Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 31 December 2013

Seram : Pantai Kaupoa Di Hawaii Paling Berhantu Di AS (4 Gambar)


Kaupoa - Hawaii biasanya terkenal dengan pantainya yang selalu mempesona mata . Tapi siapa sangka , kepulauan di AS juga punya pantai sepi , tak berpenghuni , dan ... berhantu .

Adalah Kaupoa di Pulau Molokai , nama pantai cantik namun berhantu di Hawaii . Tidak seperti pantai lain di Hawaii , pantai ini sepi pengunjung . Hanya ombak , pasir dan semilir angin yang mengisi Kaupoa.

Dari Huffington Post , Jumaat ( 27/12/2013 ) bukan tanpa alasan tempat ini begitu sepi pengunjung . Cerita mistik berada di balik itu semua . Pada awalnya , Pantai Kaupoa sangat ramai pengunjung, ramai pelancong yang menghabiskan masa bercuti dengan berjemur di bawah sinar matahari .

Namun keceriaan di pantai ini berakhir apabila seorang pengunjung berteriak . Sebuah ayunan yang tak dinaiki bergoyang sendiri . Tak sekali , buaian tua ini bergoyang berkali - kali dan kencang seperti buaian yang diduduki orang .


Mereka mencari hidup di kampung ini melalui memancing ikan . Terdapat kuil dan bekas ladang di sana. Hingga pada akhirnya , kumpulan ini meninggal dan dikebumikan di situ.

Pada tahun 1800 , Pantai Kaupoa pun kosong sehinggalah pada tahun 1990an rumah penginapan dibina di sini untuk menarik pengunjung . Namun , dengan alasan yang sama , yakni berhantu , tak ada pengunjung yang betah berlama - lama di sana .

Suasana pantai juga cukup mencengkam . Banyak bangunan lama mengisi pantai . Deretan batang pokok kelapa tanpa daun di bahagian atas menambah kesan seram pantai .



Sumber : Here

10 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips


SUPER SERIUS : 23 GAMBAR SUPER CELAKA MODEL MELAYU PERTAMA MAJALAH PLAYBOY 2014!


























































































































































































































































Anonymous said... Best Blogger Tips

hanya kapir percaya hantu!
-Raja Anon Autara

Anonymous said... Best Blogger Tips

google translate ke?

Anonymous said... Best Blogger Tips

bukan. Yg ni nenek kau translate!
-admin

Anonymous said... Best Blogger Tips

masakan hantu syaitan tidak mahu berkompromi dengan manusia berbogel2an di sana? sudah jemukah hantu syaitan tersebut dengan perangai mereka?
-ameba

wann said... Best Blogger Tips

Mari kita cari peluang untuk tambah pendapatan. Daripada berFB tak ada hasil, baik berFB yang ada hasil. Saya nak perkenalkan satu program yang boleh menjana pendapatan sampingan. Free register, tiada apa-apa bayaran di kenakan. Tiada tipu muslihat ( Kalau tipu pun bukan kita rugi apa2 pun). Tak perlu cari orang .Tak perlu jual barang, dan kerja sikit2 je. .saya baru 8 jam join dah dapat us$575. Syarat kelayakan: anda ada facebook dan tau komputer sikit2. Anda hanya perlu open link di bawah dan register sebagai member. Lepas register terus dapat upah USD25, bersamaan RM80.00 lah lebih kurang. Dahtu,anda akan dapat link anda sendiri..pastu apa lagi? Copy link anda, atau copy terus semua ayat saya ni, dan paste kat facebook atau apa2 saja yg anda tahu, macam email, tweeter dan sebagainya. .Setiap orang yang open link anda,anda akan menerima ganjaran sebanyak USD10 atau RM30 lah lebih kurang. Mudah kan!!! Duit anda boleh pilih, sama ada duit masuk account terus, atau cek (akan di pos terus ke rumah) Kalau dah faham dan nak register, sila click:
http://bit.ly/1hhLjCQ
http://www.theweeklypay.com/index.php?share=225924
apabila anda klik link di atas anda akan tau apa fungsi job ini..jangan buang masa..tak salah untuk kita mencuba dan mengubah nasib kita..selamat mencuba dan mencari rezeki. Kita cuba le...

Anonymous said... Best Blogger Tips

kimak kau ameba! kau mandi pun bogel dlm jamban!
jamban kau ada hantu ke babi?
- mymy

Anonymous said... Best Blogger Tips

nokharommmmm...!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ehh..cerita sama je..kat Pantai Changi pun berhantu jugak..tak de sape pun pegi Pantai Changi kat Singapore..

Anonymous said... Best Blogger Tips

masakan chef wan babi kicap, kari kepala babi sial...

-ameba masakan babi bodoh!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...