Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 24 June 2013

Seram : [Video] Patung Mesir Purba Berpusing Dengan Sendiri Di Muzium Manchester


Setakat hari ni belum ada sebab musabab yang nyata bagaimana patung ni boleh bergerak dgn sendiri 180 darjah memalingkan diri dari cermin pameran. Patung ini telah dijumpai di dalam kubur di MEsir bersama dengan mumia purba. Patung ini telah disimpan selama 80 tahun di muzium Manchester dan baru sekarang ianya bergerak dengan sendiri.Jom kita tengok video time-lapse yang menunjukkan patung ini berpusing. 

Kurator muzium tersebut, Campbell Price mengatakan, setiap kali beliau mengubah kedudukan patung tersebut, ia akan berpusing kembali keesokan harinya. Malah hanya dia yang memegang kunci rak kaca yang menyimpan patung tersebut.

video

Berikut pula gambar time-lapse tersebut. (patung hitam paling hujung)


Sumber : Here

13 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

die pemalu le tu..low self esteem xpon..haha..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kena panggil uncle seekers yang hampeh utk siasat benda ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini dinamakan tarikan graviti bumi...albert einstein telah menjelaskan mengenai daya graviti ini....mohon baca hasil tulisan beliau......

Anonymous said... Best Blogger Tips

ape kena graviti dengan patung tu gila

jack ham said... Best Blogger Tips

ni sebb anon changlun minta nak balas punggung die...tu pusing ke belakang...ahahahaaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

Gimik untuk org ramai dtg ke Muzium..

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 21:31, kalau nak sembang sains pun..baca la buku habis dulu... kah kah kah.. gravity.. kah kah kah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini pun nak hairan, bubuh je gam gajah kat bawah patung tu, ataupun panggil welder utk welding besi kat tapak bawah patung tu, habis cerita.

naim harun said... Best Blogger Tips

Aku rasa pihak musium nak buat publisiti jer. Setakat nak buat patuing berpusing apalah sangat.

Anonymous said... Best Blogger Tips

tarikan grafiti ke bawah...mana ada ke tepi...
penah tgk ke org terjun bangunan ke tepi bukan ke bawah?
tu la...dulu mak pak suh pi sekolah hang pi isap rokok...
besar2 menyusahkan org kena bace komen bodoh hang

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon kat atas nie x pndai sains. Bdoh sgt2. Nak ajar org tp slah. Pg main jauh2

Anonymous said... Best Blogger Tips

gravity palo abah kau!!!..oghang soh poie skolah kau poie isap gam..dh bosa2 jd bangang cmni..bodoh makmek..

Yusri said... Best Blogger Tips

Mentaliti pemikiran orang melayu kita. Ada yang komen sombong, "ini pun nak heran", ada yang bagi komen bodoh, "dia pemalu le tu.." dan ada memaki, "gravity palo abah kau!".

Kalian memang mentaliti melayu kuno betul. Cuba belajar cara orang WARAS komen dalam sumber tu, http://www.dailymail.co.uk/news/article-2346758/Ancient-Egyptian-statue-started-MOVING-sparking-fears-struck-curse-Pharaohs.html .

Cuba komen Orang putih dibawah sekali tu. Ada dia orang buat lawak bodoh? Ada dia orang memaki sama sendiri? Ada dia orang komen, "aku first!"? Ada dia orang sombong? Cuba ubah cara pemikiran tu dan jangan fikir macam kebudak-budakkan sangat. Lekas lah matang sikit!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...