Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Saturday, 29 June 2013

Cool : The Smiler, Roller Coaster Dengan ''Loop" Terbanyak Di Dunia (5 Gambar)


Alton Towers telah me'release' gambar-gambar Roller Coaster yang memiliki 14 loop raksasa dengan harga 18 juta euro.

Smiler Staffordshire dirancang dengan bantuan ahli psikologi dan peneliti ilmiah untuk mendorong bagi para pencari sensasi untuk mencuba batas adrenalin mereka.

Dengan keltinggian 98 ft dan kelajuan maksimum 53mph, efek psikologi roller coaster ini akan mengaburkan batas antara ilusi dan kenyataan, menurut perekanya.

Ia telah tercatat di Guinness Book of Records sebagai Roller Coaster yang memiliki loop terbanyak dan terbesar di dunia, mengalahkan Colossus dengan 10 loop di Thorpe Park, Surrey dan 10 loop lainnya di China.



 Sumber : Here


8 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

2nd

Anonymous said... Best Blogger Tips

second? huhu best wooooooooo aku first lah gitu

Anonymous said... Best Blogger Tips

ada aku kesah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kawe no 4.nak bgtahu dlm byk2 negeri dlm malaysia johor paling sakai.sbb ape sbb ado team JDT.pemain penyokong rakyat sumo sakai bukit.fuck u JDT.takbirrrr!!!

Gomo klate gomo

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sokong anon atas sgt.gomo klate gomo.mtk TGNA doakan bala kat JDT eksiden ke apa2.seluruh rakyat malaysia xsuka JDT ni.sekian.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Msia bangang takde roller mcm ni - nona

Anonymous said... Best Blogger Tips

xyah lah nak gaduh pasal bola..sebab bola pon nak gaduh..

jack ham said... Best Blogger Tips

kalau Malaysia buat mcam ni konfem bnyk warge asing dating kt Malaysia....penuh banglasia...yahoooo

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...