Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Wednesday, 25 December 2013

WTF : Orientasi Melampau Ragut Nyawa Pelajar Universiti Di Indonesia (7 Gambar)


Bukan sahaja melampau dan tak melambangkan peradaban manusia terpelajar, malah tindakan penuntut senior Institut Teknologi Nasional ketika majlis orientasi penuntut baru atau Ospek ITN baru-baru ini telah meragut satu nyawa.

Dalam gambar yang diedarkan di internet, dapat dilihat jelas bagaimana para mahasiswa baru termasuk perempuan dipaksa berlakon seolah-olah sedang melakukan seks. Manakala dalam gambar lain, seorang peserta program kelihatan diterajang oleh senior di kepala.


Walaupun dianggap suka-suka, terbukti berlaku gangguan seksual malah melibatkan kekerasan sepanjang program di Pantai Goa Cina, Desa Sitiarjo, Kecamatan Sumbermanjing Wetan, Malang ini berlangsung. Perkara ini diakui Wakil Rektor ITN Malang, Wayan Mundra.


Perbuatan tidak bertanggung jawab yang berlaku ketika kampus menganjurkan Orientasi Kemah Bakti Desa (KBD), 13 Disember lalu turut mengorbankan mahasiswa baru dikenali sebagai Fikri Dolasmantya Surya. 


 Kes berkenaan kini sedang disiasat oleh pihak berkuasa sana. Pada masa sama, ia mencetuskan kontroversi hingga banyak pihak yang menyuarakan bantahan agar kekerasan di pusat pengajian dihapuskan.



Sumber : Here

31 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips





WTF : 13 GAMBAR PALING CELAKA PELAJAR SMKA LUMUT TUNJUK BRA!


































































































































































































































































































































Anonymous said... Best Blogger Tips

babi anon atas ni!
-ameba

sue said... Best Blogger Tips

Masyaallah....tapi kat malaysia pun terjadi gak pekara begini..suka2 akhirnya duka

Anonymous said... Best Blogger Tips

apa lah korg ni suka benar orentasi buli2..pastu nk kata korg dulu lg teruk..hidup seronok ke dendam ngn org lain tp buat kt org lain? bacul namanya

Anonymous said... Best Blogger Tips

nama pun indon. apa lah yang korang boleh harapkan

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahaha...betul t, nama pun indon..patut a mundur..

Raja Anon Utara said... Best Blogger Tips

setakat awal masuk Uni nak buli2 orang... kat Malaysia pon sama

Anonymous said... Best Blogger Tips

pasti bukan muslim, kalau tak berani nk paksa perempuan Islam buka tudung kepala??

Anonymous said... Best Blogger Tips

malaysia pn sama gak...benda2 ni biasa jumpa kt pLKn

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymouspernah ke indonesia pandai?

Anonymous said... Best Blogger Tips

perkara ni berlaku di kelantan

-poksu kocak

Anonymous said... Best Blogger Tips

mungkin dah tak sabar begaduh dengan malon ....jom lah

Anonymous said... Best Blogger Tips

malon tu apa? bijik kelentit mak kau ke babi?

-poksu kocak

Anonymous said... Best Blogger Tips

biji kelentit mak ameba
-Fauzi Juan

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Anonymouskorang ni sikit2 klentit sikit2 batang....ape nak jadi?

ex form 6 SMDA perak said... Best Blogger Tips

orientasi ni amalan yahudi jer wat per kita ikut.aku pelik gak sbb msa aku form 6 dl ada gak mende2 gini.bl aku aku tanya pengetua dia mcm setuju jer..mmg fuck tp bl aku jd senior aku x wat pun amalan bodoh x bertamadun ni.kesimpulan nya kdg2 org terpelajar ni ada bodoh nya di tahap sial dn menyusahkan org sj.henti2 la amalan yg aku rasa ajaran islam pon x membenarkan nya ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh bengap kau ni tak ikut kemajuan!
semua negara maju ada orientasi mcm ni la bangang!
kalo taknak orientasi pegi jaga kandang babi sana!

