Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Friday, 21 June 2013

Info : 10 Gambar Berwarna Terawal Di Dunia (10 Gambar)

Berikut merupakan 10 gambar yang berwarna terawal yang ada di dunia ini. Jom baca.. 

Foto Biara Svetlitsa Island, Saint Nihil Stolbenskii Biara, Tasik Seliger Tahun 1910 oleh Sergei Mikhailovich Prokudin

Kereta Api Trans-Siberia di atas Sungai Kama berdekatan Perm, Pergunungan Daerah Ural tahun 1910 oleh Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii

Kilang tekstil katun interior di Tashkent antara tahun 1905 dan 1915 Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii

Petani wanita, zaman Kekaisaran Rusia yang sedang menawarkan buah berry di daerah perdesaan di sepanjang Sungai Sheksna, berdekatan kota Kirillov, foto diambil tahun 1909

Salah satu sisi dari Altar Dmitrievskii Katedral, Vladimir tahun 1911

Lelaki yang duduk di ambang pintu yurt di latar depan, antara 1905 dan 1915

Isfandiyar, Khan dari protektorat Khorezm Rusia, antara tahun 1910 dan 1915.

Bashkir switchman, tahun 1910

Lelaki dan unta penuh dengan barang bawaannya antara 1905 dan 1915

 Fotografer bergambar dengan dua orang lain, 1915

Sumber : Here

11 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku first hua...........

Rammizan Ramli said... Best Blogger Tips

2

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bile ada warna, tk nmpk mcm gmbr ni gmbar lama pon. Klau black n white, msti mcm creepy

Anonymous said... Best Blogger Tips

fuck admin anjing melayu cibai hari2 makan pepet india keling jamban laknatullah babi bodoh di mana hilangnya cinta.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

dulu pun dah ada filter vintage ke?

Anonymous said... Best Blogger Tips

rosak akhlak anon 14:43 ni.... mesti berak x basuh....

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 14:43 amat mengharapkan yg gambar berwarna terawal dlm sejarah ini adalah gambar2 lucah yg bole dibuat modal utk fap, beliau sgt kecewa kerana kegemaran beliau ialah classic porn..mohon admin ambil berat dan prihatin akan rintihan anon 14:43

Anonymous said... Best Blogger Tips

Gila meroyan

Anonymous said... Best Blogger Tips

mohon anon 14.43 mengambil gambar warna kemaluannya sendiri dan fap fap fap sendiri

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 14.04 sebut laknatullah tu..buat malu islam saja..hope admin buang je komen dia..malu dgn agama lain..agama lain memaki jugak tapi tak de sebut jesus,budhha bagai

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bukan filter vintage,tp effect Dari camera&film tu sendiri. Mcm lomo camera.
Effect berlainan dr setiap film & camera.
Dulu original & skrg fake effect pakai Photoshop or app dr handphone.
BTW,cantik gambar2 Kat atas tu.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...