Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 12 November 2013

OMG : Daging Orang Utan Lebih Sedap Dari Daging Lembu Dan Babi? (5 Gambar)


PENDUDUK di sebuah  perkampungan di Kalimantan, Indonesia melakukan tindakan mengejutkan apabila gemar memasak dan memakan daging Orang Utan.

Mereka bagaimanapun mendakwa tidak memburu dan membunuh Orang Utan tersebut tetapi menemuinya ketika sudah mati ditembak pemburu lain yang menyangkakan ia seekor rusa.

Jadi hujah mereka, adalah lebih baik jika Orang Utan itu dijadikan hidangan daripada dibiarkan begitu sahaja.

“Dagingnya panas seperti rusa, keras tapi sedap daripada daging lembu dan babi,” ujar Hanafi, 58, salah seorang yang merasa hidangan tersebut.

Kawannya yang merupakan penduduk kampung sama, Ignasius Mandor, 50, pula mengeringkan tulang orang utan tersebut dan menyimpannya.

Susulan kejadian ini, Agensi Pemuliharaan Sumber Asli Indonesia menahan tiga lelaki, Khamis lalu setelah siasatan mendapati dakwaan orang utan tersebut sudah mati ketika ditemui rupanya hanya satu helah.

Perkara ini tersebar selepas gambar-gambar lelaki terbabit memasak dan menyimpan tulang orang utan dikongsikan sempena Minggu Kesedaran Orang-utan anjuran sebuah organisasi, minggu lalu.

Orang Utan merupakan spesies terancam yang kian pupus akibat aktiviti penebangan hutan untuk dijadikan ladang kelapa sawit. Kini Orang Utan hanya boleh ditemi di sekitar hutan Kalimantan dan Sumatera sahaja.


Sumber : Here

21 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Pertamaxxxxx!!!Pertamaxxxxx!!!Pertamaxxxxx!!!Pertamaxxxxx!!! :D

Anonymous said... Best Blogger Tips

pantat mak kau..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bangsa lahanat. bawa celaka kat negara orang. Indon jahanam..

Anonymous said... Best Blogger Tips

daging orang serawak pun sedap agaknya....kita bagi orang serawak kat orang kalimantan....suruh orang kalimantan makan orang serawak...orang serawak ni menyemak je kat malaysia....

Anonymous said... Best Blogger Tips

serawak? bgsa pa tu? yg smua org tau Sarawak.! ok mybe serawak tu kturunan anon 19:13 yg biasa mkn daging2 haram.

Anonymous said... Best Blogger Tips

pak cik yg pegang tangan orang utan tu cam muka guard yg kena tngkap tu la...bapak die kot...tak pon sedara mara die...

Anonymous said... Best Blogger Tips

tu kaki la tongong..anin 20:08 spesis terencat..

Anonymous said... Best Blogger Tips

tu dummy je tongong..tu kn bukti mna leh pegang

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni org serawak la mkn orn utan. lepas ni depa mkn org bandar pulak

Anonymous said... Best Blogger Tips

admin bodo. biarkan blog ni jadi tempat komen sampah

Anonymous said... Best Blogger Tips

jom menyundal dengan orang hutan

Anonymous said... Best Blogger Tips

Please admin jgn review komen yang berbau perkauman..

U ulang I saman u

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg comment kat blog ni mcm sial..

Anonymous said... Best Blogger Tips

lu pon sial!
-org utan

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ko pon bodo...
Komen ko pon sampah..
Down org jea...
Dh dua tiga entri aku tgk..komen sama jea...
Bahlol!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

tolong la jgn samakan pulak org Sarawak,Malaysia dgn Orang Kalimantan,Indonesia..
nak komen pakai otak dan akal la...
BERSYUKUR LA KITA SEBAGAI MANUSIA DIBERIKAN AKAL UNTUK BERFIKIR..
Fikir la perasaan orang lain terutamanya Orang Sarawak...
Jgn la timbulkan Isu perkauman pulak kat sini...

Admin tolong la remove entry ni...
sakit hati tau baca komen2 ni...
sy g blog ni sbb nk dpt info yg berguna,alih2 baca komen yg "TAK BERTAMADUN"

PLEASE BE ALERT ADMIN...
TQ

Anonymous said... Best Blogger Tips

Btol tu. Ini ke semangat 1 malaysia. Memberi komen yg tak bertamadun. Nampak sgt mempunyai iq yg rendah. Mana adab dan adat kita sebagai rakyat malaysia. Mcm mana nak maju kalau pemikiran kita masih kolot.

Anonymous said... Best Blogger Tips

kimak kau!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ckp psal org swak smpy mcm tu skli.huh! Manusia2 ..ada akal guna kutuk org.ngara maju dr segi fizikal tp mental rkyt msh jg bgtu.drpd kutuk2 krg swak bgs perbaiki sr sndr.org swak jrg melenting sbb eq tgi walaupn km iq rendh

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kimak kau anon babi,
-Fauzi Juan

Anonymous said... Best Blogger Tips

masih tak remove jugak entry nie...
alahai admin....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...