Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Friday, 28 February 2014

Cool : Pistol Berbentuk Cincin Khas Untuk Wanita Mempertahankan Diri (4 Gambar)

Pistol Berbentuk Cincin Khas Untuk Wanita Mempertahankan Diri.
Nampak kecil tetapi sebenarnya sangat merbahaya.

24 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Slmt pagi, orang yang komen di sini semua baik2 belaka....terima kasih

Anonymous said... Best Blogger Tips

Assalamualaikum salam pagi jumaat ya barakah..
Mohon komen baik2 ok

Anonymous said... Best Blogger Tips

Waalaikumsalam ya akhi dan ukhti...

Abel belen. said... Best Blogger Tips

wa alaikum salam ya pukhti. ya hanana ya hanana ya banana..

Anonymous said... Best Blogger Tips

alhamdulillah setakat ni xde lg komen mulut jahat hina mak ayah org maki hamun org yg dia x kenal..

Anonymous said... Best Blogger Tips

mak anon 1133 sa-ekor cipantat...

Prince of Noob said... Best Blogger Tips

aku nak guna cincin ni buat cincin kahwin nanti lah

khairi halim said... Best Blogger Tips

suke selfie nah https://www.facebook.com/pages/Monopod-for-Pro/726942790658552

Anonymous said... Best Blogger Tips

khairi halim ialah seekor babi

-Critiz

YB Itan'th said... Best Blogger Tips

Korang, jom kite tengok camne omputih ni nak bagi income pasif, dok rumah klik link dbawah, xyah nak klua modal, cuma register dan korang dapat link korang sendri. Siap dia bagi bonus 25US$ lg, korang kalikanla dgn tukaran malaysia. Wow! Klu dapat lebih, kan lagi syok? :) http://tasks4job.com/?refer=1564

Critiz said... Best Blogger Tips

Jom ke sini pulak gambar bogel melayu www.jawko.com
Awek bogel on Twitter

Anonymous said... Best Blogger Tips

gambar bogel mak kau ada?

etal said... Best Blogger Tips

Macam-macam ada XXXX

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bagus.. Klu skali org klik ko tanggung dosa diorang sumer..

Anonymous said... Best Blogger Tips

APA ITU PENYAKIT BUASIR ?

Penyakit buasir atau Hemmoroid adalah penyakit yang boleh terjadi dibahagian dubur. Ia terjadi bila saluran darah venus (veins) yang mengembang dan bengkak di sekitar dubur (rektum dan anus).


JENIS-JENIS BUASIR
Dikenalpasti ada dua (2) jenis buasir yang utama iaitu :

1). Buasir dalam - Ia berlaku di bawah kulit, betul-betul di luar pembukaan dubur. Ia mungkin akan menyebabkan sakit dan rasa gatal, terutamanya semasa pembuangan air besar. Buasir jenis ini agak lembut (jika dipegang dengan tangan). Ia selalunya berbentuk bulat, berwarna purple.
2). Buasir luar - Buasir jenis ini berlaku di bahagian dalam rektum. Selalunya buasir jenis ini tidak sakit. Penderita buasir jenis ini hanya akan menyedari masalah yang menimpanya bila terdapat darah yang keluar dari duburnya.

Sebahagian pesakit mengalami buasir dan luka (anal fissures) manakala sesetengahnya hanyamenderita akibat anal fissures tersebut. Thrombotic haemorrhoids (sekiranya darah di dalam saluran venus yang membengkak ini menjadi beku), pesakit mungkin akan mengalami pendarahan (tidak kira sama ada buasir dari jenis dalaman atau luaran). Sakit yang dialami oleh penderita thrombotic haemorrhoids ini selalunya menjadi semakin teruk bila adanya irritasi atau pertambahan tekanan (contohnya bila batuk).

Kebiasaan tanda-tanda awal ia sewaktu kita meneran ataupun anda mengenakan tekanan semasa membuang air besar. Sehinggakan rasa sangat sakit kalau nk keluar. Jadi, buasir ni adalah pembengkakan sel-sel pada melapisi saluran dubur itu. jadi, bila sudah membengkak, tahi nak keluar akan bergesel dengan buasir ni. jadi, memang sakit dan perit yg amat sangat.

Anonymous said... Best Blogger Tips



Sebenarnya...










































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































nama saya dieja dengan ada huruf 'e' dihujung...

