Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Thursday, 27 September 2012

Superb : "Brammo Empulse", Motosikal Berkuasa Elektrik Terpantas Di Dunia (11 Gambar)


Brammo Empulse dan Empulse R adalah sebuah superbike electric yg mampu memecut sehingga 160 km/h. Empulse menggunakan bateri lithium-ion berkuasa 10.2 kWh, transmisi 6 kelajuan, AC motor yg menjana 40 kW pada 8200 rpm, dan maximum torque pada 63 Nm. Charging time adalah 8 jam untuk mendapat kapasiti penuh. Harga bagi Empulse dan Empulse R ini adalah US$16,995 dan US$18,995.




Sumber : FaizRahman

10 comments:

Unknown said... Best Blogger Tips

klau duit m'sia dh dekat rm60k..lum campur tax lg..
entri terkini: Neelofa: Saya Tidak Bertemu Hans Isaac & Menyesal Tulis Di Twitter

Unknown said... Best Blogger Tips

cool invention. tapi kalo bateri abis camne ek?

Anonymous said... Best Blogger Tips

mitos gemuk air

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

charge 8 jam? isik minyak tak sampai 5 minit... tapi kalau ada awek bertenggek atas motor tu charge 24 jam pun takpe

Anonymous said... Best Blogger Tips

160km pada aku tak cukup laju, mesti kena gelak dgn R-xz, paling koman pun kena pegi 220km baru best.

Anonymous said... Best Blogger Tips

setahu aku ini jenis Naked bike lh.. bkn superbike...

Anonymous said... Best Blogger Tips

cuba fikir myk kena bakar dgn elektrik mana lebih cepat output? bygkn ko press engine dgn elektrik laju beb..torque tinggi ni klu main korner, tgok2 0-160km dlm 5 saat je

Anonymous said... Best Blogger Tips

bodoh aku dah pakai la kambing

Anonymous said... Best Blogger Tips

korang tau apa!!!aku cas pakai bateri 3a

Anonymous said... Best Blogger Tips

pandai2 je si kambing ni mcm la kau yg bt nk main corner lps 2 bt analisis sendiri pulak 2 0-160km wak lu kau pn pakai ex-5 1996.2 pn motor bapak kau

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...