Kongsikan Entri Kami

Monday, 4 November 2013

Serius : Bangkai Ferrari 308 GT4 Yang Bernilai RM792,872 (3 Gambar)


Di Paris, seorang pengumpul karya seni dari Turki membeli bangkai kerta Ferrari 308 GT4 pada harga AS$250,000 (RM792,872) kerana dianggap bernilai tinggi. Media semalam melaporkan, lelaki Turki itu membeli kereta berkenaan digelar Dino daripada seniman Bertland Lavier.

Sumber berkata, tiada sebarang sentuhan tambahan dikenakan pada bangkai kereta berkenaan sebelum dibeli pengumpul terbabit.

Sebelum itu kereta berkenaan dipertontonkan di Pameran Seni Kontemporari Tahunan di Paris, Perancis. Harga pasaran bagi kereta sama yang tidak cacat atau rosak ternyata lebih murah, iaitu kira-kira AS$41,400 (RM 131,300) saja. Sebanyak 2,800 unit kereta model sama dikeluarkan Ferrai antara 1973 sehingga 1980. - Agensi


Sumber : Here

5 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ferrari adalah lambang kejituan industri permotoran...lagi kemek lagi mahal!!
#anon atas pagar...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kuala Lumpur: “Sewaktu menjadi ‘money boy’ dan melayan nafsu golongan homoseksual, saya tidak pernah terfikir kesan kesihatan yang dialami, sekarang baru menyesal.”
Demikian luahan Zack, 23, yang mendakwa bergiat dalam aktiviti itu ketika belajar di tingkatan empat di sebuah sekolah sekitar Cheras.


“Semuanya bermula ketika diajak seorang rakan sekolah yang kerap memberikan rokok kepada saya dan ditemani beberapa rakan sekolah yang lain.

“Suatu hari, rakan yang saya panggil Jai itu memberitahu aktivitinya sebagai ‘money boy’ pada waktu malam di sekitar Tasik Permaisuri bagi mendapatkan wang belanja untuk membeli rokok.
“Terpengaruh dengan rakan, saya mula mengikuti Jai bersama beberapa rakan yang lain ke kawasan itu. Menurut Jai saya hanya perlu menunggu abang-abang (pelanggan) yang mahukan perkhidmatan seks,” katanya.
Mengimbau semula kisah silamnya, Zack berkata, tidak lama selepas itu, Jai mula membawanya menaiki kereta yang dipandu seorang lelaki Cina dalam lingkungan umur 30-an sebelum dibawa ke rumah sewa lelaki itu di Cheras.
“Di sanalah saya belajar cara melayan seorang lelaki homoseksual dan kami dibayar RM100 sebelum dihantar semula ke rumah pada keesokan harinya.
“Bermula dari situ, hampir setiap hari saya berada di tasik kerana boleh mendapat duit dengan mudah. Namun, tidak lama kemudian saya berasa sakit pada bahagian kemaluan sebelum cecair kuning mula mengalir daripada saluran kencing.

“Pada awalnya saya hanya menyangka ia sakit biasa. Lama kelamaan ia semakin menjadi-jadi dan saya mula berasa bimbang sebelum mendapatkan rawatan di klinik,” katanya.
Menurut Zack, doktor mengesahkannya dijangkiti sifilis dan memberikan suntikan serta ubat bagi menyembuhkan penyakit itu.
“Saya akui, memang ketika itu saya masih muda dan tidak mengambil berat penggunaan kondom ketika melakukan seks. Biasanya saya hanya ikut lelaki yang membawa saya pulang ke rumah, jika dia menyediakan kondom, saya akan memakainya, tetapi jika sebaliknya, saya tidak kisah,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/11/04

Anonymous said... Best Blogger Tips

Money boy ni ko ke ayah ko.

Anonymous said... Best Blogger Tips

money boy ialah lahanat pemakan mani babi!
kimak lu!

Anonymous said... Best Blogger Tips

nakkhharoommmm...

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...