-Fauzi Juan

Anonymous said... Best Blogger Tips

ko tu yg anak haram bodoh mkn babi punye keterunan..maju puki mak lu la sgt smpai ragging bg mati..nnti la aku wat kt lo smpai mapus apa mak lu rasa.bapak lu pon bkn larat nk wat anak lg..so x yah melalak la lg...fauzi juan bapok haram mari..

Anonymous said... Best Blogger Tips

eh fauzi juan bapok kita jupe kt ner lau ko berani..aku irientasi smpai mampus lu..mak lu nangis kt kubur jer

Anonymous said... Best Blogger Tips

kimak kau la ramai mati kena ragging? takde report polis pun?
bodoh nak mampos kau ni! bapak kau bejimak time kena siplis ke dulu lahanat?

*buat apa aku jumpa kau cibai? kau gay ke babi?

-Fauzi Juan the Great!

Anonymous said... Best Blogger Tips

buntot ko kna fuck pon ko x report polis..ko ni bapok sial wat semak kt dunia ni la..bangsat anak haram anjing babi.keterunan lut laknatullah..baik ko mampos la lg baik..idup ko banggang.mcm la bagus.ko tu lau kna ragging mmg lembik lum per dh mampos x yah kuat2 pun..anak haram babi..dasar sial anjing kurap..ko mampus lg baik la x yah dok melalak la...fuck ur mother too..damn ur famili laknatullah keterunan lut..

Anonymous said... Best Blogger Tips

weh pondan bodoh babi sial lau berani meh jupe aku belasah ko smpai mampos bru ko tau ragging tu per? ko tu bodoh x sekolah tinggi..sbb tu x jupe mende2 gini..dasar bodoh jual buntot.aku mmg damn kaum lut mcm ko ni tau..baik mampos jer..

Anonymous said... Best Blogger Tips

"Bangun awal, kerja Keras, dan Jumpa Lubuk Emas"

Lubuk Emas = TTTE, pelaburan yang sangat ciput daripada RM80 boleh meningkat kepada RM800, RM8,000, RM80,000. Ianya tidak Mustahil kerana Sifu Mazelan Abas sudah menjangkaunya!(cari kat YOUTUBE nama sifu Mazelan Abas)

Sebenarnya, melabur boleh diibaratkan seperti menaiki kapalterbang. Risikonya tetap ada tetapi sentiasa dalam kawalan(sangat RAJIN BERUSAHA TETAPI PROSPEK/DOWNLINE DIKEBAS ORG). Pesawat yang paling selamat ialah pesawat yang tidak berlepas. Memang selamat tetapi langsung tidak berguna(DAH JOIN TTTE TAPI TIADA USAHA). Dalam pelaburan, kita juga perlu mengambil risiko yang terkawal untuk mendapat keuntungan. Itulah hakikat pelaburan. Jika tidak berbuat demikian, andalah yang akan rugi.

Pelaburan yang perlu anda keluarkan hanyalah RM80 (sediada RM30 topup) modal seumur hidup. JUST DO IT!... TUKARKAN SIMKAD ALIRAN WANG KELUAAAAAR (beli prepaid/bayar bil) kepada SIMKAD ALiran WANG MASSSUKKKK!(terima komisyen).

Sebenarnya, jutawan juga kehilangan wang dalam pelaburan. Tetapi hakikat ini tidak menghalang mereka daripaa mengambil lebih banyak risiko. Mereka belajar daripada pengalaman tersebut, bersabaaar dan terus mengejaar cita-cita mereka. Apabila berjaya, mereka benaar2 berjaya.

Mari kita bersama-sama BERJAYA! Saya sedia membantu anda dalam perniagaan TTTE ini.