Anonymous said... Best Blogger Tips



Cara mencuci kemaluan dengan betul :

Sememangnya, kita mencuci dengan bersih tapi bersih bukan bermakna cara kita tu betul. Penting untuk kita pastikan diri kita bersih terutamanya di bahagian sulit. Selain untuk menjaga kesihatan ia juga penting untuk memastikan amal ibadat kita seharian di terima. Kenapa penting untuk kita bersihkan kemaluan kita dengan betul?

Ramai orang merasakan diri mereka cukup bagus dengan banyak amal ibadah, bersedekah dan lain lain tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka. Saidina Abu Bakar pernah hendak menyembahyangkan mayat seorang lelaki tetapi tiba-tiba tersentak dengan suatu benda bergerak-gerak dari dalam kain kafan lelaki itu. Lalu disuruhnya orang membukakannya. Alangkah terkejutnya apabila seekor ular sedang melilit kepala kemaluan mayat lelaki itu. Saidina Abu Bakar mencabut pedang lalu menghampiri ular tadi untuk membunuhnya. Tetapi ular itu tiba tiba berkata-kata, Katanya” Apakah salah ku kerana aku diutus oleh Allah untuk menjalankan tugas yang diperintahkan” Diselidiki amalan lelaki itu semasa hayatnya, jelas dia merupakan orang yang mengambil ringan dalam hal menyucikan kemaluannya setelah selesai membuang air kecil.

Jadi macam mana kita nak bersihkan diri dengan cara yang betul? Lelaki dan wanita berbeza caranya. Bukan basuh sekadar dengan air dan asalkan bersih je. Ada caranya.

Kaum lelaki: Selepas membuang air kecil, disunatkan berdehem dua atau tiga kali supaya air kencing betul betul sudah habis keluar. Lepas itu urutlah kemaluan dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga tiada lagi air kencing yang berada dalam saluran. Kemudian basuhlah dengan air sebersihnya.

kaum wanita pula: Apabila membasuh kemaluannya, pastikan dicucikan bahagian dalam dengan memasukkan sedikit dengan jari dan dipusing- pusing kan semasa dilalukan air bersih. Bukan dengan hanya menyimbahkan air semata-mata. Jika dengan melalukan air sahaja ia tidak membersihkan bahagian dalam kemaluan wanita yang berbibir-bibir itu. Betul atau tidak cara kita selama ini ? Kalau yang tak betul tu jom sama sama betulkan supaya diri kita bersih dengan cara yang betul.

Anonymous said... Best Blogger Tips

a









































































































































































































































z

Anonymous said... Best Blogger Tips

Assalammualaikum

































































































































































Penyakit mental, disebut juga gangguan mental, penyakit jiwa, atau gangguan jiwa, adalah gangguan yang mengenai satu atau lebih fungsi mental . Penyakit mental adalah gangguan otak yang ditandai oleh terganggunya emosi, proses berfikir, perilaku, dan persepsi (penangkapan panca indera). Penyakit mental ini menimbulkan stress dan penderitaan bagi pesakit (dan keluarganya).

Penyakit mental boleh mengenai setiap orang, tanpa mengenal umur, bangsa, agama, mahupun status sosial-ekonomi. Penyakit mental bukan disebabkan oleh kelemahan peribadi.

Di masyarakat banyak beredar kepercayaan atau mitos yang salah mengenai penyakit mental, ada yang percaya bahawa penyakit mental disebabkan oleh gangguan roh jahat, ada yang menuduh bahawa itu akibat guna-guna, kerana kutukan atau hukuman atas dosanya. Kepercayaan yang salah ini hanya akan merugikan pesakit dan keluarganya kerana penghidap penyakit jiwa tidak mendapat rawatan secara cepat dan tepat.

Anonymous said... Best Blogger Tips

penyakit mental kepala bana abah kau!

-Critiz

Anonymous said... Best Blogger Tips

kepala bana
2012 February 16
bahasa pasar untuk cacian/makian
di ucapkan bile tidak setuju dan tgah marah
bermaksud kepala kote
baik ko cakap die??kepala bana aper baik die tuh kalu die buat aku macam ni..nak pinjam 500 pun tak bagi.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Butu

Anonymous said... Best Blogger Tips

butu kau punya beliau!

-Critiz

jack ham said... Best Blogger Tips

abah ko

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...