Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Saturday, 11 August 2012

Insaf : [Video] Apabila Punk Rocker Berhijrah Memeluk Islam


Beliau adalah seorang yang terpelajar, graduan Universiti, tetapi banyak perasaan marah terhadap kerajaan England, marah terhadap orang sekeliling dan disebabkan perasaan marah tu, beliau menjadi pemuzik ‘Punk Rock’ dan beliau sendiri mengaku beliau semasa zaman jahilnya, adalah seperti Iblis, begitu hina beliau rasa semasa beliau jahil kerana cara kehidupan beliau. Rakaman ini, sebenarnya membuatkan kita rasa sangat malu dengan diri sendiri. Malu dengan brother Abdul Malik (walaupun tak pernah berjumpa).

Kenapa kita patut malu? Sebab kita dilahirkan Islam, dilahirkan di dalam keluarga Islam; agama yang SEBENAR-BENAR AGAMA. Akan tetapi apabila nak belajar tentang bab ilmu agama, kita ambil sambil lewa. Bukan tidak dihantar belajar agama, akan tetapi, tidak ada rasa ‘nikmat’ dan ‘manis’ dalam agama sendiri. Masa kecik, kita solat sebab takut dipukul, mengaji sebab mak/ayah paksa kita mengaji. Seolah-olah tidak diberi penerangan KENAPA kita mesti mengaji, KENAPA manisnya beribadah, KENAPA kita patut bersyukur dilahirkan sebagai orang Islam. Bila diberi penerangan tentang dosa dan pahala, tidak dapat digambarkan ngerinya neraka dan indahnya syurga.

Brother Abdul Malik kata di dalam rakaman di atas, “There’s only ‘revert’ in Islam, there’s no room for convert”.

Kenapa beliau cakap macam tu? Revert bermaksud berbalik. Convert bermaksud mengubah. Jadi pada beliau, oleh kerana Islam adalah agama yang sebenar, semua yang bukan beragama Islam sepatutnya BERBALIK kepada Islam.

Kalau yang diluar agama dia berkata supaya BERBALIK, apa lagi kita yang memang sudah Islam? Bila masa kita nak ‘berbalik’ ke Al-Quran dan Sunnah?

10 malam terakhir Ramadhan kali ini, jangan sia-siakan. Kejarlah Lailatul Qadar seolah-olah ini adalah Ramadhan terakhir mu wahai sahabat.


Sumber : here

8 comments:

Nurmujahidah Ismail said... Best Blogger Tips

haish,,,, malu amat lak rase ni,, huhu

Anonymous said... Best Blogger Tips

tatoo ?

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Nurmujahidah Ismail bodoh

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh

Anonymous said... Best Blogger Tips

tatu kalau dibuat sebelum kita masuk islam (kerana waktu tu kita masih jahil) apabila kita memeluk islam tidak dibuang pun x apa.yg mslhnya org islam yg tau buat tatu tu haram,p buat juga.

Anonymous said... Best Blogger Tips

SUBHANAALAH,,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

apamasalah anon 00:19 nih...? apa yg bodohnyer... aku raser ko yg bodoh... or ko saja nk provoke jer... klu ko sajer nk wat hal ko mmg lahanat, mmg celaka la ko....

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 00:19 tu terasa apa yg admin bg tau..bodoh sombong!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...