Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 10 February 2013

OMG : Kumpulan Rock Muslimah India Diancam Rogol & Bunuh (4 Gambar)


New Delhi: Sebuah kumpulan rock yang seluruh ahlinya terdiri daripada wanita Islam membatalkan pertunjukannya di Kashmir setelah menerima ancaman rogol dan bunuh. Ancaman itu antara lain disampaikan melalui Facebook.

'Pragaash', nama kumpulan ini, terkenal setelah menerima banyak penghargaan pada usianya yang baru berumur setahun jagung. Namun sejak itu mereka juga menjadi sasaran serangan pihak ekstremis.. Ancaman yang dilontarkan di Facebook telah dilakukan berkali-kali oleh sejumlah orang yang besar.

Pengancam itu mengatakan ia tidak sepatutnya dilakukan oleh ahli Pragaash yang memabawa maksud 'cahaya', selain mereka patut diperkosa dan direjam di sungai.

Di halaman Facebook Kashmir News, ancaman juga turut dilontarkan. Dengan mempamerkan gambar kumpulan itu, pengancam menulis, "Secara peribadi, saya menganggap mereka sebagai anak yang tidak tahu malu."

Anggota band, Farah Deeba (gitaris), Aneeka Khalid (vokalis), dan Noma Nazir (gitaris) menolak untuk membicarakan masalah ini. Namun mereka dikhabarkan sangat terancam dengan ancaman tersebut. Kini mereka bersembunyi di sebuah tempat di New Delhi.

"Mereka kecewa. Mereka menangis, tetapi aku cuba meyakinkan mereka untuk terus bergiat aktif" kata Adnan Mattoo, pemilik Band Inn, sebuah akademi muzik yang melahirkan kumpulan ini. "Mereka hanya lah anak remaja 15 tahun yang masih terlalu muda untuk menghadapi ancaman seperti itu.

Menteri Besar Jammu dan Kashmir, Omah Abdullah, menyatakan sokongannya terhadap kumpulan muzik ini. Ia berharap "segelintir orang bodoh tidak akan mencengkam minat mereka".

"Memalukan, mereka menggunakan kebebasan berbicara melalui media sosial dan kemudian menggunakan kebebasan itu untuk mengancam anak perempuan yang memiliki hak untuk bernyanyi," kata Omah.


Sumber : Here

23 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st..keling paria..puuiihh

Anonymous said... Best Blogger Tips

pgi mampus sme korg punya menyampah..
tukaq kerajaan

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh keling paria.....ambiga taik.....rajagopal anjing.....karpal singh babi jimak anak keling belum sunat..........

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni semua salah dap
tuka kerajaan penang

f i k r i f a d z i l said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
f i k r i f a d z i l said... Best Blogger Tips

muzik haram dalam islam... jadi, wajib bunuh diorang ni. religion of peace~

Reymi Gilbert said... Best Blogger Tips

Fikrifadzil.bila mase muzik haram dlm islam.islam bukan agama y mmbosankn.jgn sewenang2nya nk berbicara ttg agama.brbicara ttg agama=berbicara ttg Allah.

AHMAD said... Best Blogger Tips

fikri fadzil tu non-muslim menyamar jadi muslim........tapi klau betul muslim, kenapa buat statement membabi buta? mak bapak ko x ajar ke???

f i k r i f a d z i l said... Best Blogger Tips

muzik memang haram sebab melalaikan bak kata ulama2... tambah lagi suara perempuan which is aurat. tak belajar agama ke?

mazeer mohamad said... Best Blogger Tips

kesian.. heh..

WOW:TANDA-TANDA WANITA SEDANG TERANGSANG!
18SX:KISAH MALAM PERTAMA 3 BERADIK!
HOT:REMAJA MELAYU BERBANGGA MENEGUK ARAK!

AHMAD said... Best Blogger Tips

fikri fadzil memang jahil agama........saja nak tunjuk terer......eh, tapi apesal ko balas komen aku??? kantoi la tu non-muslim....saja nak cover.......

AHMAD said... Best Blogger Tips

hewhewhew....

Anonymous said... Best Blogger Tips

muzik haram? bila kala dalam hadis ada cakap muzik haram, fatwa je yg cakap.. zaman kerajaan abbasiyah raja dia siap main sitar lg..
yg haram tu pompuan melunakkan suara

Anonymous said... Best Blogger Tips

Harommmmmmmmmmmmmmmm!

Anonymous said... Best Blogger Tips

?

Anonymous said... Best Blogger Tips

cm sial.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

So dlm kes Pragaash ni hukumnya jatuh haram ke x..? Jgn salah bagi penilaian, terkeluar aqidah nnt..

jack ham said... Best Blogger Tips

fikri fuckzil...g mampos la...

Anonymous said... Best Blogger Tips

bangang tul..muzik haram??jahil agama kot..suara wanita memang aurat tapi tak semestinya muzik tu haram bagi lelaki..Fatwa sahaja yang mengatakan ianya haram(tak semestinya semua fatwa betul)..jangan nak pakai bantai semua haram.Allah dah tetapkan pemergian kita di dunia ini sejak kita berumur 4 bulan dalam kandungan ibu kita.kalau dia jadi pemuzik,pemuzik la dia sampai dia mati.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini semua salah najwa latif


wakakakakakkaka

Anonymous said... Best Blogger Tips

ini semua salah bn..
tukaq kerajaan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Memalukan malaysia!

Anonymous said... Best Blogger Tips

muzik bkn najis...bleh bermuzik2 ni tpi jgn smpai melalaikan....sape ckp muzik haram....appppakk hang!!hahahaah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...