Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Thursday, 25 July 2013

OMG : Guru Mati Dilanggar Teman Lelaki Di Singapura (3 Gambar)


Seorang lelaki didakwa di mahkamah daerah Singapura semalam yang menyebabkan teman wanitanya mati di sebuah kawasan letak kereta di Jurong pada Ahad dua minggu lalu.

Pemandu logistik, Liu Zhingwei, 31, dituduh memandu keretanya kehadapan sementara teman wanitanya yang juga merupakan seorang guru tadika, Li Minna, 32, sedang berdiri dihadapan kereta tersebut.

Kejadian tersebut telah meragut nyawa teman wanitanya itu. Justeru, dia disabitkan pertuduhan perlakuan yang tidak disengajakan yang menyebabkan kematian seseorang. Liu dipercayai meninggalkan tempat kejadian setelah teman wanitanya dilanggar.

Namun, masih tidak mengetahui adakah dia akan mengaku bersalah. Kemalangan tersebut berlaku pada 14 Julai lalu di tempat letak kereta Bird Park Drive, off Jalan Ahmad Ibrahim lebih kurang jam 9.30 malam.

Memetik laporan The Straits Times, pasangan tersebut telah menjalinkan hubungan selama setahun dan telah tinggal bersama di sebuah flat di Jurong sejak Mac tahun ini. Dalam pada itu, akhbar Lianhe Wanbao melaporkan pasangan itu merupakan jiran dan juga rakan sekelas dari Changchun, wilayah Jilin, China.

Mereka menjalinkan hubungan ketika berjumpa semula di Singapura lebih setahun lalu.
Permohonan reman terhadap Liu diluluskan selama seminggu oleh hakim bagi memberi masa kepada Jabatan Polis Bedok untuk melakukan siasatan lanjut. Sidang mahkamah seterusnya akan diadakan pada 29 Julai ini.

Jika bersalah, Liu akan menghadapi lima tahun penjara atau denda atau kedua-duanya sekali.



Sumber : Here

9 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hilang sorang cina bukit. Apa nak heran. Masih ramai lagi cina bukit kat singapork.

Anonymous said... Best Blogger Tips

cina bukit elok dibunuh saja...

Anonymous said... Best Blogger Tips

racist macam kau pun elok dipenggal saja

Anonymous said... Best Blogger Tips

abah kau!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kesian, bengkak habis wajah mendiang.. simpati kepada keluarga mangsa. :(

Anonymous said... Best Blogger Tips

bunoh urg 5 taun penjara saja......memang patut pun lelaki tu kena tinggal...muka burok mcm babi sindrom down...

jack ham said... Best Blogger Tips

taik racist bersepah dalam ni...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kat Jurong ke nih..macam pernah dengar je....

Anonymous said... Best Blogger Tips

aduhaim racist pulak dah... kenapa pikiran tu lembab btl walaopon sembahyang tiap2 hari ? malukan kaum jela woi

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...