Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 20 January 2013

WTF : Sharifah Zohra Jabeen Maafkan Semua Yang Mengutuknya (3xListen)


SHAH ALAM -  Pengerusi Suara Wanita 1Malaysia (SW1M), Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin menegaskan, beliau sudah pun memaafkan KS Bawani, yang menjadi tumpuan ekoran kemunculan satu klip video kontroversi melibatkan mereka, yang dikatakan telah mengaibkan penuntut jurusan undang-undang Universiti Utara Malaysia (UUM) itu, baru-baru ini.

Dalam kenyataan terbuka yang pertama sejak munculnya isu itu awal minggu lalu, Sharifah Zohra berkata, selain Bawani, beliau turut memaafkan kenyataan pemimpin-pemimpin politik negara yang mengutuknya dengan pelbagai dakwaan, yang dibuat secara sengaja atau tidak sengaja.

"Saya amat kesal kenyataan-kenyataan yang mengkritik saya secara peribadi dibuat tanpa menyiasat dengan lebih lanjut.

“Bagi saya kenyataan-kenyataan seperti ini adalah amat tidak profesional, namun saya maafkan mereka,” kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, ekoran penyebaran klip video tersebut, ada pihak cuba mengambil kesempatan dengan memutarbelitkan fakta tanpa mengambil gambaran yang lebih besar.

Katanya lagi, ekoran dari persepsi negatif ini, ramai tidak melihat video tersebut sepenuhnya, yang mempunyai empat bahagian, tetapi malangnya hanya bahagian terakhir yang menjadi ‘fenomena’.

“Isu ini telah diputar belit bagi mendapatkan sokongan emosi, oleh itu saya tidak mahu lagi memanjangkan isu ini demi masa depan SW1M.

“Video sensasi yang bermotif politik ini telah menyebabkan saya dan keluarga tertekan, terutamanya anak kecil saya.

"Saya bimbang dengan keselamatan keluarga saya kerana saya telah menerima ancaman SMS tidak bertanggungjawab dari individu, kumpulan dan parti politik,” katanya.

Kata Sharifah Zohra lagi, beliau turut mempersoalkan kenapa sumpah pelajar UUM seperti di dalam klip video itu tidak menjadi sensasi seperti ‘listen, listen, listen’.

“Sumpah itu berbunyi: Kami anak anak bangsa peneraju negara, dengan ini berikrar, menentang budaya songsang perosak bangsa, menentang demonstrasi jalanan penghancur keamanan, menentang anasir luar yang menjadi barah perosak anak-anak bangsa, kami menyokong keamanan, keharmonian dan kesejahteraan sesama rakyat Malaysia berbilang bangsa tanpa campur tangan pihak ketiga,” katanya.

Katanya lagi, pihak yang mempunyai kepentingan tertentu telah berjaya menjadikan isu ini sebagai fenomena sehingga menyebabkan pelajar dan pihak-pihak lain membencinya tanpa sebarang alasan.

“Pada masa sama, fenomena video ini yang menyebabkan saya terkenal dalam satu hari sebenarnya bertujuan mengalihkan pandangan yang lebih penting terutamanya penyalahgunaan hak pelajar, kanak-kanak dan wanita dalam demonstrasi jalanan serta jenayah lain seperti dadah, masalah sosial, pembuangan bayi, HIV, Aids dan rogol.

“Jangan lupa juga, isu-isu politik semasa seperti isu keagamaan, hak lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) dan krisis air di Selangor yang turut melibatkan kaum wanita dan kanak-kanak,” katanya.

p/s : Ego nak mampos pompuan listen ni.. memang tak tau malu..

Sumber : Here

50 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

listen!!listen!!listen!!hahaha ngok ngek pompuan nih!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st!!!!!

Nurmujahidah Ismail said... Best Blogger Tips

tak tahu malunya!!!!!!!!!!! memalukan kaum wanita sungguh!!!! geram pulak aku!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

xlayak jd pengerusi!!!!!! GULING GULING GULING!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

perempuan mcm ni yg mempunyai maruah yg tinggi, cintakan keamanan walaupun di caci, namun beliau sanggup membetulkan pewaris negara dari terpesong.

