Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Thursday, 14 February 2013

OMG : "Lena Highway", Lebuh Raya Paling Teruk Di Dunia (10 Gambar)


Lebuhraya M56 Lena atau Lebuhraya Amur-Yakutsk merupakan sebuah lebuhraya persekutuan yang terletak di Republik Sakha (Yakutia), Rusia yang menghubungkan Yakutsk dengan bahagian selatan. Lebuhraya ini mendapat namanya dari sebatang sungai iaitu Sungai Lena yang terletak di bahagian selatan Siberia.

Lebuhraya sepanjang 1,212 kilometer ini telah dibina secara berperingkat antara tahun 1925 hingga 1964. Walaupun ia merupakan lebuhraya persekutuan, ia hanyalah sebuah jalan raya yang terdiri dari jalan tanah.

Apabila musim sejuk, ia akan menjadi sebuah jalan raya yang baik dan had laju yang diberikan adalah 70 kilometer sejam. Walaubagaimana pun, pada musim panas dengan kadar penurunan hujan yang kerap, jalan raya ini akan bertukar menjadi sebuah jalan lumpur yang mampu menyekat sebarang pergerakan kenderaan dari yang kecil dan yang besar.


p/s : Giler ah.. 

Sumber : here

20 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni bukan higway...ni jln kampung....mana jalan berturapnye...

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah tau jln cam ni, psai apa depa nak lalu jugak.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau tu je jalan yg ade nak g tmpat yg die nak nak wt camne???

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni pasai depa dok sokong kerajaan tu jalan mcm nie.. tolak bN

Anonymous said... Best Blogger Tips

salah bn ni
tukaq kerajaan

Anonymous said... Best Blogger Tips

bersyukur hidop di malaysia di bawah panji pemerintahan YAB najib razak ..
are you ready for BN ??

mazeer mohamad said... Best Blogger Tips

so nice.. hehe!

18SX:GADIS MELAYU HAMIL ANAK NEGRO!
WOW:HIMPUNAN GAMBAR NGERI YANG MENGGEMPARKAN DUNIA!
PANAS:AKSI GERSANG PEMBACA BERITA SUKAN ASTRO AWANI?

Anonymous said... Best Blogger Tips

No.no.no

Anonymous said... Best Blogger Tips

slh bn ni..
tukaq kerajaan

AHMAD said... Best Blogger Tips

dorang x undi bn, klau dorang undi bn, dapat jalan berturap..........

ali said... Best Blogger Tips

Undi PAS pun bagus...dpt upacara pecah tanah aje ...letak btg cangkul 2 3 ketul..kira grand dah tu hahaha...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Noooooooooo

Anonymous said... Best Blogger Tips

tolong lh jgn komen bnde yg xd kene mengene gan topik yg ko bce...memalu kn je

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kesian pic yg last tu, padan muka kehkehkeh

Anonymous said... Best Blogger Tips

salah BN ni..
tukar kerajaan

Anonymous said... Best Blogger Tips

Highway To Hell

Anonymous said... Best Blogger Tips

NOOOO!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dulu lim kit siang pernah saman kerajaan krn nk bina hway plus yg ada sekarang..

Sekarang hway tu la yg anak dia dok ulang alik dr melaka ke penang jd chief minister...

Kalaulah mahathir kalah dlm kes itu sudah pasti mcm ni la kot hway kat mesia..

Pas??
Owh..pas xde wat pape kecuali amanat hj hadi tu..pastu gadoh pecahkn umat sesama islam sampai tiupan sangkakala...

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini semua salah bn bodoh..
tukaq kerajaan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

No 3X............

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...