Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 18 June 2013

Sejarah : Suasana Di Kuala Lumpur Ketika Perang Dunia Ke-2 (7 Gambar)


Ketika kita berjalan-jalan di sekitar Kuala Lumpur, sama ada untuk bekerja, bershopping, saja jalan-jalan cari makan atau sebagainya tanpa kita SEDAR SAMA SEKALI kawasan yg kita PIJAK itu pada tahun 1942 dulu adalah kawasan PERTEMPURAN SENGIT. Banyak bangunan yang terbakar, asap berkepul-kepul di sana-sini dan paling mengerikan tempat mayat-mayat bergelimpangan.


Sumber : Here

21 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Fast & first , aku Dato Dr. Fadley

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sejarah hitam, pada tahun 1942, 1969 dan 2013!

Anonymous said... Best Blogger Tips

banyak melayu mati tak time nie...?

Carlos Santiago said... Best Blogger Tips

fuhhhh

Anonymous said... Best Blogger Tips

melayu x ramai mati sbb melayu dl poer2 belaka..msa perang tu dl ramai nyer mati adalah org2 cina dn keeling..sbb mrk ni da ler banggang pastu merempat kt Tanah melayu jer..wtf

Anonymous said... Best Blogger Tips

melayu bangang anjing ya allah hapuskan melayu cibai dari muka bumi mu yang suci ini!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

mana melayu yg berani sangat tu hah?? punai pun pendek cam ulat, ada hati nak lawan siam.......ini siam la woi!!! setakat melayu miskin, apa kick bhai?? apapun siam tetap yg terhebat di alam smemesta...fuck jack ham!!! fuck fizzy gay....hidop siam!!!!!!!!!!!!! fuck melayu cibai!!!!

-anon_changlun-

Click here! said... Best Blogger Tips

Jom Belajar---!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

bagus jepun masuk. bunuh semua cina. yeahhh

anon_cina babi

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bila mana Malaya dah tak ada kepentingan pada British, mereka merdekakan tanah jajahan mereka... Tapi sekadar merdekakan fizikal shj... Dalam British melepaskan Malaya, dengan sengaja British pecahkan Selatan Thailand (Narathiwat, Yala, Pattani, dll) dari Tanah Melayu, sedangkan mereka juga Islam sepertimana kita disini... Tujuannya supaya sentiasa berlaku suasana tidak aman dan pertembungan. Begitulah cara Barat mengawal negara2 bekas jajahan mereka. Divide and Conquer...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Konek ku terasa st1m...st1m..st1m

Shin Chan Comel said... Best Blogger Tips

bagus hantar budak-budak muda yang kuat merusuh tu ke zaman ni..baru diorang akan hargai keamanan

New Entry "Percutian ke Hong Kong - Macau Day 6 Part 2 (The Venetian Macao) "

gaban power said... Best Blogger Tips

rarenya..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mana melayu ni tak berani komen?

scpheo nxyme said... Best Blogger Tips

aku melayu islam...ko melayu ke siam ke apa ke..takde beza dimata Allah...ko maki2 dan mencarut yang confirm Allah murka...

Anonymous said... Best Blogger Tips

http://www.pakarbisnesprinting.com/hop.php?ref=jombisnes

jack ham said... Best Blogger Tips

taik rasict..taik babi..taik bangang g la mamposss...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Apa nak dibanggakan melayu Siam. Depa banyak kena bunuh dgn askar Thailand

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anjing Siam menyalak

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ni tipu...dia ambek kat filem 29 febuary....

Anonymous said... Best Blogger Tips

Cukup la.. jgn gaduh la.. kite di Malaysia, hidup aman dan damai.. what is the point being racist??? U earn nothing. Be like educated people, and thank to God that we have a peaceful life in Malaysia. Proud to be as Malaysian not Malay, Chinese or Indian!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...