Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Saturday, 20 August 2011

Info : Tips Untuk Lelaki Berkenalan Lebih Rapat Dengan Perempuan

Jangan Terburu-buru...

Kebanyakan yang saya jumpa, ramai yang terburu-buru bila dia dah syok pada seseorang perempuan. Kalau boleh, masa tu la dia nak no phone, masa tu la dia nak mesej-mesej, masa tu la dia nak tanya macam-macam.
Rileks... Bertenang... Jangan kelam-kabut. Kita mesti cool... Kalau nak mintak no phone pun ada cara dia. Jangan main terjah terus. Perkenalkan diri dulu dan bagitau niat kita nak berkenalan.
Kalau dia sombong atau tak nak layan tu, maksudnya, dia sudah berpunya atau dia ada masalah lain yang dia tidak dapat nak terima kita.

Be Gentleman...

Yup! Be gentleman... Tunjukkan siapa diri kita. Kita lelaki, dan dia perempuan. Sudah pasti kita lagi kuat dari mereka. Sekiranya kita tengok dia perlukan bantuan, berikanlah pertolongan. Offerkan diri kita untuk tolong dia. Takkan nak tunggu si dia yang panggil kot. Tu ngada-ngada namanya...

Usik-usik la sikit...

Kadang-kadang kita perlu menggatai sikit... Puji la pasal tudung baru dia ke, kasut baru dia ke, make-up dia ke... Puji je apa-apa yang patut. Saja nak mengusik dia. Biar dia tersenyum malu gitu...
Kalau takde idea nak usik dia, cuba ceritakan something yang kelakar atau kisah kehidupan awak. Mesti dia tertarik untuk ambil tahu. Lagi-lagi kalau tambah adengan yang suspen siap ada 'to be continued' macam tu. Confirm dia akan tertanya-tanya dan suruh kita cerita lagi.

Mulut kena manis...

Kebanyakan lelaki kantoi dekat sini. Mereka tak tahu nak cerita pasal apa bila bertemu dengan perempuan. Bila terserempak je, mula la lidah kelu, otak jammed. Semuanya tak jalan.
Dekat sini kita kena pandai mencari idea untuk mulakan perbualan. Takkan nak dua-dua senyap membisu je. Dia pun akan berasa bosan nanti. Jadi, kita kena kreatif dalam berbicara. Lihat sekeliling dan ceritakan apa yang berlaku pada ketika itu.
Kalau masa tu korang dekat taman permainan, cakap la, "E...pandainya kontraktor ni buat buaian kan? Siap kaler biru lagi. Mesti masa kecik-kecik dia suka main buaian kan? Awak masa kecik-kecik suka main buaian tak?" Walaupun ianya tidak seberapa menarik, tetapi atleast dari situ kita akan mewujudkan daya untuk berbual.

Biar dia rindu...

Ha...ni tips yang menarik. Biar dia rindu pada kita. Bagaimana nak buat tu? Semasa korang asyik berSMS, cuba ambil satu masa atau satu hari tu, korang tak SMS dia langsung. Cuba lihat reaksi dia.
Adakah si dia akan SMS korang atau dia pun senyap je. Kalau dia SMS, maksudnya, bagus la tu. Mesti dia tengah sunyi dan rindu pada korang. Tetapi...kalau dia pun tak SMS, bahaya gak la. Maksudnya, kita hanyalah seorang insan yang biasa di hati dia lagi. Kena banyakkan usaha lagi.
Jadi...begitulah serba sedikit tips yang saya dapat kongsikan untuk artikel kali ini. Bagi kepada jejaka-jejaka di luar sana yang ada tips yang lagi bagus lagi, sila la berkongsi dengan kitorang semua. Boleh kita bantu rakan-rakan kita yang nak approch girl nanti.

tentang

9 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Cara lame la benda ni..idea Aku siap leh bwk mAin lagi..:p

Anonymous said... Best Blogger Tips

hah..anon..ajar lee...haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

jumpa sehari aku dah boleh ajak main dekat horel murah. wink2.

Hazwan said... Best Blogger Tips

anon ~ tu bohsia namenye..

Anonymous said... Best Blogger Tips

jumpa pon kat brickfield..padan la boleh main..

Anonymous said... Best Blogger Tips

tu zina namanya bodoh!!!!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ntah...bodoh pnye...

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodo si anon atas2 sane. main je kau tau. ni la laki!

Anonymous said... Best Blogger Tips

perosak la kau..cbe adik prmpuan ngan mak kau kne main..msti kau ske kn

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...