Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 16 August 2011

OMG : [Video] Dua Iklan dari Thailand Yang Buat Ramai Penonton Menangis


Drama Korea dan Jepun banyak menyelitkan babak sedih dan menangis tetapi Iklan Thailand membuat penontonnya menangis. Di China, ramai penontonnya menangis apabila melihat iklan-iklan ini sampai mereka membuat subtitle Cina untuk iklan-iklan tersebut. Serius memang sedih dan tersentuh melihat iklan walaupun hanya beberapa minit tetapi mesej yang ingin disampaikan memang jelas. Dua iklan ini susah mencecah sehingga 5 juta orang viewers dan ramai orang subscribe semata-mata untuk iklan-iklan ini. Semoga negara kita juga mampu menghasilkan satu iklan sebegini. Tak nak cerita panjang lagi, baik korang tengok dan hayati sendiri. Sedia tisu di tepi anda ye :-))

Iklan 1:

Iklan 2:

28 comments:

++iNn PaCiKa++ said... Best Blogger Tips

gila kentang punya sedey oooii!!

eqinjasmin said... Best Blogger Tips

cedeynye vids yg 1st tue.. menitis da airmata :'(

Anonymous said... Best Blogger Tips

serius nak menitis air mate tgok first vids tue :(

enia_fusi said... Best Blogger Tips

Serius gempak giler iklan..klu kat mlysia wak mcm ni..mmg tarbaek lah..

Anonymous said... Best Blogger Tips

lawa awek video kedua tu...hehe...astagfirullah kurang pahala puasa aku arini...ish2

Anonymous said... Best Blogger Tips

ak ingat tajuk sekadar main2 je. rupa2 nye btol.sedey do tgk vedio yg 1st tu.

feza said... Best Blogger Tips

menitis air mata tgk video first tu..ermm.. sungguh terkesan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

sematt

Unknown said... Best Blogger Tips

perghh iklan diorang beratus2 batu lebih baik dr malaysia weyh...Iklan je dah mcm Movie...serius kalo ada Movie ni aku pergi serbu wayang...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Pfft..aku yang gangster ni pn nanges tgk vid first. >.<

Ooo..iklan kedua tu Pentene ooo..wtf.bukan main panjang video..

safuan said... Best Blogger Tips

the best ever video ever seen bfore..

Seindah Bicara 2 said... Best Blogger Tips

hu, yg first tu.. sgt2 touching.. klw ade iklan cmni kat malaysie, kompem org sanggup stop sume keje demi tgk iklan ni.. huhu

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku x sanggup nk tgk sampai habis....aku teringat ayah aku.....:(

fluffyteddy said... Best Blogger Tips

i'am crying T_T

Anonymous said... Best Blogger Tips

salam video kedua tu aku nak sgt jadi penonton yg mula2 tepuk tangan tu..

cik azeya said... Best Blogger Tips

gile. aku sedihhhhhhhhhhhhhhhh. argh! >.<

Anonymous said... Best Blogger Tips

salam..first video very touching..xrasa airmata mengalir n rasa tersentuh sgt2..ingat kat umi n ayah,,rasa rindu plak dah after tgk video ni..sbgai anak kena terima apa adanya org tua kita,tanpa mereka siapalah kita..to my parent i love u so much n terima kasih kerana melahirkan ku ke dunia ini n membesarkanku dengan penuh kasih syg..xterbls olehku sgala pengorbananmu..to my umi n ayah TIAP HARI SAYANG..emmmmuuuaaaahhhh10000000000000000x!!

jai said... Best Blogger Tips

sayangilah bapa anda...

myFirdaus said... Best Blogger Tips

sesungguhnya mereka tidak memperlekehkan OKU. klau lah Malaysia ade iklan mcm ni. huhuhu

Helga xoxo said... Best Blogger Tips

SUMPAH SEDIH ! :'(

Naim Marinin said... Best Blogger Tips

feel !

cachaNgek said... Best Blogger Tips

ciyes giler tacing .. 1st vid ta trasa air mata mnitis . wuwuwuw ~ cdih2 !

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku yg hati kering ni pon bergenang air mata...
teringat kat arwah abah aku..

qiss.lovely said... Best Blogger Tips

habes air mata aku. very tacing 1st video 2(':

Pwincess9 Juhary said... Best Blogger Tips

menangis tengok yang 1st tu.. siyes sedih.. sampai ke hati penonton jugaklaa

Red Hoodie said... Best Blogger Tips

vid 1st: seyes aq ckp,, semangkuk pown x cukop nk tdah ayer mate aq niayh.. nmpk sgt byk dose aq wat kat parents..
vid 2nd: kah3,, trgolak eden tgok minah 2uh men violin.. minah 2uh yg hebat or violin 2uh yg canggih??

Anonymous said... Best Blogger Tips

kenapa tak nampak.. leh bagi link tak??

Anonymous said... Best Blogger Tips

memam touching siot....tp y tensen tngok ikln y second 2...memam bez..skali pantene da..tnganga jap

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...