Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 4 June 2013

Genius : "Makoko Floating School", Sekolah Terapung Di Atas Tasik Di Nigeria (9 Gambar)


Sekolah ini dibangunkan oleh syarikat NLE, yang diketuai oleh Adeyemi Kunle, seorang arkitek di Nigeria. Ia adalah sebuah sekolah baru bertingkat dibina di atas air di Makoko, sebuah kawasan bandar dengan penduduk paling ramai di Lagos, Nigeria.

Projek ini bertujuan untuk mewujudkan bangunan terapung yang direka untuk dijadikan sebagai kelas pendidikan untuk kanak-kanak kejiranan yang tiada peluang untuk menimba ilmu kerana kemiskinan.



p/s : Cool beb.. 

Sumber : Here

11 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st

Anonymous said... Best Blogger Tips

gilerrr coooll...

Anonymous said... Best Blogger Tips

esok saya ada presentation viva..kepada semua pembaca2 blog ASG tolong doakan saya yee...huhuhu

Rammizan Ramli said... Best Blogger Tips

laaaaaaaaaaaaaaa

HafRizah Sweet said... Best Blogger Tips

info menarik niii.... hey kawan2..jgn stress2 jjoom hilangkan stress dengan vacation with our family okey....jom berbakti kepada ibu bapa kita
"seulas pandangan dari : Blog Rasmi
!Sweet HafRizah !
terima kasih =) "
"

gaban power said... Best Blogger Tips

cool la naigiria... I laik...

effort lab said... Best Blogger Tips

bagaimana pekerja pemasangan kabel makan
Memang cool hasil idea arkitek tu. cukup lengkap, macam diolah dari piramid makanan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

belajar rajin2 ye adik2 nigeria, bila besar nanti, boleh tipu orang malaysia.
-ameba

Julie Fasha said... Best Blogger Tips

kalau saya...sy nak buat hotel float mcm nie...mesti besh kan.....tak yah wat swimming pool...nak mandi berenang..terjun jer dr bilik...hmmm...

jack ham said... Best Blogger Tips

pelik la...air kumbahan direct flow to the sea???ahahaha terbaik...

Shin Chan Comel said... Best Blogger Tips

cantiknya

New Entry "Tips dan Cara Beli Tiket Malindo Air Online"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...