Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Friday, 23 August 2013

Cerita : Gara-Gara Tegur Awek Bertudung Pakai Baju Sendat (Gambar)


Satu hari di sebuah pasar malam di Selangor. Seorang lelaki terlihat seorang perempuan Melayu bertudung sedang memakai baju sendat bersama seluar jeans sendat. Lalu terjadilah situasi ini.

Lelaki: Tutuplah aurat...(nada biasa, tanpa memandang)

Perempuan Sendat: (dengar tetapi buat-buat tidak dengar)

Lelaki: Pakai sendat-sendat itu berdosa..(nada biasa, tanpa memandang)

Perempuan Sendat: Mulut tu jaga ya..! Macamlah kau tu baik sangat !

Lelaki: Saya tak ada buat apa-apa pun..

Perempuan Sendat: Sebelum nak nasihat orang, check diri sendiri dulu. Macamlah kau tu baik sangat !

Lelaki: Saya hanya cakap "Tutuplah aurat...". Itu saje..

Perempuan Sendat: Kalau nak tegur orang, biarlah berhikmah sikit..

Lelaki: Hikmah..??

Perempuan Sendat: Lain kali nak nasihat orang. Nasihat depan depan..!!

Lelaki: Kak..kak sedar tak yang pakai baju sendat, jeans sendat tu HARAM..!

Perempuan Sendat: PANGGGG...(tangan kanan dihayun ke muka lelaki itu)

Lelaki: Apasal tampar saya ?? Tadi akak kata suruh tegur depan-depan..??


p/s : wanita zaman sekarang... 

Sumber : Here

27 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

tak pun! abah kau lah!

Anonymous said... Best Blogger Tips

big boobs....!!!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

woi~!!! ko apesal letak pic kawan aku! nh budak ukm!

Anonymous said... Best Blogger Tips

lawak hambar.. bodoh -_-

Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau aq la yg dia tampar...mmg aq tmpar dia lelaju balik..hahaha..apapun x boleh!

Marou Apple Hijau said... Best Blogger Tips

ish..



Entri Terbaru Di Update 3Saat Lalu : Mandi Sambil Menderma

nama saya markonah said... Best Blogger Tips

pompuan ni kuangjaq.
orang bg yang xmemalukan, ko mintak nak yg memalukan.
dah org malukan, lagi nak bikin hal.
aku buh penampaq sebijik baru tau.
sian abg lelaki tersebut. olololo

Anonymous said... Best Blogger Tips

mmg patut pun..sorry to say..pd sy ada cara nk tego..lelaki yg tego macamni lelaki kurang ajar..klu nk tego 1 to 1 laa..ni lelaki yg xtau nk hormat orang..sorry

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ape salah laki tu ? dihanya sampaikan mende yg betul..tolong jangn backup mende yg dah terang2 berdosa.

Anonymous said... Best Blogger Tips

baik tutup aurat darpada balut aurat

Anonymous said... Best Blogger Tips

ni citer rekaan semata2 la bangang! bukan betul2..
yg kau serius sgt ni kenapa ? nampak sgt tongong!
abah kau!

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah tuh cmne care trbaik nk tego whai wanita..ckp lembut mane pun tang aurat nie mmg payah nk diterima oleh pmpuan..slembut cmne pun psti trase then ckp bkan cmni cre nk tgur..mcm mne lagi ?? cer bgi contoh whai annon 1943 ? ckp jelah yg pmpuan ni xleh trima tguran..xnk dtegur tutuplah tetek yg besar tuh..opsss..aq xpndai tgur cre lmbut..

Anonymous said... Best Blogger Tips

lelaki itu yang salah, cara tak kena.

adam said... Best Blogger Tips

ade sbb nape laki tu x pndang,,,bb dye nk jge aib prmpuan tu,,,aq slalu gak tgur mmbr aq,,,, klu dye ckp smbil pndang, lg prmpuan tu malu sbb brtentntang mate,,,nada slow,,,tu care trbaik bkn dye pekik smpai org pndang,, to anon 22:49,,mne ko taw ini rekaan or btul,,,klu jdi kt kenalan or kluarge ko ataupon ko sndri,,,cmner??? bnde cmni jgn men2,,,klu x ditgur mkin parah,,,ok aq nk tnye anon yg ckp care laki tu x btul td,,,bole x bagi pnduan kt lelaki cam aq ni utk tgur scare berhemah,,, aq jnis suke trime pndpat,,,so tlong share,,trimas,,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

Rogol aje pempuan tu. Mesti dia ingat sampai bila bila.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Besar tetek dia.. Ni sedap ni beromen. Ramas2 tetek.

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 11.53 forever alone.
(abah kau pun alone gak)

azim akhbar said... Best Blogger Tips

klau ko je nk comment ape kata korg sndiri je yg prgi

Anonymous said... Best Blogger Tips

apa citer beruk kat atas ni ? prgi mana? abah kau nak pergi ke?

Anonymous said... Best Blogger Tips

pmpn2 yg pkai camni nmpk sgt xsyg ayah dorg, ketahuilah , ayah kamoo yg menanggung dosa2 kamu slagi belum kahwin, jgn kata xsmpai seru lg nk tutp aurat betul2, dh kene ngap nnt nyesal xberlagu kome

Anonymous said... Best Blogger Tips

abah awek tu tak marah ke????

Anonymous said... Best Blogger Tips

woman logic! #FAIL

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymous

Berdepan tu, bukan 1 to 1 ke.. Hormat diri sendiri dulu, kalau nak orang hormat anda

muhammad ewan said... Best Blogger Tips

betina zaman sekarang mmng mcm nie...

Anonymous said... Best Blogger Tips

tampar la tetek tu balik...

Anonymous said... Best Blogger Tips

tumbuk je gunung ganang tu..tersembul sgt..motif nk pkai camni? malu aku tgk

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kalau adik perempuan aku...aku terus bogelkan dye depan orang ramai..baru tahu.>:(

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...