Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Saturday, 27 July 2013

Amazing : Gambar Yang Menunjukkan Betapa Tingginya Gunung Everest (2 Gambar)


Saintis kata gunung everest ni naik 2.4 inci setahun..Kos nak panjat lebih kurang $65 ribu dolar seorang termasuk training skali. Pada tahun 1995 seorang ibu dari British menjadi wanita pertama yg berjaya menakluki puncak gunung ini tanpa bantuan oksigen dan sherpa. ibu berusia 33 tahun itu bernama Allison Hargreaves..

Ada lebih kurang 200 mayat keras yg dijadikan landmark di atas gunung ini termasuk seorang lelaki yg berhenti berehat dan terus rehat terus menerus..jika dilakukan kira kira lebih kurang seorang akan mati dalam setiap 10 orang yg tiba di puncak..budak 13 tahun dari amerika,jordan romero menjadi manusia termuda sampai ke puncak..

Atas puncak tu ada line 3g yg dipasang oleh syarikat subsidi kerajaan nepal dari sweden, TeleSonera pada ketinggian 5200 meter jadi kalau korang nak panjat jgn lupa bawa henpon 3g skali
.

Kat bawah ni pulak adalah gambar puncak Everest jika dibandingkan dengan Base Camp. Memeng tinggi beb.. 

Klik pada gambar untuk besarkan

p/s : Superb.... 

Sumber : Here

10 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

wow 1st....yes2.....ops kantoi xtawarih mlm ni....
banana banananaaaa banana banananaaaa

Anonymous said... Best Blogger Tips

subhanallah.. tinggi.. klu dpt pegi best jgk. tp xmampu kot. sejuk air con pn xtahan

Anonymous said... Best Blogger Tips

banana abah kau!

Anonymous said... Best Blogger Tips

i love najib

Anonymous said... Best Blogger Tips

I love najib too.. jgn lupa mandi wajib..

Anonymous said... Best Blogger Tips

najib abah kau lah!

Anonymous said... Best Blogger Tips

mohon najib pnjat everest thn ni

jack ham said... Best Blogger Tips

aku da sampai puncak gunung Everest...yahooo

Anonymous said... Best Blogger Tips

kt ats gunong tu byk mayat ditinggalkan. mujur la peserta msia yg meninggal hari tu kerajaan bawak turun n bw blik...klu x, tentu famili sedih...apa pun aku nk mati di syiria or palestine or mekah..mati d jln Allah,,,kamu sume tlg doa

Anonymous said... Best Blogger Tips

peserta m'sia baru sampai kt base camp dah meninggal

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...