Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Saturday, 19 October 2013

Review : Perkhidmatan Kereta Sewa Terhangat Di Kota Kinabalu, Sabah (2 Gambar)



Kali ini pihak ASG nak review pasal sebuah kedai kereta sewa di area Kota Kinabalu, Sabah. Bagi yang melawat atau melancong ke Kota Kinabalu, boleh la sewa kereta kat kedai ni. Yang penting, kereta baru dan murah. Itu la yang kita nak kalau sewa kereta kan?

Tengok la list harga kat bawah ni.. 

Contoh sewa bagi Perodua Myvi auto:
Pengambilan 1 ke 2 HARI = RM130
Pengambilan 3 ke 4 HARI = RM120
Pengambilan 5 HARI dan ke atas = RM100

sewa bagi Perodua viva auto:
Pengambilan 1 ke 2 HARI = RM100
Pengambilan 3 HARI dan ke atas = RM90

contoh sewa bagi Proton Saga auto:
Pengambilan 1 ke 2 HARI = RM130
Pengambilan 3 ke 4 HARI = RM120
Pengambilan 5 HARI dan ke atas = RM100

sewa bagi Toyota Avanza auto:
Pengambilan 1 ke 2 HARI = RM180
Pengambilan 3 ke 4 HARI = RM170
Pengambilan 5 HARI dan ke atas = RM160 


Murah kan? Siap ada diskaun lagi kalau sewa lebih banyak hari.. Pakej macam ni la yang kita nak.. 


So amacam? Kalau berminat, boleh la kontek nombor kat bawah ni... 

Encik Nik Azlan Ali
019-5851031(call/sms/whatsapp)
014-8540063 (call/sms)
017-8959422 (call/sms)

37 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Malaysia mcm2 ada. Tpi rmai xbsyukur

Anonymous said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said... Best Blogger Tips

bgs gak cmni, marketing baikk pye, konfem ramai customer

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku ada lg murah dr ni..servis pn mantap.pm me ..emel..peace_yuppie@yahoo.com

Anonymous said... Best Blogger Tips

iklan bangang!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sewa Aroyo kat KK tak nak iklan kan ke?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aroyo tu sapo? kepala bapak kau ke cibai?

aidit rayyan said... Best Blogger Tips

sabah ni sudah laa..gadis2 di sni suka kencik lelaki dr semenanjung sana.sabah ni makanan x sedap lgsung..rasa tah per2 ja..dah tu mahal nk mampos..sewa bilik sama dgn sewa umah jer berbanding semenanjung sna..baik jgn dtg nk transfer keje sni laa.melancong pon baik langkawi 2 sna jer.sabah ni mengarut.aku menyesal ke sini.

Anonymous said... Best Blogger Tips

eh skati la org nk p sabah ke idok..yg ko sebok apeheyyy

Anonymous said... Best Blogger Tips

ne mesti 10:02 frust xleh nk kongkek awek sabah...tu r die nk burukkn ompuan sna..

noeysabah said... Best Blogger Tips

Makanan xsedap maka kadar kencing manis pun kurang.. :-)

kawan aidit rayyan said... Best Blogger Tips

arak lbh murah dr sos @ kicap nk wat per..arghh..x hingin aku nk kongkek awek sabah pon..harap putih jer..mulut busuk sbb gigi mrk ni rosak..mkn pelik2 sgt..sape2 nk rsa susah nya life sni try la apply tkr sni..aku dh nyesal nk blk kna tggu next 5 year..umah mahal makan mahal puki pon mahal..sabah @ sarawak sma jer..one borneo one fuck off..

ex major jamal said... Best Blogger Tips

aku setuju laa..sni sistem pengangkutan plg teruk..bas mcm van jer pastu x sume area lalu pon.panas bersesak..naik teksi kna sembelih giler..harga kereta lbh mahal lak tu.so per yg best sabah ni pon.aku bekas tentera 4 tahun kt lok kawi sna..sabah bg aku mundur nma jer 50 tahun dlm m'sia tp x maju.pemikiran org sabah mcm sarawak gak prejudis dgn org dr semenanjung yg dtg sni.padahal kmi sanggup dtg berkhidmat sni.org2 sabah @ s'wak dtg semenanjung xda pon kami prejudis..bru la 1 m'sia.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ubah lah minda cikit borneo guy..1 m'sia xkkan tercapai lau akal masi di takuk lama..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Semua d atas mcm tahi..ckp jk pandai..ubah minda la segala..puiii...xpyh kmu dtg borneo..kmu yg mcm sial dtg cni..blagak pandai..berambus la kmu!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

@kawan aidit rayyan sedap nyer kata mcm tu .. aku tgk ramai org kl x mau balik sabah . yg balik sabah mesti nak lagi dtg sabah... klu mcm tu ckp kat bdk sabah , korg pulak mcm mana kt semenanjung tu. Aku dah 10 tahun kt Semenjung ne, xde best mana pun , nk g cuti lagi mahal.Setakat tukar kat sabah tu belajarlah budaya pribumi. klu tunjuk lagak & perasaan bagus mmg kenalah ..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Banyak hasil bumi sabah sarawak ko dh ambik..lagi byk bising..

