Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 2 October 2013

Cool : "Energica Ego", Superbike Berkuasa Elektrik Pertama Di Dunia (7 Gambar)


Pada harga US$23,000 (RM69,000), Energica Ego mungkin tidak semurah seperti yang dijangka tetapi apa yang pasti, motorsikal ini merupakan motorsikal berkuasa tinggi berkuasa elektrik pertama yang diberi kelulusan undang-undang untuk berada di jalan raya. Dengan berat sebanyak 580 paun dan bergerak dengan menggunakan motor elektrik 'synchronous' dengan magnet kekal, minyak penyejuk dan 100kW kuasa/195Nm tork yang memberi kuasa kepada motorsikal ini untuk bergerak selaju 130 mph (208 km/j).

Motorsikal berkuasa tinggi ini juga turut dilengkapi dengan Vehicle Control Unit (VCU) dan sistem peta pelbagai fungsi yang inovatif untuk pengurusan tenaga. Brek disediakan oleh Brembo, dengan Bosch mengendalikan sistem ABS. Energica Ego juga turut mempunyai sistem mengecas bateri 110-220 V dengan kabel pada punca elektrik.



Sumber : Here

17 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hebat..

Anonymous said... Best Blogger Tips

apa yang hebat? biasa aja motor ni... bukan turun dr langit pon!
cam bangang je aku tgk!

Anonymous said... Best Blogger Tips

proottt...prooottttt!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hebat cm opah ko kelahiran semula dri lubang taik.... puuuihh mak ko tongoi

Anonymous said... Best Blogger Tips

Awesome!, berbaloi membelinya, tapi kalau top speed 208, memang kena gelak je dengan geng 250.

ceritaapakah.com said... Best Blogger Tips

macam slow ja benda nihhh hahahha

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bila nak wat scooter plak? bajet 10k je ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

klu aku dpt anon 21:51 lunyai aku keje kan... mcm gmpang..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kalau tahu maki seranah dalam blog tak ada masa depan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 14:46! kimak kau lunyai!

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 22:31.. mmg puki mak ko dah lunyai..

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 01:46! anon 22:31 tu kata kimak kau la! bukan kimak dia!

daqspark said... Best Blogger Tips

kira not bad ar for Electric motor 200km/j... ini baru permulaan, akan datang pasti dpt pergi lebih laju lagi.. yg tak mampu tuh boleh la tengok2 aje tambah info sendiri, xyah nk komen sampah sgt.. mcm baru terdedah ngan dunia internet aje.. sadis~

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 21:54!... ko xyah jd batu api la wei... lantak 2 ekor anon tu nk puki sape pon. bodoohhhh...

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 19:21! anon 21:54 kata mak kau mcm kimak binatang!
-aku cuma tlg smpaikan aja... jgn marah aku la

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ni nak bazir duit rakyat lagi la ni nak buat motor elektrik bagai. Wake up la rakyat malaysia kita doakan yg termulia TGNA kembali tadbir negara kita ni. Takbirrr


-anon tanah merah-

Anonymous said... Best Blogger Tips

BODOH SEMUA ANNO ATAS..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...