Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 25 October 2011

WTF : Budak Digilis Lori Hingga Mati Untuk Elak Bayaran Hospital di China (5 Photos)

Seorang budak lima tahun maut selepas digilis dua kali oleh pemandu lori sehingga mati untuk mengelakkan yuran hospital yang mahal. Kemalangan ini berlaku di Sichuan pada Khamis lepas apabila budak yang bernama, Xiong Maoke ini dalam perjalanan balik dari  tadika sebelum dilanggar oleh sebuah lori. Xiong mati sejurus selepas pemandu lori tersebut mengilis Xiong untuk kali kedua menurut saksi. Namun mayatnya dibiarkan di bawah tayar lori untuk tujuh jam kerana orang ramai menyerang dan meminta ganti rugi daripada pemandu lori tersebut.

Menurut saksi yang berada di tempat kejadian, lori tersebut melanggar Xiong sehingga terjatuh, kemudian undur semula dan menggilis Xiong untuk kali kedua sehingga mayatnya tersangkut pada tayar. Pemandu lori kemudian menarik mayat Xiong sejauh 10 meter sebelum diberhentikan. Menurut laporan, Xiong mati kerana kecederaan otak yang parah. Seperti kes Yue Yue, tindakan pemandu lori dan pemandu van dari kedua-dua kes ini cuba menekankan pemikiran orang China yang sanggup membunuh mangsa kemalangan daripada membayar kos pembiayaan perubatan yang berpanjangan bagi mangsa di hospital kelak. Mereka hanya perlu membayar untuk pengkembumian sekiranya mangsa meninggal. Kemudian mereka akan meletakkan kesalahan kepada budak tersebut kerana melintas sesuka hati. Seperti kata pemandu van yang membunuh Yue Yue : "If she is dead, I may pay only about 20,000 yuan ($3,125). But if she is injured, it may cost me hundreds of thousands yuan."
 shanghaiist

11 comments:

- LIANA ASIF - said... Best Blogger Tips

kenapa la kejam sgt dorng ni?? hari tu yue yue, bdak 2 thn, pun mati kena gilis dgn knderaan...

Asyikin said... Best Blogger Tips

ada lagi? jahatnya diorang nie !

Nur FatIn aDiLah bT azMi said... Best Blogger Tips

ya allah.. manusia kini semakin kejam !

Misz Obsessed said... Best Blogger Tips

banyak sangat makan BABI! kan da jadi bodoh bangang cam BABI!! b0ng0k betul la pmandu lori nieyh!

nur ain nasir said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah..untg rakyat mlysia.. negara Malaysia adil dlm undg2...

azri said... Best Blogger Tips

@Misz Obsessed relax misz..awk ni obssesed sgt ngn 'babi' ni..cube gune binatang lain lak?? biawak ke..cipan laut ke..ape ke..LOL!

Anonymous said... Best Blogger Tips

KT SINIPON APE KURANGNYE..
RAMAI ORG DUK BUANG ANAK..
SIAP TETAK ANAK BRU LAHIR LAGI...
APE NK JD LA DUNIA ZAMAN SKRG..
YG DA KAWIN PUNYE LA SUSAH NK DPT ANAK SORANG...
DIEORG SENANG2 AJE P BUANG...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Apa pula mkn babi buat dorg kejam?? jd, yg buang anak kt mlysia tu mkn tu jg la?.

Anonymous said... Best Blogger Tips

klo xnk dikena bayaran pa per pun...bawak la kenderaan tuh leklok n hati2...bawak la plan2 spy 'xnyusahkan' sesape tmasuk diri senirik.... xkan itu pun nk di ajo......xpaham btoi la..buat aku stress jer....!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kejamnya!!
x bernilai pon nyawa bdk tu dibuatnyer..
sedih rase

Anonymous said... Best Blogger Tips

x mkn BABI pun x buang ank sndiri la benggOng! ckp x pkei otak.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...