Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Friday, 19 July 2013

WTF : "Sweat Machine", Peluh Kitar Semula Yang Boleh Diminum (5 Gambar)


Untuk menimbulkan kesedaran mengenai kekurangan air bersih untuk diminum di seluruh dunia, UNICEF telah bekerjasama dengan Gothia Cup dan juga agensi kreatif dari Stockholm, Deportivo, untuk menghasilkan mesin peluh pertama di dunia.

Mesin ini berfungsi untuk mengitar semula air peluh dari pakaian yang dimasukkan ke dalam mesin tersebut, dan membersihkan peluh tersebut supaya ianya boleh diminum. Idea dan konsep ini memang agak menarik, tapi sanggup ke nak minum? Lepas ni selepas habis main bola boleh lah tanggal baju anda yang basah dengan peluh tu dan masukkan ke dalam mesin ni.



Sumber : Here

7 comments:

gaban power said... Best Blogger Tips

rarenya...

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku muntah dulu sebelum minum...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Selangor tak lama lagi kena guna mesin ni. Syabas tak cukup nak bekalkan air.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Eeee yaksss

Anonymous said... Best Blogger Tips

abah kau! - nona

Anonymous said... Best Blogger Tips

Eee.... gelinyer.....

jack ham said... Best Blogger Tips

puihhh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...