Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Sunday, 16 December 2012

Kesian : Yuxin Xiaolu, Nenek Yang Berusia Satu Tahun (Gambar)


Lazimnya kulit bayi itu halus dan lembut. Namun, tidak demikian dengan seorang bayi perempuan di China. Bayi tersebut mengalami sindrom aneh. Meskipun usianya baru 1 tahun, kulitnya kehilangan elastik sehingga dipenuhi oleh kedut sepert seorang nenek. 

Bayi perempuan bernama "Yuxin Xiaoli" ini disyaki menghidap sejenis penyakit yang dikenali sebagai cutis laxa, yang menyerang tisu penyambung (connective tissue) yang membuatkan kulitnya tidak elastik seperti pada orang tua,. Akibatnya, Yuxin kehilangan elastik lapisan kulit dan gangguan kekuatan otot, sendi, dan organ penting seperti jantung, pembuluh darah, sendi, usus, dan paru-paru.

"Dia kelihatan seperti orang tua. Terakhir saya membawanya ke hospital, semua orang menatapnya seperti alien. Bahkan anak-anak pun menangis histeria," kata Cao Niu. Keluarganya pada mulanya hanya merawat Yuxin di rumah, kerana tak ingin anak mereka menjadi bahan ejekan. Namun kerana keadaan Yuxin memburuk akhirnya mereka membawanya ke hospital Zhengzhou, China. 

Keluarga semakin optimis bahawa Yuxin sembuh dengan melihat tingkah Yuxin yang begitu aktif dan cerdas. Yuxin termasuk anak yang pintar.  Sangat pintar meniru ekspresi wajah orang lain di sekitarnya.

p/s : Kesian... 

Sumber : Here

8 comments:

bukhairy said... Best Blogger Tips

kesiannnyeeee......

Park Arn Norizat said... Best Blogger Tips

curios case of Benjamin button..

FiZi@ZiFi said... Best Blogger Tips

betul tu. kuasa Allah Taala.

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

kesiannya bayi berwajah tua ini

mazeer mohamad said... Best Blogger Tips

mesti susah hidup dia nanti kan.. :'(

stress la dia kena bahan setiap hari.

LAWAK:RITUAL MANDI BUNGA DI AFRIKA!
SADIS:EKSPERIMEN MENYIKSA TIKUS!
MUNTAH:GAMBAR PONDAN AFRIKA YANG PASTI MEMBUAT ANDA TERMUNTAH!

Anonymous said... Best Blogger Tips

may be bdk ni time dewase nnti die jd lawa pastu time tue jadi baby cam citer benjamin button

Anonymous said... Best Blogger Tips

pengaruh tv org ats aku ni

Anonymous said... Best Blogger Tips

cm imposible je leh jd muda blik mcm dlm benjamin button..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...