Anonymous said... Best Blogger Tips

lagu listen listen listen tu siap keluar kat hitz.fm bhaii lejen tak lejen lah ayat perempuan ni

mardi hajara said... Best Blogger Tips

@Nurmujahidah Ismail rilek la...listen je...haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

die yg x listen..sbb tu tbe2 nk maafkn org lain.hahaha!! bongap

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kejadah nye minah ni. Dia buat salah, dia maafkan org pulak. Gila apa. Kenyataan atas pun dah tunjuk mmg kaki putar alam. Apa kena mengena dgn krisis air di selangor pulak? Bengong

Anonymous said... Best Blogger Tips

baguslah, semua di atas sebelahkan Bawani si keling yang sokong Ambiga tu, rakan seislam sendiri dikutuknya. semoga Allah ampunkan kita. Aminnnnnnnnn.

mazeer mohamad said... Best Blogger Tips

Aku pun dah x tahu siapa yang betul..

SADIS: GAGAL BERSETUBUH KERANA ZAKAR TERLALU BESAR!
ASYIK:NENEK TUA ASYIK GOYANG GERUDI!
SERAM:PEMBEDAHAN TUKAR JANTINA DARI PEREMPUAN KEPADA LELAKI!

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodo anon 0027..abis tu klau ko nmpk org islam rogol keling,ko nk g tolong rogol skali??sbb die org islam la smue org mrh..tutur kata dan penampilan x melambangkan org islam..lgpun bkn si bawani ni kutuk islam pn..just tnye psl ptptn je pn..yg ko nk racist ni pahal..

Anonymous said... Best Blogger Tips

mcm bagus je minah ner...maapkan....mentang2 ahli ape SWIM ( BERENANG ).SUDAHLA...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku tak suka keling bawani tu ...bukan semua keling ..cuma keling bawani n amphibiaambiga tu ja

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku bawani..ko pahal xske aku?

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku pulak sharifah, ko nak kena lagi ke?? terkencing dalam suar aku kerjakan. mau??

Anonymous said... Best Blogger Tips

kan kakpah da ckp, ada 4 segmen, naper org sbrkn yg segmen last jew. x ci dohh..ktew ne adil lew


p/s: jadi tak aku cakap cam bajet comel ni?


-ameba

Anonymous said... Best Blogger Tips

admin pun macam babi. kau ingat kau bagus?

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku rase, kes ni jadi besar dan kecoh sbb sharifah ni mencelah bawani tengah cakap. jadi semua sokong bawani.tp kalau la sharifah x mencelah, aku rase, dari segi point2 hujah die tu, aku sokong sharifah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Apa kes dia ni??Dia cakap kenapa ikrar tak jadi benda fenomena tapi "listen" jugak yang jadi fenomena?Hang tgk la hang punya ikrar...kemana arah ikrar pergi??pahal dalam ikrar tiba2 ada demonstrasi jalanan?asal kena ada benda tu dalam ikrar?Bangang kau sharifah.Memalukan keturunan Syed.

mr.fapson said... Best Blogger Tips

nasib baik xlawa...klu x aku dh fapping dh

Anonymous said... Best Blogger Tips

do not listen her!

Anonymous said... Best Blogger Tips

mr fapson xcun ko kate si sharifah nie?
aku kalau dpat dia depan blakang aku tala...sedap seyh..fapping...

Anonymous said... Best Blogger Tips

sokong anon 21 jan 2013 09:11
kalau die x mencelah waktu bawani tu cakap memang hujah die ada betul tapi ada juga yg x betul... tapi mmg patut bawani tu kena... x hormat org yg lebih tua dari die.

emm just pendapat k.

Anonymous said... Best Blogger Tips

btul pekebende msuk psl binatang..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bkn stkt mencelah je..yg tarik mic tu apahal..klau ye pn ckp elok2 la..die nk org dgr ckp die tp die xnk dgr ckp org..ego pmpn ni..ntah sape ntah ajar..

