Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 2 September 2011

Panas : Artis Samakan Peminat Facebook Dengan Anijng Dan Babi


KUALA LUMPUR – Sesiapa jua pasti akan terkejut apabila mendengar mana-mana orang, apatah lagi artis dan orang kenamaan menyamakan kawan, peminat mahupun orang yang tidak dikenali dengan binatang, apatah lagi anjing dan babi.


Justeru, apabila seorang artis baru bernama Gambit Saifullah secara terang-terangan menyamakan segelintir peminat Facebooknya dengan dua binatang tersebut, maka, tercetuslah kontroversi yang menjadi buah mulut warga tempatan di bulan yang mulia ini.

Sebelum ini, Gambit yang namanya pernah digugurkan daripada pementasan teater muzikal 60-an, Kenangan Mengusik Jiwa turut mencetuskan kontroversi menerusi klip video lagu Marilah nyanyian Prema Yin yang diarahkannya.

“Serius Abang Nara terkejut beruk membaca status di Facebook Page Gambit Saifullah ini. Dah buang tabiat ke apa mamat nie. Memang sangat-sangat tak sesuai status yang ditulis. Ada ke patut menyamakan peminat yang menyokong kita dengan binatang? Lebih-lebih binatang seperti anjing atau babi,” kata blog beautifulnara.com.

Gambit menulis dalam laman Facebooknya : Kat page ni juga ada ramai binatang2 seperti anjing/babi & lain2 dalam pakaian model/tradisional & etc. Kerja mereka adalah untuk menghiburkan kita. Oleh kerana kita tahu akan tahap pemikiran mereka yg agak cetek, kita layankanlah gelagat binatang2 peliharaan kita ini. Semoga mereka dapat dijinakkan satu hari nanti. Amin.

Mengulas lanjut, blog berkenaan berkata, tindakan Gambit itu dianggapnya tidak sesuai dan status Facebook itu telah dipadamnya setelah ianya disiarkan buat seketika.

“Memang serius tak boleh blah status di atas kan? Kalau tengah bengang pun, man man lah. Tak perlu nak update status yang menghina orang lain sampai tahap begitu. Apa nak jadi dengan Gambit? Dan untuk pengetahuan anda, status FB tersebut sudah pun didelete. Mungkin Gambit tak tahan mendengar kutukan yang diberikan terhadapnya,” kata blog itu lagi.

Nasihatnya kepada Gambit, sudah-sudahlah dan tidak perlu kot buat kontroversi murahan begini. Hati peminat perlu dijaga (itupun kalau ada peminat la)


Sumber: MyNewsHub


12 comments:

Muaz Faris said... Best Blogger Tips

gambit mmg suka buat havoc cmtu..ntah pe-pe ntah.

www.muazfaris.com

Razil Tahir said... Best Blogger Tips

marah bebenor ler tue.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

gambit saifullah??? artis ke tu???maafla tak knal... (tak ambik tau pun)

Nizam Ijam said... Best Blogger Tips

saja nak buat glemer...haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

sapa gambit nih? sorry tanya...

Anonymous said... Best Blogger Tips

gambit mak ang babi

Anonymous said... Best Blogger Tips

gambit???
anjing ke babi???

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku suka gambit.. tapi gambit x-men... gambit malaysia? sape tu?

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahha..memang tak dela kan peminat muke binatang tu ala die....terkenal ke die? ouh MY...hahahah tak terkenal pun kot..dah la name GAMBIT name hanjeng aku pun sedap lagi....

Anonymous said... Best Blogger Tips

dia ni memang kacukan anjing dan babi...tu pasal la nama di gambit ( GAMPANG+BINATANG)

Anonymous said... Best Blogger Tips

gambit, nama supa haram jadah. lu sapa?
lu xda nama pon lam industri ni. g mampos lah lu.

azu said... Best Blogger Tips

Tak pernah aku dengar nama dia ni..dah fikir hebat la nak panggil orang anjing/babi?Memang artis yang tak famous nak cari publisity lebih.Blah la oi...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...