Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 2 April 2013

Serius : Mill Ends Park, Taman Bunga Terkecil Di Dunia (5 Gambar)


Mill Ends Park yang terletak di pusat bandar Oregon, Amerika Syarikat merupakan sebuah taman bunga terkecil yang telah dibangunkan pada sambutan Hari St. Patrick tahun 1948.

Dengan ukuran bulatan hanya sebesar 2 kaki (0.61 meter) dan jumlah keluasan sebanyak 452 meter persegi (0.292 m), ia telah mendapat pengiktirafan dari pihak Guiness World Record sebagai "taman terkecil di dunia."

Mengikut sejarah asalnya, tapak taman tersebut (bulatan 2 kaki tersebut) telah dirancang untuk diletakkan sebatang tiang lampu pada tahun 1948, namun telah ditukar menjadi taman oleh Dick Fagan.


p/s : Kecik gler kot.. 

Sumber : Here

6 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

tmn bunga kejadah mcm tu?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Lulu chan comey..nk kawen..

Anonymous said... Best Blogger Tips

kat rumah aku berlambak lambak taman bunga terkecil di dunia ni. dalam pasu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Lulu nti kita kawen kita buat taman mcm ni ye

Nuar Neo said... Best Blogger Tips

memang kecik giler kot..

Anonymous said... Best Blogger Tips

taman umah aku pon kecik gitu~hell la guiness world of record. semua nk world kan USA

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...