Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Sunday, 10 November 2013

Seram : Kisah Villa Nabila Dan Gambar Terkini Sekitar Serta Dalam Villa Nabila Di Johor (15 Gambar)

Kisah Villa Nabila Dan Gambar Sekitar Serta Dalam Villa Nabila Di Johor. 
Menurut sumber, Expedia telah menyenaraikan kawasan ini sebagai top 5 tempat berhantu di negara ini. Beberapa keping gambar terkini bolah diperhatikan di bawah selepas cerita. Gambar itu baru sahaja dirakam oleh pihak The Star. Jadi mari lihat cerita mengenai Villa Nabila ini.

Petikan dari Facebook Misteri Villa Nabila :

Rasanya dah ramai yang tahu akan cerita ini, villa yang dikatakan menyeramkan di Johor Bahru, berhampiran dengan Danga Bay.. memang banyak kisah misteri tentang rumah ini Sebenarnya banyak kisah yang diceritakan orang mengenai kejadian di rumah ini, tetapi tak dapat nak dipastikan kesahihannya..antaranya
Versi 1 – Terdapat satu keluarga yang kaya yang hidup dengan bahagia kat villa ni. Ditakdirkan si ibu dan ayah meninggal dunia, lalu tinggallah anak diorang yang bernama Nabila bersama orang gajinya. Nabila bakal mewarisi segala harta ibu bapanya tapi dibunuh oleh orang gajinya lalu mayatnya disimen di satu kawasan rumah tersebut. Kisah ni paling lemah untuk kita percaya sebab tak dinyatakan atas sebab apa Nabila dibunuh dengan kejam oleh orang gajinya.
Versi 2 – Nabila mempunyai sebuah keluarga yang sangat kaya. Satu hari, banglonya dirompak dan semuanya dibunuh kejam. Banglo tersebut dibiarkan tanpa penghuni hingga tumbuh semak-samun. .
Versi 3 – Keluarga Nabila telah dirompak. Nabila dirogol lalu dibunuh dengan kejam, kemudian mayatnya ditanam di dalam dinding rumah tersebut.

Versi 4 – Keluarga Nabila adalah keluarga yang bahagia pada asalnya. Tapi pada satu hari bapa Nabila mengamuk lalu menembak semua penghuni yang ada dalam rumah tersebut sebelum membunuh dirinya sendiri.
Versi 5 – Villa ni sebenarnya dinamakan Christine Palace sempena nama isteri seorang ahli perniagaan dari Barat. Dikatakan sebelum membina villa tersebut, si suami berjanji untuk bagikan tanah tersebut dengan 6 orang adik-beradiknya yang berada di negara asalnya. Tapi bila si suami dah dapat tanah tu, dia mungkir janji lalu mengundang kemarahan adik-beradiknya yang lain. Kemudian, adik-beradiknya yang berasa marah mengutuskan dua orang sebagai wakil untuk berurusan dengan si suami tersebut. Entah apa yang berlaku, dua orang wakil tersebut berang lalu mengugut si suami untuk membahagikan tanah tersebut kepada yang lain selepas membunuh anaknya. Si suami tetap berkeras, lalu dua orang samseng tersebut membunuh isterinya pula namun si suami tetap dengan sifat tamaknya. Akhir sekali, si suami juga dibunuh. Villa tersebut dibiarkan tanpa penghuni sehingga 70 tahun lebih kurang.
Berdasarkan versi ke-5 ni adalah juga logiknya sikit. Menurut orang yang pernah ke jalan Strait View di mana lokasi villa ni berada, terdapat pintu gerbang yang tertulis Christine Palace yang terletak di kaki bukit tersebut. Menurut cerita seorang lagi ahli forum Cari, maknya pernah bagitau yang villa tu dah ada kat situ sejak tahun 60-an lagi. Villa tu sangatlah cantik pada masa tu. Kemudian sekitar tahun 80-an villa tersebut jadi tempat yang happening yang sering dikunjungi ramai orang berada termasuklah mat-mat salleh. Kemudian sekitar tahun 90-an villa tersebut mula kosong. Start dari situlah mulanya kisah-kisah misteri yang diceritakan orang dari mulut ke mulut. Biasalah, bila dah cerita tu mesti ada orang yang akan tambah gula sikit, garam sikit nak bagi cerita lagi best. Itu yang jadi macam-macam versi sekarang ni.
Versi 6 – Versi terakhir ni adalah versi yang boleh diterima akal. Menurut cerita, dahulunya villa tersebut dimiliki oleh seorang Dato’ berbangsa Cina. Tapi atas sebab-sebab tertentu status Dato’ beliau dilucutkan, kemudian dia tidak lagi menetap di villa tersebut. Villa tersebut hanyalah dijadikan sebagai tempat untuk bercuti atau beristirahat bersama keluarganya. Atas sebab tertentu juga dia sekeluarga tidak lagi menghiraukan villa tersebut.

