Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Friday, 24 February 2012

OMG : Jongkong Emas Bank Of England Bernilai RM750 Billion (6 Gambar)


Inilah gudang simpanan emas bank of England yang dikatakan mempunyai jumlah simpanan jongkong emas bernilai RM 750 billion! 

Info tambahan:

Terdapat berpuluh ribu jongkong emas yang disimpan di sini dengan setiap satunya bersaiz 28lb dan berketulenan 24 karat. Jumlah jonkong emas itu dikatakan seberat 4,600 tan.

Gudang ini dibina di bawah tanah dengan ketebalan dinding gudang sehingga beberapa meter di bawah jalan raya yang sibuk di London. Ia dikatakan berada di lokasi Old Lady of Threadneedle, di mana ibu pejabat Bank of England's City of London berada.

Untuk fakta, apa yang anda saksikan dalam gambar-gambar di bawah ini hanyalah satu per dua puluh dari keluasan sebenar gudang emas ini. Keluasannya adalah lebih besar dari keluasan bangunan tertinggi di London, Tower 42.

Bayangkan saja, untuk membuka pintu masuk ke gudang ini, anda memerlukan sebatang kunci yang bersaiz 3 kaki panjang. Itu belum lagi termasuk pelbagai tahap sekuriti canggih yang ada di situ.


p/s : Memang gila la.. Dapat sebijik pun cukuplah..

Sumber : Here




17 comments:

MONOLOGUE said... Best Blogger Tips

Aku lak first:-)

eqinjasmin said... Best Blogger Tips

peh kayoooo!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Fuck you rothschild! fuck 999999999x

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg kaya lerrr....

Anonymous said... Best Blogger Tips

sama babi jg ko rockefeller!

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku rase emas nih dorang dapat time menjajah negara orang..aku rase la..

ben xii said... Best Blogger Tips

lol

Dodo Wembo said... Best Blogger Tips

peh,ni aku dapat serbuk dia pon jadilah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kau first pedulik apa aku...!

Anonymous said... Best Blogger Tips

emas dari tanah melayu pun ade ni mase diorg jajah dulu....kalu ikutkan sultan melayu dulu ade banyak emas...

Anonymous said... Best Blogger Tips

bak kata admin , aku dapat sebiji pon jadilah !! kaya bebbbb ....hihihihi

Anonymous said... Best Blogger Tips

dorg dah bersedia tuk zaman dinar emas kelak...

Anonymous said... Best Blogger Tips

satu lagi fakta..
-semasa british menjajah India,mereka telah mengikis semua emas yg meyaluti Taj mahal
-Mahkota yg dipakai oleh Queen Elizebeth diambil dr puncak Taj mahal yg dipercayai milik muntaj mahal iaitu isteri Syah Jahan
- kebayakan emas yg trdapat di england dicuri di semanjung emas aka tanah melayu, Tokong angkor wat, dan juga Taj mahal...
- emas yg dicuri oleh british drpd pyramid kebayakkanya digunakan utk membangunkan zaman renaisance dan membangunkan Amerika.

Hazel Erika said... Best Blogger Tips

tolong laa...mcm mne aku nk dpt kan sebijik jongkong tu....sape2 bleh bg idea???huhuu

Yaya_Nursyiera said... Best Blogger Tips

dem. kaye nk mammmm. -.-

Unknown said... Best Blogger Tips

waa.. harta karun laa... best nye!

john abuza said... Best Blogger Tips

klau jadi jumper ni mmg best nihh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...