Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Thursday, 27 September 2012

Amazing : 5 Manusia Paling Genius Di Dunia (5 Gambar)

Berikut merupakan 5 manusia paling genius di dunia pada masa sekarang.. 

5. Marco Calasan


Jurutera genius yang berasal daripada Macedonia ini merupakan seorang jurutera Miscrosoft paling termuda dunia. Beliau yang baru berusia 10 tahun ini telah dianugerahkan 4 sijil daripada Microsoft dan telah menulis sebuah buku di Microsoft Windows 7.

4. Terence Tao


Memperoleh Masters ketika berumur 17 tahun, mendapat gelaran doktor pada 20 tahun, serta menjadi Profesor of Mathematics sewaktu berumur 24 tahun.

3. Alia Sabur


Guinness World Record telah mengiktiraf beliau sebagai profesor termuda di dunia.

2. March Boedihardjo


Mendapat tajaan untuk sambung PhD di Oxford University ketika berumur 14 tahun ,sekaligus menjadikan beliau sebagai pelajar paling muda di universiti tersebut.

1. Ainan Cawley


Gelaran manusia paling genius di dunia diberikan kepada budak cilik ini. Ainan dilahirkan pada 23 November 1999. Ketika berumur 7 tahun, beliau berjaya menguasai dalam bidang Kimia dan Fizik. Sekarang, beliau meneruskan pelajarannya di University of Help di Malaysia pada umur 10 tahun.


p/s : Semua ni gifted.. untung gler.. hope diorang gunakan kebolehan yang ada utk kebaikan..

Sumber : Here

10 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

untung la...

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

korang salah korang salah... org no. 2 yg paling genius adalah adik adi putra yg mencipta formula sungai matematik... no. 1 adalah aku

Anonymous said... Best Blogger Tips

Your are funny prince of noob..hehehe

Anonymous said... Best Blogger Tips

noob.no life.typical asian

Anonymous said... Best Blogger Tips

ainan cawley : his father from irish and mother from singapore and his grandmother from malaysia..tapi sedih mak dia tak bawa agama islam dalam family sendiri...shame

ben xii said... Best Blogger Tips

dont be like genius girl, sufiyah yusuf

Anonymous said... Best Blogger Tips

mana pg adi putra budak sengal?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Yg komen kat atas ni semua IQ below dr aku....hahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

prince of noob ko tu lelaki plg banggang kat dunia ni lau ang nk tau...fuck u la

Anonymous said... Best Blogger Tips

setuju dgn ben xii...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...