Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Sunday, 2 June 2013

OMG : Saat Bomba Memotong Cincin Yang Terlekat Pada Jari Mangsa (4 Gambar)


Pada jam 6.23 petang semalam, Balai Bomba Dan Penyelamat Kota Raja, Shah Alam telah menerima panggilan kecemasan daripada Balai Bomba Sri Andalas memotong cincin  yang melekat di jari dua mangsa di hospital Tengku Ampuan Rahimah,Klang.

Tiga orang anggota diketuai oleh Mohd Faizal Samsudin bersama dua anggota lain, Mohd Zainal Hashim dan Muhamad Hafiz  Hussin telah bergegas ketempat kejadian. Mangsa pertama seorang kanak-kanak perempuan berusia lingkungan tiga tahun dan mangsa kedua seorang pemuda berusia dalam lingkungan 20-an.

Kecekapan dan ketelitian anggota-anggota bomba terbabit berjaya memisahkan cincin tersebut dari jari kedua-dua orang mangsa, syabas!


p/s : Ngeri beb.. 
Sumber : Here

12 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

aq xpaham la sial ape yg admin cuba terangkan nie...
ape masalah die, jari tersangkut cincin?....ape nie..?

Carlos Santiago said... Best Blogger Tips

arrggghhh.. mcm mana boleh terlekat sampai mcm tu. fuhhh...

shawn fcuk said... Best Blogger Tips

ape ni cincin?melekat?dua orang?knp penerangan mcm xde punch line je ni?adoiii

Anonymous said... Best Blogger Tips

pukimak betul Admin repost ni,artikel macam sampah

jack ham said... Best Blogger Tips

baik potong trus je jari tu...menyusahkan je...puihh

Anonymous said... Best Blogger Tips

x baik ckp mcm tu,tu nasib yg kene kt mereka..kt kite belom tentu lg...same3 bersyukur yg dorg selamat..kn lg elok.. ;)

scpheo nxyme said... Best Blogger Tips

apa punye miskin la hospital ni...bli la ring cutter...baru 2-3ribu jer..sian bomba banyak lg kje lain dorg nak buat..hospital manjung yang taraf distreet pun ada ring cutter..ni msti kes bajet tak sampai ni...

hanz png said... Best Blogger Tips

orang yang tak pernah alami memang perangai macam sial tanya macam2, tapi aku pernah alami kejadian macam di atas waktu aku masih kanak2. aku pakai cincin yang parent aku beli dan waktu kecil jari aku jenis yang berisi sikit walaupun aku seorang yang kurus. pastu satu hari tetiba aku tak dapat buang cincin di jari aku, aku berusaha sepuas2nya tapi tetap tak boleh sampai aku rasa terseksa dan sakit akibat cincin tersebut jerut pergelangan jari aku. pastu aku pergi hospital dan MA terpaksa potong cincin tu untuk elak jari aku jadi yang semakin bengkak. korang cakap memang senang sebab tak jadi pada korang puiiihhh

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh......dah tahu cincin kecil mahu jua sarung

Anonymous said... Best Blogger Tips

Malam tadi setelah keluar dari masjid seusai seles...ai solat Isyak di masjid berdekatan dengan rumah, saya berjalan kaki seorang diri pergi ke sebuah kedai makan untuk makan malam. Pengunjung di kedai makan yang saya tuju itu agak ramai dan boleh dikatakan hampir kebanyakan meja di kedai tersebut sudah penuh. Saya memilih untuk duduk di salah sebuah meja di bahagian paling hujung seorang diri yang ketika itu tiada orang di meja tersebut. Apabila pelayan datang saya pun memesan makanan yang saya mahu. Selepas beberapa ketika pelayan tersebut pergi datanglah pula seorang gadis muda berkulit cerah berjubah dan bertudung hitam gaya wanita Arab ke meja saya seraya bertanya,
"Tuan, boleh saya duduk di sini..? Kamu lihat, tempat-tempat di meja lain semua sudah penuh..

Anonymous said... Best Blogger Tips

http://blogyangsiot.blogspot.com/

Anonymous said... Best Blogger Tips

mak aih xnk ak pkai cincin , cam bahaya jerk

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...