Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 8 July 2011

Info: BERSIH 2.0, Senarai Jalan yang akan DITUTUP dan senarai PENUH 91 orang yang dihalang masuk KL!

Mesti semua orang tahu apa yang akan berlangsung esok di Stadium (Merdeka?) BERSIH 2.0. Memang kita sebagai rakyat inginkan satu sistem POLITIK yang bersih serta boleh dipercayai. Tetapi rasanya dengan cara perhimpunan sebegini, adakah sistem POLITIK kita akan BERSIH?? Tanpa RASUAH?? Tanpa janji KOSONG?? Itu satu pencapaian yang terunggul sekiranya dari tercapai. Niat BERSIH ini adalah betul tetapi caranya agak kurang munasabah sikit la. Mengadakan satu perhimpunan banyak benda kena dipertikaikan. Setakat ini merujuk site BERSIH ni, RM 150,000 telah digunakan. Alangkan bagus kalau duit ini guna untuk tolong orang ye? Tolong menolong ini amalan yang mulia. Alangkah bagus kalau ini masa untuk kerajaan fikir balik dan rombak balik semua sebelum terlambat, dan alangkah baik kalo perhimpunan ini tidak diadakan juga. Jadi win-win solution. Disebabkan satu perhimpunan rakyat lain yang susah juga. Nak keluar rumah pun takut, nak jalan dengan kawan/famili pun tak boleh. Situ block, sini polis, sana perhimpunan pula. Mana nak pergi? akustressgiler akan senaraikan jalan2 yang bakal ditutup kesenangan orang ramai yang berada di sekitar KL dari 12.01 am 9 Julai sampailah 12.00 am 10 Julai 2011. Elakkan dari bertembung dengan masalah. Kalo boleh stay je kat rumah. Masak-masak di rumah. Malam ini beli semua cukup2, esok picnic dalam rumah je.

(Ini untuk setakat ini, kami akan selalu update untuk kebaikan ramai)
Senarai jalan-jalan yang bakal ditutup :
- Lebuh Ampang
- KLCC
- Bank Negara
- Dataran Merdeka
- Sogo
- Chow Kit
- Menara Sultan Ismail
- Masjid Negara
- Jalan Raja Chulan
- Jalan Ipoh
- Sentul
- Jalan Tuanku Abdul Rahman
- Jalan P.Ramlee
- Jalan Bandar
- Subang Jaya ( Near Segi )
- Sunway Pyramid and Subang Parade
- The Federal Highway
- LDP ( Lebuhraya Damansara Puchong )
- The KL – Seremban Highway in Seri Kembangan 

Senarai kawasan shopping yang perlu dielakkan
- Ampang , Scott Garden , Extra Selayang , Puchong , Mutiara

Tengah mencari pasal BERSIH, terbaca satu entri menarik dari denaihati - link
Untuk pengetahuan ramai ini dia senarai 91 orang yang tidak dibenarkan untuk masuk ke KL sepanjang perhimpunan BERSIH ini.


Perkasa
Datuk Ibrahim Ali
Datuk Ab Rahman Abu Bakar
Syed Hassan Syed Ali
Irawah Fahmi Ideris
Roslan Kassim
Sharifuddin Abd Hamid
Dr Zubir Harun
Ameir Hassan
Datuk Ahmad Saad
Ahmad Zaini Ismail
Muhammad Zaid Md Arip
Abdullah Mansor
Zaira Jaafar
Norkhaila Jamaludin

Pemuda Umno
Khairy Jamaluddin Abu Bakar
Datuk Megat Firdouz Megat Junid
Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican
Megat Zulkarnaian Omardin
Rizalman Mokhtar
Tengku Azman Tengku Zainol Abidin
Lokman Noor Adam
Datuk Abdul Azeez Rahim
Ungku Saleh Ungku Jamal
Arman Azha Abu Hanifa
Tun Faisal Ismail Aziz

Bersih
Datuk Ambiga Sreenevasan
Mohamad Sabu
Hishamuddin Md Rais
Khairul Anwar Ahmad Zainuddin
Maria Chin Abdullah
Chua Tian Chang
Kamarulzaman Mohamad
Dr Mohd Hatta Md Ramli
Syed Shahir Syed Mohamud
Syed Ibrahim Syed Noh
Teresa Kok Suh Sim
Badrul Hisha Shaharin
Shamsul Iskandar bin Mohd Akin
Arutchelvam A/L Subramaniam
Wong Chin Huat
Ong Boon Keong
Enalini A/P Elumalai
Haris Fathillah Sathiasingam bin Mohd Ibrahim
Datuk Khalid Yunus
Datuk Zulkifli Noordin
Dr Zubir Harun
Datuk Seri Abd Hadi Awang
Datuk Seri Anwar Ibrahim
Lim Kit Siang
Nik Abdul Aziz bin Nik Mat
Nurul Izzah Anwar
Kohila Yanasekaran
Zaid Kamaruddin
Khoo Teng Swee
Fadiah Nadwa Fikri
Yap Swee Seng
Salahuddin Ayub
Datuk Mahfuz Omar
Nasrudin Hasan
Mazlan Aliman
Dr Syed Azman Syed Nawawi
Dr Dzulkifli Ahmad
Dr Mujahid Yusof
Khalid Abd Samad
Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin
Azman Shapawi Abd Rani
Suhaizan Kaiat
Nor Azli bin Musa
Mohd Firdaus Jaafar
Loke Siew Fook
Lau Wen San
Mohd Azmin Ali
Mat Shuhaimi Shafie
Satipul Bahari Amamt
Wan Hassan Mohd Ramli
Mohamad Izzudin Hilmi Mohd Zaini
Mohd Shazni Munir Mohd Ithnin
Muhammad Hilman Idham
Mohd Shukri Che Ab Razab
Mohd Syukri Kamaruddin
Ahmad Syazwan Muhammad Hasan
Choo Chon Kai
Sarasvathy Muthu
Soh Sook Hwa
Nurul Izham Nurul Anuar
Abd Rahim Osman
Mohd Sibri Ismail
Mohd Lukam Muda
Datuk Prof Kamaruddin Kachar
Datuk Mohd Noor Nordin Abdullah

sumber : 1,  2


Anda mungkin juga minat ENTRI hot minggu ini :

3 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

menyusahkan la diorang ni....

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahaha 91 nama...majoriti meLAYU...penganjur lak bukan bumiputra...bagus la...kalimah syahadah UMNO ngan PAS lain2 ke???

♕ Kyosuke Damon ♕ said... Best Blogger Tips

road block melata2 haiya

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...