Anonymous said... Best Blogger Tips

budak2 sekarang memang kurang ajar.. that all..

taajuu said... Best Blogger Tips

pelik2...dia maafkan semua rakyat malaysia..macam2...

Anonymous said... Best Blogger Tips

pelik2..dia maafkan semua rakyat malaysia walaupun dia yg slh..anon 1422 bajet nk ckp omputih ape..tulis pn xbtul..yg btulnye that's all..nk mrh ckp omputih konon..pui..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh pempuan ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku x faham, kate ni negara demokrasi, tapi pembangkang dipandang hina/penjenayah/taksub/perosak dll,, baek jgn jd negara demokrasi la, isytihar je BN ialah kuasa mutlak monarki keturunan razak dan laen2 je layak perintah negara ni,, hei ikot aku la nk undi sape pon, ini negara DEMOKRASI, bukan negara BN

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 1810,you're AWESOME..
totally agree with the statement..

Anonymous said... Best Blogger Tips

lalalalalala....semua hebat...

Anonymous said... Best Blogger Tips

I strongly agree with anon 18:10 ! hahaha macam-macam hal lah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ala ...belajar buat cara belajar lee..belajar pandai2 baru buat komen main politik....bodoh baru nak pandai sikit dah bikin kecoh....piiidahhhh

Anonymous said... Best Blogger Tips

Memang kurang ajo....belajo baru nak pandai sikit dah nak memandai.... habiskan belajar dulu baru tau langit tinggi rendah....

Anonymous said... Best Blogger Tips

Listen!!!!! itu pon x paham kee...bodoh tul....nama je blaja kat u...budak tadika pon bole paham

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

korang apahal nak kutuk wanita terulung sharifah zohra jabeen ni? dia adalah srikandi negara yg sebaris dgn rosmah mansor tahu!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

haha..anon 2245,2250 n 2255 adalah org yg sme..haha..loser..nk brlakon pn agak2 la..konon nk bykkan komen cacai bn tp kntoi komen byk kali..haha..ip adress yg sme bro..

haper said... Best Blogger Tips

facepalm~

Anonymous said... Best Blogger Tips

0166378894
call me baby....
bru tgh ptus ngan i pnya pakwe ni

Major Raidenovich said... Best Blogger Tips

Gua sependapat dengan lu PON,hahaha!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kerana sayangkan mahasiswa yang makin ditekan dengan hutang dan kerana sayangkan negara la si bawani tu bagun mewakili mereka2 yang pengecut untuk meluahkan rasa tak puas ati..takkan korang tak nampak lagi keburukan PTPTN??diorang tu nak tolong student ker nak berniaga..loan pendidikan mengalahkan loan bank.kalo dpt pendidikan percuma sape yg untung??rakyat..sape yg rugi??"tangan-tangan durjana"..so aper masalahnye menegakkan dan meluahkan ape yg tersirat...lagipon si bavani tu tanya..bukan soal siasat..aku tak heran SW1M ini memg ejen BN so no ponits ckp ngn org acm ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

pengacara n pengerusi yg tak cukup sekolah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tahniah! wat anda semua terutama MELAYU....org lain tengah bergembira ketawa sebab anda semua bertelagah macam budak2 kecik...

Anonymous said... Best Blogger Tips

well said 16:51..

Anonymous said... Best Blogger Tips

org mlayu mmg camtu..ajak gado dpn2 main tarik mic..tu yg bersepah kat komen ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

pada aku si bawani yg mcm kurang ajar ble bercakap..aku x sokong sape2 tp bawani x ptt berckp dlm nada mcm tu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

pembangkang tidak lansung menjamin apa2..rakyat malaysia yang buta hati sebab kena makan fitnah pembangkang..macam nie sampai bila2 melayu tak maju.

Anonymous said... Best Blogger Tips

hujah seripah macam budak darjah 4 pon ko nak sokong.... bodoh ko ni. hujah dia memang failed!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...