Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 16 October 2013

Serius : Fossil Nyamuk Mengandungi Darah Berusia 46 Juta Tahun Ditemui (3 Gambar)


WASHINGTON - Fosil seekor nyamuk betina yang menunjukkan perutnya mengandungi darah dan berusia 46 juta tahun telah ditemui di tebing sebatang Sungai Montana, kata beberapa penyelidik Amerika Syarikat kelmarin.

"Ia merupakan fosil yang amat luar biasa tetapi ia satu-satunya yang terdapat di dunia ini," kata ketua penulis kajian mengenai fosil tersebut, Dale Greenwalt. Dia menulis tentang fosil tersebut di dalam jurnal Proceedings of the National Academy of Sciences.

Dalam jurnal itu, Greenwalt berkata, perut nyamuk tersebut kelihatan seperti sebiji belon yang mahu meletup kerana ia mengandungi darah. Fosil itu ditemui pada sebuah batu lumpur di tebing sungai tersebut.

Greenwalt merupakan pengkaji dari Muzium Kebangsaan Sejarah Semula Jadi Amerika Syarikat di Washington D.C. Sejak bertahun-tahun lalu, dia telah mengumpulkan serpihan batu dari tebing sungai tersebut.

"Batu-batu itu mempunyai lapisan yang nipis iaitu setebal satu atau dua milimeter," kata Greenwalt.


Sumber : Here

23 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

fosil ori ke ni? -remaja hensem Putrajaya

Anonymous said... Best Blogger Tips

bangkai jesus anjing dimakan babi lalu menjadi fosil paling sampah dan org x berminat nak ambil....kesian gaysus....

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mungkinkah Jurassic Park in reality bakal diwujudkan?

Anonymous said... Best Blogger Tips

darah ape la dorg dpt agaknye..
#Anon 11:52 , xelok kutuk agama org lain..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Jurasic pakhang akan muncul..tpi x lamai idop sb adav virus dengi kt dinosour tu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Jurassic butoh Park hang adalah filem porno menampilkan Bang Non Kunyit mengunyit dinosor.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Penampilan istimewa adlah mak ko memgang watak sbgai ppmpun asli btelanjan bulat smbil berlari di dlam htan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ko org ape? Mmg nk tgk malaysia bgaduh ke. Tolong jadi matang sikit

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 11:52
tu dah lama dh nak minta penampar... sbb tu lah tak sayang nyawa... suka jer cari pasal... kalau tak cari pasal dlm blog ni memang tak sah... kalau boleh admin punya blog ni. jgn buka cerita apa2 ttg org christian.. pasal ada sesetengah anon ni dah melampau sangat.. sampai agama org pun dah tak pandai hormat...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kau jangan nak jadi syaitan..aku pun muslim..tp aku xsuka dgn org2 mcm kau ni..suatu hari nanti kalau malaysia jadi mcm syria or rusuhan madura berbunuh sana sini..org mcm kau nilah puncanya..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Jesus tu adalah nabi isa bagi kita org islam..kalau kau cakap mcm tu...automatic kau menghina nabi kita sendiri..kau xsedar ke?

Anonymous said... Best Blogger Tips

tongong lahanat anon atas ni tak reti agama!
jesus adalah tuhan org kirstian la bangang! tak sama dgn nabi isa!
bodoh lahanat bapak bagi makan taik org kelantan masa kecik2 dulu!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kemon la entry ni cter nyamok je kot.. ape ko melalot.. eah

Anonymous said... Best Blogger Tips

ntahnye. bangang tol suma org ni. anon 22:35 je yg pandai

Anonymous said... Best Blogger Tips

budak2 sekolah bangsa melayu beragama islam turun temurun, camni la komen.. :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 08:32! kepala bapak kau cibai! kau jgn salahkan semua islam turun temurun la kimak!

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon di atas adalah contoh terbaik ummah. ;-)

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 08:06 di atas ni adalah contoh bangang tak reti bahasa! ko bleh gi mampos lahanat!

Anonymous said... Best Blogger Tips

1 + 1 = 2

Anonymous said... Best Blogger Tips

kepala bapak kau!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ko ni kapir lahanat. Klu azan kt telinga ko mau mletop kpala ko. Org smbh tuhan yg maha esa. Ni pg smbh syaiton nirojim. Ada pg wat tmpt smyg kt lam utan la pe la. Dh 2 smyg xpkai bju.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Darh 2 klu dclon semula cmfrm jd manusia yg cm che ta. Body mgncm dada mcm nk mletop punkoq lg la. Mgaummm. Sape x cye mak dia sekor tambi

Anonymous said... Best Blogger Tips

apa anon 2 ekor kepala bapak lahanat atas ni merapu mcm cibai kena liwat dgn btg cangkul? kimak lu 2 orang la bangsat!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...