Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Monday, 13 June 2011

Kreatif : Patung dari Barang Plastik kitar semula yang COOL!! (16 Photos)

Fikir dulu sebelum buang ye kawan-kawan sekalian.Ingat semakin hari semakin kurang kawasan pelupusan sampah kita. Hujung-hujung setengah dari bumi ini adalah sampah kita semua. Anda dapat hidup dengan sampah? Jadi baik kita fikir dan asingkan barangan yang boleh dikitar semula. Tak semestinya jadi botol air atau kertas tisu tetapi manusia mencipta patung dari barang plastik kitar semula ini. Seroang designer dari Jepun Sayaka Ganz, 34 telah mengumpul semua barang kitar semula dari tong sampah dan charity shops. Dia kemudiannya kumpulkan semua dan gabungkan semua menggunakan dawai untuk menghasilkan patung yang sungguh COOL. Patung kitar semula ini boleh dijual sehingga USD 12,000 setiap satu.

sumber : amusingplanet

10 comments:

vampire's lovex said... Best Blogger Tips

waaaaa kreatif gila...

sesegar said... Best Blogger Tips

alaa.baru nak komen gitu si vampire's ni dah tuliss .

copy paste>> waaaaa kreatif gila...

Authors Yang Stress said... Best Blogger Tips

haha tu la kita selalu buang je semua tu.. bgs kita bagi je dgn designer ni...

Ieka Luvika said... Best Blogger Tips

woah! sculpture! i was a fine art student before i had changed to graphic design..
masa study fine art dlu slalu tengok senior yg belajar major in sculpture buat arca dari bahan terbuang camni..pastu dia masuk compitition menang rm15 ribu :')

Nzyrahun said... Best Blogger Tips

WOOOOOOOOOWWWWWWW : O

Anonymous said... Best Blogger Tips

coollllllll!

Anonymous said... Best Blogger Tips

bangga aku 0rang jepun menjajah malaysia dulu ! ehh salah t0pik dah aku ni, terlalu kagum sampai nak k0men lain terk0men lain ..hahahahaha ! m0ral 0f the st0ry, kalau nak buang barang2 cari laki ni kasi dia wat sumthing yang leh kite ushar lama2 ..;P

Anonymous said... Best Blogger Tips

terbaik kot yg ni.

khuza said... Best Blogger Tips

cantek!:)

NADYA HALIM said... Best Blogger Tips

sangat kreatif dan cantek.keep it up

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...