Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 19 December 2012

Serius : AirAsia Didenda RM600,000 Oleh Mahkamah Australia (Gambar)


MELBOURNE (Australia) - Syarikat penerbangan tambang murah AirAsia telah dikenakan denda kerana tidak memasukkan cukai dan lain-lain caj dalam laman sesawangnya.

Syarikat penerbangan itu didenda A$200,000 (kira-kira RM600,000) di Mahkamah Persekutuan Melbourne semalam kerana melanggar peruntukan peletakan harga tunggal Undang-Undang Pengguna Australia, kata Australian Associated Press (AAP).

Suruhanjaya Persaingan dan Pengguna Australia (ACCC) berkata, kes itu berkaitan dengan tempoh 10 bulan ketika laman sesawang www.airasia.com tidak menunjukkan beberapa harga tambang penerbangan.

Ia termasuk semua cukai, duti, yuran dan lain-lain caj mandatori dalam cara yang jelas dan sebagai angka tunggal.


p/s : Memang tu la taktik AirAsia... sorok2... salah tekan, kene bayar lebih... 

Sumber : Here

20 comments:

Nurmujahidah Ismail said... Best Blogger Tips

laa,, gini ye cara airasia berniaga.. ceittt

Anonymous said... Best Blogger Tips

1ST

Anonymous said... Best Blogger Tips

AKU DAH LAMA DUK SABAH,MMG MENTALITI ORG SABAH 10 TAHUN KETINGGALAN..NAK2 PLAK YG DUK KMPUNG X PRNAH JEJAK KAKI KAT TEMPAT ORG…TP X SEMUA LA..KEBANYAKAN LA..
AKU SLALU ANGGAP ORG SABAH SAMA JER MCM ORG2 SEMENANJUNG TP HAKIKATNYA MMG X SAMA..,SUASANA,BUDAYA,ADAP DAN MCM2 LG ORG SABAH MMG AGAK KUNO..LAGI SATU ORG2 SABAH NIE MMG JENIS SUKA BANGGA DIRI BILE SENANG SKIT..AYAT YG KORANG SLALU GUNA “INGT CIKAI CIKAI KA” FUCK!KORANG MMG CIKAI PUN HAHA..BERLAGAK JER LEBIH.
BERFESYEN MCM ARTIS..BUT LAST2 NAIK BUS T.U.T…APE PON XDE,BERGAYE JE LEBIH.WTF..
LG STU KORANG SLALU CKP GUNA HASIL SABAH/SRAWAK?PERGH..KORANG MMG PEMALAS PUN..NO WONDER LA ORG AMBIL KESEMPATAN,..LG STU,YG PALING RAMAI BKK KEDAI RUNCIT IALAH ORG2 PAKISTAN.KORANG NIE MMG ETNIK YG PEMALAS LA..MUDAH BANGGA DIRI..MUDAH KNE CULTURE SHOCK..
BTW AKU SUKA DGN NEGERI BORNEO TERUTAMA SABAH SBB CANTIK..TP MMG AKU X SUKA CARA HIDUP KORANG DENGAN TAHAP MENTALITI..SORRY BEB LARI TAJUK

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon atas aku ni vangang ek?

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

Org semenanjung maju sangat ke? KL ngan JB je. Yang lain kampung je banyak.

Kau cakap org sabah jenis suka bangga diri. Yang kau post ni bukan membanggakan diri ke?

Kau cakap orang pakistan yang banyak bukak kedai. Kat semenanjung aku tengok, cina dengan india yang control bisnes. Melayu takder pun maju sangat. Pandai komplen banyak la, ala2 spesis ko ni la.


Mudah culture shock? Lucu la bro. Yang dari kampong2 kat semenanjung tu, tiba2 masok KL/JB, lagi ramai kena culture shock. Video 3gp xxx banyak datang dari korang. Siap pakai tudung, tapi baju seluar bukak dah. Tutup aurat la konon.

Bro, org semenanjung macam kau ni aku x tahan. Aku ramai kawan budak semenanjung, ok je. Segelintir je yang bangang macam kau ni. Saje je carik pasal.