23 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ting tong

Anonymous said... Best Blogger Tips

ksah sbnar:- pd ptngahan thn 2006, ak dn ex-ak, nabila dting k jhor bhru. tba2 hnpon ak bnyi. mak ak yg call. sruh bli blacan. so ak blik rmah dn bli kan mk ak blacan. ini lah ksah yg sbenarnya yg rmai org x thu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bapak anon 12:15 pena cite Kat aku yang bapak die pernah buat maksiat dekat situ sehinggalah anon 12:15 dilahirkan dibumi yang indah ini

Anonymous said... Best Blogger Tips

bapak anon 13:20 dan bapak anon 12:15 pernah ditangkap basah ketika kedua2nya saling menyapu belacan ke badan masing2...

Anonymous said... Best Blogger Tips

mcm bosan jew

Anonymous said... Best Blogger Tips

tipu je cite ni..yg percaya pun bongok botingkek2...ni cuma rumah mewah yg ditinggalkan...nama pemilik dia sir johnson encour.......tiada kena mengena dengan nabila....entah sapa yg gatal panggil vila nabilla...tapi tempat buruk macamni memang jin suka....

Anonymous said... Best Blogger Tips

mohon admin cerita pulak pasal highland tower..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Nabila huda?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Btol 2..tapi krabat sultan johor pnah cite psl tpt ni kt aku dulu..de pmpn, bukan nabila nm die, salah sorg dr isteri sir johnson tu..dibunuh psl ade bini lain yg tuduh die curang, nk bolot harta bgai..dlm tpt ni ade 2 villa, n b4 die mati die prnah brsumpah yg suatu ari nnt akn ade group dr generasi akn dtg ziarah tpt ni n akan nmpak villa khayalan (villa ke3), n die kononnye dh sumpah yg group 2 xkn jumpe jln kuar dr villa 2..bini yg dbunuh 2 krabat sultan johor, n sultan johor pnh mention psl daulat seorg krabat bagai ni, n ini dkukuhkn plak lg dgn cubaan nk runtuhkn villa ni yg mnjg gagal je psl developer tgk ianye buruk, semak mate n bhya tuk residency brdekatan (binatang liar etc)..stakat ni yg aku tau cm ade sorg je yg mati psl villa ni, coz die nmpak something kt dlm n dek psl trlampau takut die trus lari kuar smpai die lupe ade hway dpan villa ni (mati kene langgar)..aku dh pnh msuk tpt ni 2x b4 n trbaru lbih kurang 2mggu lpas (pkul 3am)..mmg seram, feel mcm2 n asik rs dperhatikan..kelibat makhluk mmg byk, bunyik macam2 n kene tpuk bahu bagai..tp ikut logik sumenye psl tpt ni dh dtgglkn n mane2 rumah tggl pn mmg sarang jin n syaitan kn..wallahualam..

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon atas ni bangsa kapir citer merapu takde ugama! kimak kau la cibai!

Anonymous said... Best Blogger Tips

kwn aku citer bnda sama gak cam anon 20:08, xtau btol ke x..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Abah ko puja kubo, minum air kncng kuda, jimak mak ko lam rebn ayam smate2nk nbr eko lg xda ugama.

Anonymous said... Best Blogger Tips

yang betoinya... rumah kosong & rumah yang ditinggalkan dalam tempoh yang lama pasti akan dihuni jin & setan & seangkatan termasuk mat pet

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kish sbenarnya adlah nabila 2 adalh sekor hmster cmel sngt. Tpi mati stelah 4taun mderita sakit rikos primat skunder sjns pnykt hmstr. Tuan hmstr tlalu sdh lalu mbwa dri ke lndon. Tpi berjnji akn sntasa mlwt makam dbna khas untk hmstr kt dapur mah 2. Wlpun tuan hmstr ni mati roh2 mreka akn dtng mlwt nbila..
kisah ni dceritkn oleh seorg yg btol2 hebt dmana dia sndri tgl slama bebera buln sndrian dlm rumah 2 . bcerita dlm keadaan lalok. cekttt matdadah penya

Anonymous said... Best Blogger Tips

smua crita ngarut..yg btolnye nabila berak x basuh tu pasal buat mcm umah tu berantu sb xnk org dtg takut terbau taik...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kimak kau la anon 15:10! cam gampang je cite kau!

Anonymous said... Best Blogger Tips

yang sebenarnye...Nabila tu adalah rakan Tantuya...lari dari negara sebab sakit perut x tahan bace lawak2 atas ni...pastu mati sebab banyak gelak...

mieya mie said... Best Blogger Tips

klau xsilap tempat nie pena lokasi shoot seekers....

Anonymous said... Best Blogger Tips

sebenarnye nabila tu anak amy search..bodohnye korang ni..itu pon tak tau..kan hidup lagi tu

Anonymous said... Best Blogger Tips

28org hilang dlm villa ni hari ni.

Anonymous said... Best Blogger Tips

mieya mie, mai hisap kote abg
-Fauzi Juan

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hish...jahat betul mulut korang nie,kalau boleh..bagi komen elok2 laa,brader!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kisah sebenarnya macam ni.. Nabila pegi muo, nak beli Cd PES, balik2 je mak ayah mati, lepas tu dia terus install PES tanpa menghiraukan kematian mak ayah dia.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...