Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Monday, 10 December 2012

Serius : Pemandu Di Sabah Diambil Perhatian Di Jalan Raya Ini (Gambar)

Pemandu Di Sabah Diambil Perhatian Di Jalan Raya Ini.
Satu insiden telah berlaku pada seorang pemandu Fauzi Miswan di jalan KK dan Kota Belud.
 
Begini ceritanya :
        Kejadian berlaku pada 29/08/2012 jam lebih kurang 6.00 p.m. semasa saya, isteri ,dua orang anak saya yang berumur setahun dan 6 tahun serta seorang anak buah saya berumur 8 tahun dalam perjalanan pulang dari Kota Belud menuju ke Kota Kinabalu selepas menghantar kedua mertua dan adik ipar saya di Kg Kulambai Dundau..
        Tiba-tiba saya dikejutkan oleh satu objek panjang yang berpusing menuju ke arah kereta saya dari atas sebuah bukit di lokasi Kg. Paka-Paka jalan Kota Belud - Tuaran (berhampiran bukit Tenghilan)...,oleh kerana tidak sempat mengelak ,objek tersebut terkena hadapan kereta saya betul-betul di sebelah pemandu dengan satu dentuman yang kuat..,objek tersebut melantun lalu terjatuh di seberang jalan..,saya memberhentikan kereta ditepi jalan dan mendapati bonet kereta telah kemek...,lantas terus menuju ke arah objek yg terjatuh tadi..alangkah terkejut nya saya bersama isteri apabila mendapati objek itu adalah sebatang besi keluli padu seberat lebih kurang 2 kg..
          Alangkah bernasib baiknya saya kerana objek tersebut tidak jatuh mengenai cermin kereta saya lalu tembus terkena saya yang sedang memandu atau terkena anak saya yang duduk dihadapan ketika itu...dan jika itu terjadi apakah agaknya nasib isteri dan anak-anak serta anak buah saya yang ketika itu bersama di dalam kereta yang saya pandu..syukur kepada Allah s.w.t kerana semuanya selamat...,
       Setelah sampai kerumah isteri saya menelefon kakaknya di Kota Belud rupa-rupanya sudah banyak kes kereta dilempar oleh pelbagai objek berlaku di kawasan sekitar tersebut..,malam ini akan membuat laporan polis..,kepada semua pemandu yang selalu lalu dikawasan tersebut plss BE ALERT..!!!....plss share kpd semua...
 
 
p/s: kes macam ni selalu berlaku dan seringkali berakhir dengan diragut. Admin pun pernah kena sekali semasa dalam perjalanan dari UKM Bangi ke KLIA menggunakan jalan raya area kampung Bangi - Dengkil. Walaupun agak gelap, namun itu adalah laluan paling pantas untuk tiba ke KLIA. Kereta kami terlanggar sesuatu sehingga menyebabkan tayar pancit. Kami (3 orang) terpaksa memberhentikan kereta serta merta di tepi jalan yang gelap. Tak sampai 10 saat, tiba sebuah motorsikal kata mereka terdengar bunyi bising tadi dan terus datang ke situ untuk tolong. Mungkin mereka nak ragut kami tetapi dengan tubuh mereka hanya 2 orang dan kami tiga orang, misi mereka tak berjaya. Kawan admin pegang stereng lock yang besi tu sepanjang kami menukar tayar baru. Nak tak nak mereka terpaksa tolong kami juga. Kamudian terus pecut sehingga tiba di stesen minyak untuk atur balik tayar.


14 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

mr virginity..

kote bapa ko itam gak ke? ko dh try jilat emak ko??bahalol tak dak skolah punya sampah..ko kutuk..mcm le mak bapa ko tak de benda tu..ke ko yang dah xde..kena kembiri atau kena lanyak sampai lunyai??..mcm anak haram la lu sial..

Anonymous said... Best Blogger Tips

huh??..mana dah komen Mr Virginity tadi??..thanks to admin pasal perihatin org yang suka kutuk org dlm blog u ni..anyway..sy peminat awak sejak awal tahun ni..keep up the good works!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kakakakah!!

Orang sabah memang bodoh sial mcam jahanam......sampai ke KLIA dorang nak buat jahat? Memang celaka la....kan lebih bagus datang kl cari kerja halal daripada buat benda bodoh mcam ni.....nasib aku x kena....klau kena kat aku mcam ni, aku lanyak SEMUA orang sabah sampai lunyai.....bodoh punya monyet....

Mohon seluruh rakyat malaysia jangan datang ke sabah.....sabah sangat bahaya! Mohon pintu masuk negara jangan bagi masuk rakyat sabah ke semenanjung....

Anonymous said... Best Blogger Tips

wei anon 14:43....ko pehal???? sengal ekkk, org citer lain, ko plak citer lain... ko nak bawak pahaman racist ko plak kat cni....ba wau dal wau ha(bodoh).

Anonymous said... Best Blogger Tips

Entah.anon 14:43 ni bongok ke ape.cerita punye simple pon bole silap.racist sgt smpai otak pn tk betul.sengal seh

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 14.43.. stupidity at his best..

Anonymous said... Best Blogger Tips

sabah.. kbnykn nya jenayah pendatang tanpa izin buat.. tp kalu kat smnjg..byk org melayu buat jenayah

Anonymous said... Best Blogger Tips

cian kat dia..dia tk pena dtg kat sabah lg..tu yg meroyan tu..ishk3...klu ade cermin kat umah tu,pandang2 la slalu ekk...tkt2 nti kna sumpahan monyet..bebulu badan hahahhahaha..

Anonymous said... Best Blogger Tips

sabah best..sabah best..sabah best..

adam said... Best Blogger Tips

ok korg g try jln jb-kota tggi,,,then msuk jln mnghale bandar tenggare,,,x pon loji kt sungai tiram,,, jgn lalu klu xmo risiko,,,dari kul 8-9 mlm da rmai jdi mngse,,,kt stu area sawit,,, da bnyk yg lalu x kuar2,,,psal bkan rompak jer,,,nyawe pon mlayang,,,abg aq pnah trkene,,,bwak kerete pstu kt dlm smak2 tu ade yg bling batu kt crmin,,,ade yg wat2 jatuh moto,,, nsib baik abg aq pndu laju,,,klu x,,,ish3,,,so korang yg kt atas n pare pmandu sntiase la brwaspade,,k

Irney Mikey said... Best Blogger Tips

Mohon admin remove setiap komen racist dlm blog ni..
Tq
P/s : banyak jer org butthurt dgn Sabah, ckp Sabah mcm ni mcm tu, tp x pernah visit Sabah lg & lebih memalukan mereka x pernah naik kapal terbang untuk menikmati keindahan negeri2 d Malaysia ni. Belajar tgi2 tp masi otak simpan lutut, duduk mcm katak bawa tempurung. Bawa2 la search Google info tentang Sabah kalau xda duit untuk visit Sabah.
D Sabah yg buat jenayah adalah PTI, d malaya, org buat jahat adalah org Melayu, nasib baik aku bukan org Melayu

Anonymous said... Best Blogger Tips

orang semenanjung mmg ramai yang racist..sbb sifat dengki mereka..terutama orang area SELATAN..sabah,sarawak,kelantan selalu dikutuk..bila dh kena lunyai tau pun nangis..ckp byk je...

Anonymous said... Best Blogger Tips

eee... racistnyer... strees aku...tp takpe dah hakikatnyer cam tu terima laaa wahai sabah sarawak kelantan...

Anonymous said... Best Blogger Tips

SEMENANJINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...