Mia Salmiah said... Best Blogger Tips

PNDAI LA KUTUK SABAH_SARAWAK...DAHLA HASIL BORNEO NI SMANJUNG YG KENYANGG....APA YG MURAH KT SMAJUNG TUU...DAHLA KORANG DTG BORNEO NI ELAUN TNGGI...RAMAI YG TKLEH BALIK BKN SBB NK TGU 5THUN BAGAI TPI TK MAMPU NK HDUP LA KT SMJG KALU BALIK SNA ELAUN APA PONN TARAKKK LAA KWANNN....PUIIIII SMJINGGGG

Mia Salmiah said... Best Blogger Tips

PNDAI LA KUTUK SABAH_SARAWAK...DAHLA HASIL BORNEO NI SMANJUNG YG KENYANGG....APA YG MURAH KT SMAJUNG TUU...DAHLA KORANG DTG BORNEO NI ELAUN TNGGI...RAMAI YG TKLEH BALIK BKN SBB NK TGU 5THUN BAGAI TPI TK MAMPU NK HDUP LA KT SMJG KALU BALIK SNA ELAUN APA PONN TARAKKK LAA KWANNN....PUIIIII SMJINGGGG

Anonymous said... Best Blogger Tips

Deii...nak buruk2kan Sabah tp masi tggl Kat sni.x suka behenti ja keja n plg Kat tmpt yg kmu banggakan tu tp x da la apa pun yg nak d banggakan Sgt...
Menyemak jak Kat Sabah ni...

Anonymous said... Best Blogger Tips

pelik betul dgn sikap setengah org ni..napa x kaji kenapa harga makan mahal, tmpat tngal mahal, bas mcm van.. ni semua sistem ekonomi yang x adil antara semenanjung dgn sabah dan sarawak.. brg2 semua sampai sabah harga naik bertingkat2 sebab kos pengangkutanla, kos itu ini..sabah krg maju sebab semua hasil kena ambik dan labur kat negeri yg maju di semenanjung tu..d selangor, kl, byk kilang2 kat sana, sini ada apa..klu x mo dtg sabah jgn dtg la..ingat org sbh suka dtg semenanjung..hurm..

Anonymous said... Best Blogger Tips

thanks 4 de info.. btw.. nape perlu bgaduh? kn sbh srwk n smenanjung 1 negara.. pless.. sygkn negara sndiri =)

NURUL AZWANI ZAINUDIN said... Best Blogger Tips

tak baik buat double standard mcm tu..kita kan semua rakyat Malaysia..tkde beza pon semenanjung atau sabah,sarawak..semua sana je dlm negara yg sama..setakat ni semua aman damai je..sabah sarawak byk tmpt dan hutan2 dara,itu lah daya tarikan pelancong utk ke sabah dan sarawak..lbh bagus begitu drp bangunan pencakar langit yg mcm cendawan tumbuh di KL ni..saya org KL..Lahir KL..letih dengan jalan jem di mana2 sahaja..tp sy suka keindahan semulajadi..kalo diberi pilihan,sy akn pilih tempat yg msh byk hutan dan tumbuh-tumbuhan..frankly speaking..i love nature..

Anonymous said... Best Blogger Tips

I love nature too....sabah, mu tunggu aku datang! Heee...

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodohlah korang yg kutuk Sabah xbest... kepala hotak korang mcm sial makbapak x hajar bagus2.. bangang selamanya!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Post pasal kereta sewa pun blh jadi mcm ni ke? komen kutuk mengutuk..
Semua negeri pun best, ada kelebihan masing2.. Benda remeh mcm ni pun blh jadi gaduh.. Bersatu kan lebih baik.. Memalukan..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Mesti frust ngan awek sabah..tu yg dia kutuk tu...hehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sambung balik citer kete sewa pls.. kikiki

Anonymous said... Best Blogger Tips

awak, nak tnya, kereta ni mmg utk area kk je ke?.. kalau bawak pegi kundasang n area2 ranau bole?..

HASRUL HASSAN said... Best Blogger Tips

Terima kasih kerana kongsi info mengenai sewa kereta di Kota Kinabalu ni ...

saril said... Best Blogger Tips

Nak g sabah nnti...murah gak sewa kete kat sini..

Jusmine Ali said... Best Blogger Tips

childish giler gaduh psl benda ni hahaha..

Wan Kereta Sewa Shah Alam said... Best Blogger Tips

Assalam,

Tumpang promo tuan. Kalau datang bercuti ke area Kuala Lumpur, Shah Alam dan Lembah Klang boleh hubungi kami untuk dapatkan Kereta Sewa. Harga dijamin murah dan berpatutan :) Sila ke website kami untuk maklumat lanjut.

Terima kasih.

Anonymous said... Best Blogger Tips

@aidit rayyan ye ker aidit rayyan? kesian kau kan? atau awak jenis yg tak reti nak hidop kat tmpt org kot hihi.. takper bro..mungkin blum cukup matang lg tu hihi.. blaja2 la bersosial skit yer bro... hihi...

Anonymous said... Best Blogger Tips

@kawan aidit rayyan laa... kwn aidit rayyan pun mcm tu jgk ker? jgnlah main arak atau pelacur kat sabah yer.. tak baik tau..hihi.. tp ramai jer org smnjung dtg sabah mereka ckp ok jer pun.. well... my dear aidit rayyan and also kawan aidit rayyan..
dear,, jgn la nanges2 yer hihi.. blaja la nak bersosial sikit.. jgn asyik duk terperap jer kat rumah tu yer.. hihi.. nnt klw culture shock mak bapak engkorang yg susah HAHAHA! oopsss... jan marah yer dear aidit rayyan and kawan aidit rayyan.. hihi..

NIK azreen said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
NIK azreen said... Best Blogger Tips

Perkhidmatan yang terbaik

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...