Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Thursday, 23 June 2011

OMG : 8 ketumbuhan pada manusia yang HORROR!! (8 Photos)

1. Jose: Lelaki yang tidak bermuka "the man with no face"

Jose mempunyai tumor/ketumbuhan pada muka yang paling extreme. Ketumbuhan tersebut telah menyebabkan beliau buta sebelah mata, kerosakan gigi dan gusi, Ketumbuhan pada mukanya berasal dari tanda lahir yang kemudiannya telah membesar. So korang yang ada ketumbuhan cam pelik-pelik tu, gi tengok doktor. Manala tau...

2. Huang Chuncai:ketumbuhan seberat 20 kg

Ketumbuhan Huang Chuncai  disebabkan oleh Neurofibromatosis, satu penyakit yang menyerang tisu saraf.

 3. Huang Liqian: Ketumbuhan seberat 15 kg

Huang Liqian, 58, pada mulanya mendapati terdapat satu ketumbuhan di lehernya, tetapi membiarkannya. Ketumbuhan itu kemudiannya membesar dengan cepat sampai 15kg. 

4. Chen Zongtao:  Ketumbuhan seberat 70kg

Peasakit ini tinggal di pendalaman China, dan tidak mampu untuk membiayai kos perubatan. KEtumbuhan pada kaki kanan nya telah tumbuh sejak beliau berusia 2 tahun.  

5. Gao An-ni: Ketumbuhan pada bibir

Gao An-ni, seorang budak perempuan 8-year-old girl juga dari pendalaman China dilahirkan dengan ketumbuhan pada bibir sebelah bawahnya. Oleh kerana kos pembedahan sangat tinggi, ayahnya membuat keputusan untuk tidak menjalankan pembedahan dan membawa balik anaknya. 

6. Lai Ti Dao: Ketumbuhan seberat 4.5kg di muka

Budak perempuan yang berasal dari Vietnam ni, Lai Ti Dao, diserang oleh satu ketumbuhan dipanggil "Schwannoma tumor". Ketumbuhan itu pada mulanya hanyalah satu bonjol yang kecil dibawah lidah nya yang kemudian membesar sehingga menyukarkannya untuk bernafas.  


7. Phuong: another facial tumor, no luck

Phuong, 27 tahun, mempunyai ketumbuhan yang mula membesar ketika beliau berumur 7 tahun. 


8. Chantal S├ębire: esthesioneuroblastoma

Seorang guru dari Perancis diserang oleh esthesioneuroblastoma, sejenis kanser yang jarang ditemui. Beliau telah meninggal dunia melalui euthanasia, iaitu membunuh diri dengan bantuan pegawai perubatan. 

Sumber : link

5 comments:

Amy Qifreema said... Best Blogger Tips

ya Allah. kesiannya

nurshaf said... Best Blogger Tips

wah, membunuh diri denagan bantuan pegwai perubatan.

Anonymous said... Best Blogger Tips

bila tgk pic smua kat atas, terus rasa besyukur pda Allah sya hidup xda penyakit mcm ni...wlupun gemuk tp sihat gak...huhu

hanadanisya said... Best Blogger Tips

Kuasa Allah

Unknown said... Best Blogger Tips

sian nya :( moga2 jauh dr segala penyakit :(

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...