Kongsikan Entri Kami

Sunday, 5 June 2011

Siapa Pemilik Profail Yang Pertama Di Facebook?

Dengan lebih daripada 700 juta orang menggunakan Facebook seluruh dunia, angka ini mungkin akan mencecah satu bilion menjelang 2012. Tetapi siapakah gerangan pengguna terawal Facebook?

Menurut Business Insider, URL profail Facebook termasuk senarai nombor-nombor (www.facebook.com / profile.php?id=5500957)  akan memberitahu kedudukan anda dalam kalangan orang-orang yang mendaftar di Facebook, Newser melaporkan.

Beberapa pengguna pertama Facebook adalah rakan-rakan Mark Zuckerberg
dan penuntut-penuntut Harvard.
Senarai 10 orang pertama Facebook:-

1. Kosong
2. Kosong
3. Kosong

4. Mark Zuckerberg, Pengasas Facebook, CEO
5. Chris Hughes, rakan sebilik Zuckerberg, Pengasas bersama Facebook
6. Dustin Moskovitz, rakan sebilik Zuckerberg, Pengasas bersama Facebook
7. Arie Hasit, kawan Hughes
8. Kosong
9. Kosong

10. Marcel Georges Laverdet, jurutera terawal di Facebook, dia mengambil profail ID terawal

Pengasas Facebook, Zuckerberg berada pada kedudukan ke-4 dan 3 profail pertama adalah kosong – mungkin profail terawal dibuat untuk tujuan menguji.
Anda mungkin pengguna Facebook yang paling setia dan mungkin telah menunjukkan laluan rangkaian sosial kepada ramai kawan anda, tetapi dalam barisan Facebook, di manakah kedudukan anda ?
Untuk mengetahuinya anda hanya perlu tengok nombor profail id. 
Sumber -http://www.hindustantimes.com/mynewshub

p/s : sampai sekarang orang tak tau lagi siapa sebenarnya yang memiliki akaun pertama FB ni..Mana tau anda selah seorangnya...jangan lupa bagi tau k?

4 comments:

syameem said... Best Blogger Tips

cmne nk bukak no profile id
nk klik kt ne

Kamarul Azri™ said... Best Blogger Tips

macam mana nak tengok tu?... rsanya KA dah berjuta² kot huhuhu

Fatin89 said... Best Blogger Tips

kat serch fb tue, taip je What's my profile ID,then click yg plg ats..:P

Fatin89 said... Best Blogger Tips

Aku yg ke-100001798029148...hehehhe

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...