Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Monday, 28 March 2011

Hotel yang dibina dari Barang Kitar Semula!! Mantap...

Hotel-hotel yang kita selau tengok di kawasan bandar-bandar besar mmglah cantik. Dan sebelum ini ada jufa post mengenai Hotel Unik. Tetapi pernahkah terlintas di fikiran Hotel yang dibina menggunakan barang kitar semula. Kalo difikirkan, mmg mustahil untuk membinanya tetapi di dunia ini ianya telah tercapai. Hotel-hotel ini bukan saja femes untuk pelancong sahaja tetapi juga semakin diminati ramai untuk Honeymoon. Tengoklah sendiri... 

Save The Beach Hotel, Roma.

'Save the Beach' Hotel
dibina seluruhnya dari sampah yang dikumpulkan di pantai Eropah dan didirikan di salah satu pantai yang paling kotor di Rom. Anggaran sebanyak 12 tan sampah digunakan untuk membuat tiga bilik tidur dan dua bilik mandi.

The Liberty Hotel, Boston.

Jika sebelum ini, para banduan mensia-siakan hidup mereka didalam bangunan yang menyeramkan ini. Dan mungkin, sebelum orang-orang lebih memilih untuk tidak memasuki gedung ini. Namun sekarang, bangunan ini telah disulap menjadi hotel mewah dengan kemudahan kelas FIVE stars.Dengan kata lain, hotel ini seperti dikhususkan untuk para pelancong kaya.


Das Park Hotel, Austria.

Das Park Hotel di Austria terdiri daripada tiga paip saluran konkrit besar bekas pembuangan sisa yang telah dikuarkan daripada laut untuk digunakan sebagai penginapan yang sangat compact dan elegant. Sangat menyenangkan dan moden hasil designnya.


Travelodge Hotel, UK 

Travelodge hotel dibina dari beberapa tempat bekas kontena. Lebih kurang 86 bekas digunakan dalam desgin hotel unik ini.


Costa Verde Resort, Costa Rica.
 
Ketika kapal terbang tidak lagi layak terbang lagi, ianya diubah menjadi sesuatu yang baru. Pada Costa Verde Resort, para tetamu boleh tinggal di 1965 Boeing 727 yang telah diubah menjadi sebuah suite dengan dua bilik tidur yang selesa dengan dapur, ruang makan dan teras pribadi.Para tetamu boleh mengalami sesuatu seperti sensasi penerbangan termasuk pemandangan laut yang luar biasa.

Holiday inn house of cards hotel, New York. (NI yang paling MANTAP)

Ahli kad stacker Brian Berg bekerja sama dengan Holiday Inn untuk membuat hotel kad. Dan sementara Brian membuktikan kekuatan ciptaannya dengan duduk di atas tempat tidur, bahkan di toilet yang terbuat dari kitar semula kad. Designnya sendiri terbuat dari 200,000 kad yang digunakan untuk bangunan yang membentang seluas 11 batu ini.


STRESS x tengok suma ni?? mantap siot...
credit : kaskus

7 comments:

nur anis said... Best Blogger Tips

nak hotel kapal terbang tu..nampak menarik je..ada peluang tak nak pergi..? haha

AdminStressGiler said... Best Blogger Tips

hehe.. ade je pluang.. tggu air asia promosi.. beli tiket cpt2!

IS ALL ABOUT ME :) said... Best Blogger Tips

awesome gilak !

Anonymous said... Best Blogger Tips

Good day! I simply wish to give a huge thumbs up for the nice information you might have right here on this post.
I shall be coming back to your blog for extra soon.


my web site :: bulletproof music video

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hey! I just wish to give a huge thumbs up for the nice information you’ve
here on this post. I might be coming again to your blog for more
soon.

my web-site; casa di riposo villa serena

Tips and Tricks blog said... Best Blogger Tips

I love that idea. Great post!

Urology Surgery in India said... Best Blogger Tips

Amazing amount of great, actionable advice. I will keep coming back to this Post....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...