Masok tempat orang, pandai2 la adjust. Hormat ngan orang. Jangan bawak perangai kampong kau tu.

Kau berkawan dengan sampah, memang la perangai sampah je yang kau nampak. Macam kau jugak, sampah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon kat atas aku ni memang power i support you beb,ingat cikai-cikai ka hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

jangan di layan anon 15:54 tu..dia anak luar nikah, memang macam tu la perangai..aku banyak kawan semenanjung, ok je..tu la, kalo dari benih yang halal, elok je perangai..anon 15:54 benih haram kot, tu la perangai macam haram..kehkehkehkehkehkehkehkehkehkehkeh~~

Anonymous said... Best Blogger Tips

amendala.. nak kutuk2 negeri org ni?? slama yg aku tgk kwn2 aku xda pki bju artis sgt.. ko kwn gn budak Pendatang tanpa izin yg dpt ic sebab mengundi ke? ok..aku nmpk je dorg pki bju telebih mcm 2.. tp ktorg xpun g bkwn gn bdk2 tu.. sbb dh tau tu org xda ic punya.. kat semenanjung ni.. mmg.. maju sgt2.. yg betudung.. peluk rapat2.. mcm xnak lepas.. apa lagi bila tym tahun baru.. g je taman kt klcc..fuh maju.. byk sgt couple2 MELAYU dok buat cerita orang putih.. maju sangat.. tu bru kat taman klcc.. surau pun dowg buat juga muvi tu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

I like ur statement!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Vangang!

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

ada caj tambahan tersorok ke tapi masih lagi murah dari mas... dan pramugari dia lagi hot

Anonymous said... Best Blogger Tips

Dah lama dah tahu tektik penipuan Air Asia ni. Tapi apakan daya, nak travel oversea kena naik jugak. MAS masih tak dapat kepercayaan customer. Mungkin marketing tak pandai.. harapkan Matta Fair saja.

-ameba

mazeer mohamad said... Best Blogger Tips

naseb la.. :')

LAWAK:RITUAL MANDI BUNGA DI AFRIKA!
MUNTAH:GAMBAR PONDAN AFRIKA YANG PASTI MEMBUAT ANDA TERMUNTAH!
SERAM:PEMBEDAHAN TUKAR JANTINA DARI PEREMPUAN KEPADA LELAKI!

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku salu tgk anon komen pasal sabah memanjang..tu memang kes frust menongeng ngn mamat/minah sabah..cinta tak kesampaian..last2 kutuk negeri orang..pigila..nk curah rasict, tak payahla..duduk2 diam sudah....mcmla k.l tu best..baik ko join ibrahim ali jer mamat kurang kaseh sayang oi!

sila tekan "c" untuk pertanyaan

Anonymous said... Best Blogger Tips

nape undang2 di msia xde mcm tu ek? agaknye kenapa xde??..tembolok siapa yang sedang diselamatkan sekarang ni...?

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah kenapa yang tulis panjang2 tu lari topic? mental ker?

Anonymous said... Best Blogger Tips

semua komen xde kaitan lnsung ngan tjuk. membazir mase aku bce komen2 korang nie. kate je 1 malaysia.

Anonymous said... Best Blogger Tips

thats y kitorg travel naik mas sbb dah tahu air asia nipu je lebih. pastu kena rebutrebut cari seat. nak specific seat kena byr lebih. tgk mas, domestik flight mcm dr kl pegi penang or sabah sarawak dihidang makanan, yg economy pun dpt food.

Anonymous said... Best Blogger Tips

The hold is one of numerous accessories that can be utilized on the Canon 5D.
Canon cameras are the loved of millions of photographers who want to explore more sides of photography.
This comes in specially handy when driving a car and you have a i - Pod
Touch stand with you so you can easily slip your phone into that and not worry about it getting damaged in any manner.


My web blog; canon eos 5d mark iii

Anonymous said... Best Blogger Tips

The first thing that you want to do is try and calibrate your battery.
MPEG-1 files can be a problem if they're muxed, which it probably is. Component Prices Are Falling: Unfortunately, computers aren't
priced based on the current market.

my web site :: macbook pro

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...