Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Saturday, 6 August 2011

Cool : Kenapa Ramai Orang nak Kerja di Syarikat Google?

Google merupakan sebuah syarikat yang sangat berjaya masa pada kini. Syarikat Google ini menerima anggaran 1 resume setiap 25 saat dan ramai yang ingin bekerja dengan Syarikat Google bukan sahaja kerana duit tetapi : 

1. Google menyediakan tempat untuk senaman percuma seperti gym, dua kolam renang, tempat untuk mengekalkan berat badan dan sebagainya. Semua pekerja boleh lakukan apa saja mereka nak buat 

2. Google sediakan servis gunting rambut, dry cleaning, tempat asuhan anak, tempat servis kereta dan klink untuk semua pekerja secara percuma di dalam bangunan, Mereka juga boleh bawa haiwan perliharaan mereka semasa bekerja.

3. Google sediakan teknologi moden seperti Kapsul untuk kurangkan stress dan gelongsor untuk turun dari tingkat atas . Selain itu google juga sediakan tempat sauna untuk semua pekerja secara percuma.

4. Google sediakan kafeteria dengan chef yang terbaik dan semua jenis makanan adalah percuma. Pekerja boleh makan apa saja mereka nak .

5. Google sediakan setiap pekerja dengan dua skrin satu meja dan dalam satu pejabat hanya aa 4 -6 orang sahaja. 

6. Google sediakan tempat untuk rekreasi atau rehat seperti pool, tempat tidur depan akuarium, dan macam-macam lagi.

Jadi anda nak kerja kat sini juga?

6 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku pun kerja jugak klu de tempat kerja cam tu..boleh lepaskan stress...cool...

Kyosuke Takumi said... Best Blogger Tips

nk gi praktikal kt sni lar g2, xjd gi karangkraf haha xD

Ilham11 said... Best Blogger Tips

best gilerr..
konfem tak stress..!huhu

izzie izzam said... Best Blogger Tips

cpe yg ta na..kompom stress haha!!

nur90 said... Best Blogger Tips

wah3...syoknya..of course la rmai yg nk krje sn..cmpany msia xde yg cm2 kew??hehehehe..klo de syok nye la

Anonymous said... Best Blogger Tips

tbaik!cmni baru btul..coz ideas are priceless

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...