Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Sunday, 14 July 2013

OMG : Pembalut Hadiah Terbesar Di Dunia Di Australia (10 Gambar)


Sebenarnya ini adalah bangunan yang bercorak seperti pemblaut hadiah... 
Bangunan bernama 'Yardmasters Building' ini mendapat sentuhan arkitek McBride Charles Ryan dari Australia. Bentuknya yang berbentuk segi empat tepat dan rekaan facade yang unik membuatkan bangunan ini kelihatan kontras dengan keadaan sekitarnya yang dikelilingi dengan landasan keretapi. Dari segi pemetaan layout pula, kebanyakan unit pejabat terletak di tingkat dua dan tiga, bilik loker dan gym di tingkat pertama, manakala kemudahan untuk penyelenggaraan dan pembersihan ditempatkan di tingkat bawah.

Bahagian facade (muka bangunan) pula dibalut dengan kemasan bercorak yang diperbuat daripada bahan logam dengan bahagian tingkap betul-betul dibina mengikut opening pada facade. Idea bagi pembinaan facade sebegini rupa adalah dengan kesan cuaca, semakin lama kemasan pada facade akan berkarat dan turun warnanya, lantas lebih tepat menggambarkan sifat kawasan tersebut.

Namun corak pada facade ini ada juga seperti corak seni Islam serba sedikit. Apa-apa pun memang tak dinafikan dari jauh bangunan ini kelihatan seperti kotak yang dibalut dengan pembungkus hadiah. Happy birthday!


p/s : Smart beb.. 

Sumber : Here

9 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Tolooong...aku 1st..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon atas ni kena ghodok ke? Menjerit mintak tolong!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ape kena mgena dengan pembalut hadiah?

Anonymous said... Best Blogger Tips

yg 1st tu TIDAK PUASA tu... hahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st abah kau!

jack ham said... Best Blogger Tips

fail..

shue liena said... Best Blogger Tips

hehehehe

gaban power said... Best Blogger Tips

e ehh,shue liena it's here,rarenya.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

babi seme kat cni gay

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...