Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 22 August 2012

Info : 15 Kesalahan Grammar Yang Sering Dilakukan (InfoGraphic)


Jom kita tambahkan ilmu dengan membaca infographic kat bawah nih..


Sumber : Here

30 comments:

azrijohan said... Best Blogger Tips

fist

Anonymous said... Best Blogger Tips

hehehe...aku sorang cikgu bahasa Inggeris so benda2 ni smer kacang bagi aku...tapi 1 info yg berguna especially yang oh,my english!!!1st and foremost!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Riaknye cikgu english ni...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku seorang cikgu add math tp sume kat atas nie x la kacang sangat,dan sangat berguna..thanks admin!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ohhh macam tu plak kesalahan yg aku selalu buat ! Oh My English !

otaksemput said... Best Blogger Tips

hehehe...aku bukanlah seorang cikgu so mende2x nie smer xkacang bagi aku...tapi 1 info yg berguna especially yg oh,my english!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ape itu oh my english. rumah aku takde astro, caye tak?

nama saya markonah said... Best Blogger Tips

saya cikgu tadika
so semua ini tidaklah kacang bg saya
malahan adalah 'bean' saje
ntah hape2
org bagi info nak share, dh kau tahu, xpayah nak riak2.aku ni tak berapa tahu.jadi ayat kamu bikin gua panass.panass.panasssss.
wakaka

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku bkn seorg cikgu tp aku br hbs degree dlm mechanical engineering... nice info

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku seorang profesor bidang kesusasteraan inggeris ( english literature) dan tak mau riak cakap kacang, malahan aku cakap melayu sepenuhnya tanpa rojak..

Anonymous said... Best Blogger Tips

hehehe..lawak2 korang nie

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku sebuah kacang, dan english bukan lah sekacang aku..ppuuuiii aku tumbuk muka ko bah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

to the english teacher anon 15:30

Don't show off every day, or you'll stop surprising people. There must always be some novelty left over. The person who displays a little more of it each day keeps up expectations, and no one ever discovers the limits of his talent.

Baltasar Gracian

Anonymous said... Best Blogger Tips

oh aku pulak professor serba tau, benda-benda lagi aku tak heran he he he.

Anonymous said... Best Blogger Tips

I'm agree with Baltasar Gracian, the english teacher 15.30 is so arrogant & unmatured person. Although I got 319 (triple One Nine) in english, I never and never tell to anybody, Because i know, that out there still have somebody better than me.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ckgu english la konon..ntah2 guna info ni wat material time ngar..hahahaah

Anonymous said... Best Blogger Tips

*ngajar

Anonymous said... Best Blogger Tips

@ Anon 23 August 2012 11:26
ye ke ko amek course 1119? cara kau tulis dgn tatabahasa macam tu nampak sebaliknya..

Anonymous said... Best Blogger Tips

i agree i agree i agree i agree
immature immature immature immature
never tell anybody never tell anybody never tell anybody
someone better than me someone better than me someone better than me

~oh my english

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku bukanlah kacang, namun sume ni xpenah diajar oleh cikgu english mhupun cikgu math mase di sekolah aliran tamil dhulu. so benda ni amat tidak sekacang yg selalu dimomok kacang oleh sesetengah kacang yg amat poyo lagi riak!!

nama saya markonah said... Best Blogger Tips

kacang..kacang..
segala kata cacian..yg telah engkau berikan..
membuatku rasa kacang..kacang..ooooo

Anonymous said... Best Blogger Tips

betulah tulisannya adalah sebaliknya, mungkin dia nak "uji" English teacher" tu perbetulkan ayat dia, syabas admin membawa isu ini untuk dibahaskan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

per ingat hang guru bahasa inggeris ni english languages ko tu dh ok sgt ker haaa..aku ni keje trafik udara hari2 dok komunikasi dgn pilot2 guna bhasa inggeris pon cuak gak

Anonymous said... Best Blogger Tips

dunia akhir zaman!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku bknlah cikgu Bahasa Inggeris, so sume bnda2 ni tidak lah kekacang sgt bg kuh, tp atleast aku dpt info bergune utk perbetulkan ayt2 status rakan fb (^,^)v

Anonymous said... Best Blogger Tips

info berguna thanks admin..kacang oh kacang...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kacang dalam pemikiran kamu semua.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku bukan la mr bean...jauh sekali seketul kacang....jadi semua benda ni bukan la kacang bagiku melain ilmu pengetahuan semata2 yg harus didalami sambil mengunyah kekacang kerana kekacang penuh dengan khasiat yg memungkinkan anda kelihatan lebih bijak dari encik kacang si mr bean...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku lah kacang ngan yin..

Anonymous said... Best Blogger Tips

hi

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...