Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 18 September 2013

Retro : "Salonmay", Alat Kecantikan Khas Untuk Wanita Suatu Ketika Dahulu (3 Gambar)


Pada masa kini terdapat pelbagai bentuk iklan yang menawarkan pelbagai kaedah untuk mencantikkan diri terutamanya untuk para wanita. Boleh dikatakan semua iklan sebegitu mengesyorkan bahawa bentuk badan yang menarik ialah antara ciri penting yang dapat menjadikan seseorang itu kelihatan cantik atau kacak. Seperti yang banyak diiklankan, definisi utama bagi menggambarkan 'bentuk badan menarik' ialah seseorang itu mestilah 'tidak gemuk'. Manakala untuk seseorang yang sememangnya 'tidak gemuk', definisi lain pula dipakai untuk menggambarkan 'bentuk badan menarik', di mana antara definisi yang paling popular khususnya kepada kaum wanitaialah mereka mestilah mempunyai bentuk payudara yang menarik.


Apa yang menariknya, iklan Salonmay yang seterusnya tidak lama kemudian telah ditapis! Tiada lagi ilustrasi tatacara penggunaannya, malah perkataan "buah dada" juga sudah tidak kelihatan lagi dan digantikan dengan "tubuh badan". Yang lebih menarik, iklan Salonmay versi baru itu turut menyiarkan gambar trofi Golden Brain Award 1977 dan The First Top Ten Outstanding Inventors bagi membuktikan keberkesanan alat itu, malah - mungkin atas permintaan besar pasaran tempatan - saiz S juga sudah mula dijual. Dapatkannya di Pertama Kompleks, Kuala Lumpur!


Sumber : here

15 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

azam hensem

Anonymous said... Best Blogger Tips

hensem mcm kambing!

Anonymous said... Best Blogger Tips

memang berkesan alat ni, tetek kecil jadi besar.

P.Preity Petry said... Best Blogger Tips

Alat untuk lelaki pun ada. Kalau tengok wayang kat Odeon (depan Pertama Kompleks), mesti ada iklan ni. :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

benda ni dh lama da, skrg pn org still jual utk laki pn ade, teknik sama
-Maori-

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon abah ada bli untuk bsarkan telo dia..... dgn alasan tabung bsar bru jimak kuat.. . Wlaupun penisnya bsaiz 1cm....

Anonymous said... Best Blogger Tips

org johor sakai bukit


This Is Kota Bharu

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sesiapa nak besar kan otak pakai alat ni pun boleh. Kasik cerdik sikit.

Anonymous said... Best Blogger Tips

suruh abah kau besarkan kote dia supaya mak kau tak menyesal tgk aku punya!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hahahahaha...mc sial laa lu org komen..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sudahkah anda berselawat ke atas nabi pada hari ini??

Anonymous said... Best Blogger Tips

Otak ko pun bsar tlur burung puyoh.... mohon sgera pump pkai pump jamban yg staraf dgn ko.... anon abah bleh wat demo sb dlu dia lngsung xada otak.... brkat ksabaran mgepump stiap pagi n stim taik lembu..... otaknya mula mbesar tpi iq 0.... smpai tua bodo piang

Anonymous said... Best Blogger Tips

hang tulis appa ni lahanat? aku tak paham langsung mcm ciba!
abah hang la!

-abah kau-

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kang dah kata anon abah xda otak.... bahsa mlyu pun xrti... plan eja ar.... meh ikotvaku bce plan2..... anon abah pmakan taik kturunan kaum pmakan punai... kuat menjubo n sangap pelir.... kuat2 bca .... anon abah gay punce psundaln dlm masyarkat... mohon kerat kote dia sumbat lam mulot dia.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

abah kau lahanat!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...