/CALL/WHATAPP saya.. tq

0176543857

http://toneexcel7.blogspot.com/

Anonymous said... Best Blogger Tips

pempuan murah ada tak? mcm mak kau ke...kakak kau ke... nenek kau aku taknak dah bacin!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Erm anon ats aku sembng kuat.mak dia ngah period pun dia tutoh..mgalahkn hanjing gayenya...pdhal punai bkn bsar mane standrt bdk drjh 4. Woi mgkuk ko mst anon bru kt cni. Kmen cm ayt budak2.

Anonymous said... Best Blogger Tips

2 org anon atas nie... kalo blom sunat jangan nak sembang kuat....

-admin-

Anonymous said... Best Blogger Tips

keju dari susu rusa negara mana lak pengeluarnya???

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mak ko blum sunat. Check sgera mgelakn kekeliruan

Anonymous said... Best Blogger Tips

sama la mcm ko takut nak sunat , sembang kuat

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon atas ni kimak! dia buat keju pakai air mani bapak dia!

Anonymous said... Best Blogger Tips

pantat terpantat pantat

Anonymous said... Best Blogger Tips

tuh la sedap hari2 ko ratah keju kn anon 23:05

Anonymous said... Best Blogger Tips

kimak kau anon 16:56!

Anonymous said... Best Blogger Tips

keju dalam sarong kepala kote Fauzi yang kulup itu lagi mahal !
-ameba

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...