JOM DAFTAR SINI >>>>>> http://oohttte.com/siti

Dreaming Is Believing
Sharing Is Caring
Siti Rahmah
http://oohttte.com/siti

Anonymous said... Best Blogger Tips

fauzi juan dh mampos ker? bagus gak

Anonymous said... Best Blogger Tips

Indon bodoh. Takde ilmu. Ilmu letak dekat punggung. Nak ragging org agak2 ahh.. Dasar indon bodoh! Harap je terpelajar, kalau mcm ni ahh perangai kau nak ragging org, mmg bodoh leh jawabnya!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kalo dah bangsa banggang... belajo sampai mana pun tetap banggang... tu la bangsa indon...

syukri mohd said... Best Blogger Tips

Mari kita cari peluang untuk tambah pendapatan. Daripada berFB tak ada hasil, baik berFB yang ada hasil. Saya nak perkenalkan satu program yang boleh menjana pendapatan sampingan. Free register, tiada apa-apa bayaran di kenakan. Tiada tipu muslihat ( Kalau tipu pun bukan kita rugi apa2 pun). Tak perlu cari orang .Tak perlu jual barang, dan kerja sikit2 je. .saya baru 8 jam join dah dapat us$575. Syarat kelayakan: anda ada facebook dan tau komputer sikit2. Anda hanya perlu open link di bawah dan register sebagai member. Lepas register terus dapat upah USD25, bersamaan RM80.00 lah lebih kurang. Dahtu,anda akan dapat link anda sendiri..pastu apa lagi? Copy link anda, atau copy terus semua ayat saya ni, dan paste kat facebook atau apa2 saja yg anda tahu, macam email, tweeter dan sebagainya. .Setiap orang yang open link anda,anda akan menerima ganjaran sebanyak USD10 atau RM30 lah lebih kurang. Mudah kan!!! Duit anda boleh pilih, sama ada duit masuk account terus, atau cek (akan di pos terus ke rumah) Kalau dah faham dan nak register, sila click. Theweeklypay.com/index.php?share=226096
Http://bit.ly/1hwRAS4
apabila anda klik link di atas anda akan tau apa fungsi job ini..jangan buang masa..tak salah untuk kita mencuba dan mengubah nasib kita..selamat mencuba dan mencari rezeki. Kita cuba le...
 


 

syukri mohd said... Best Blogger Tips

Mari kita cari peluang untuk tambah pendapatan. Daripada berFB tak ada hasil, baik berFB yang ada hasil. Saya nak perkenalkan satu program yang boleh menjana pendapatan sampingan. Free register, tiada apa-apa bayaran di kenakan. Tiada tipu muslihat ( Kalau tipu pun bukan kita rugi apa2 pun). Tak perlu cari orang .Tak perlu jual barang, dan kerja sikit2 je. .saya baru 8 jam join dah dapat us$575. Syarat kelayakan: anda ada facebook dan tau komputer sikit2. Anda hanya perlu open link di bawah dan register sebagai member. Lepas register terus dapat upah USD25, bersamaan RM80.00 lah lebih kurang. Dahtu,anda akan dapat link anda sendiri..pastu apa lagi? Copy link anda, atau copy terus semua ayat saya ni, dan paste kat facebook atau apa2 saja yg anda tahu, macam email, tweeter dan sebagainya. .Setiap orang yang open link anda,anda akan menerima ganjaran sebanyak USD10 atau RM30 lah lebih kurang. Mudah kan!!! Duit anda boleh pilih, sama ada duit masuk account terus, atau cek (akan di pos terus ke rumah) Kalau dah faham dan nak register, sila click. Theweeklypay.com/index.php?share=226096
Http://bit.ly/1hwRAS4
apabila anda klik link di atas anda akan tau apa fungsi job ini..jangan buang masa..tak salah untuk kita mencuba dan mengubah nasib kita..selamat mencuba dan mencari rezeki. Kita cuba le...
 


 

Anonymous said... Best Blogger Tips

tunggu waktu malon macam singapor.....melayu yg dbwah klentit chinese......

Anonymous said... Best Blogger Tips

dont erase my coment

Anonymous said... Best Blogger Tips

u dont erase my second coment d'you agree with me? ofcourse u r chinese

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...