Utama

Utama 2

Geng Stress

Kongsikan Entri Kami

Tuesday, 30 July 2013

Serius : [Video] Provokasi Hina Islam Oleh Chetz Dan Anjing-Anjingnya


Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) diarah menggambil tindakan terhadap penyebaran satu lagi video dikatakan menghina Islam bertajuk ’1 Hari Di Hari Raya’ yang disiarkan dalam laman YouTube.

Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Jailani Johari berkata SKMM telah diarah menyegerakan siasatan terhadap pemilik video yang dianggap boleh mengganggu sensitiviti Islam itu.

“Saya menerima banyak pertanyaan mengenai hal ini walaupun SKMM belum menerima sebarang laporan mengenainya. Oleh itu, saya telah mengarahkan SKMM menggambil tindakan untuk menyiasat video itu,” katanya kepada Bernama ketika dihubungi di sini, Selasa.

Video itu menunjukkan seorang lelaki yang dikenali sebagai Chetz membawa tiga ekor anjingnya bersiar-siar dekat perkarangan masjid dengan suara latar Takbir Raya.


Rakaman berdurasi 1 minit 44 saat itu turut menunjukkan seorang lelaki memakai Baju Melayu hitam membasuh kaki anjingnya, kemudian seolah mengambil wuduk dengan membasuh kakinya pula dan mengelap anjingnya sebelum menyediakan kuih raya untuk tiga ekor anjing itu.

Video itu juga menyiarkan kata-kata “Raikanlah Aidilfitri bersama-sama, tanpa mengira spesies, warna dan asal-usul (dengan menunjukkan gambar tiga anjing itu).

Ia turut memuatkan ucapan “Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin dari Chetz sekeluarga” dengan gambar lelaki duduk bersama tiga ekor anjing di atas sofa.

p/s : Bangang everywhere.. 

Sumber : Here

34 comments:

Farid Rahmin said... Best Blogger Tips

pasni dia lak kena tangkap . .

Anonymous said... Best Blogger Tips

pok su kocak xnk komen bnyak,.biar pihak bertanggungjawab ambek tindakan,,.,pok su kocak cuma nk ludah jer tuih!!

~anon poksu kocak ~

Anonymous said... Best Blogger Tips

pokso kocak bodoh mcm bangang! ABAH KAU!

Anonymous said... Best Blogger Tips

nie mesti anon celaka abah kau yg suka bantai bontot anjing

anon changlun gay

ali said... Best Blogger Tips

diorang ni silap..kononnya nak provok org melayu tp seluruh muslim..ini bukan ketegangan kaum tp agama..

Anonymous said... Best Blogger Tips

nak ucap selamat raya pun salah ke bengap? bahalul betul la kau ni lahanat! ABAH KAU!

Anonymous said... Best Blogger Tips

gamba tu ak tgk ade 3 ekor anjing dan sekor babi

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 20:53 ni xpuas hati dgn pok su kocak ker? pok su xpenah pon kocak mak anon 20:53,.,so jgn la marah2 k sayang

~anon pok su kocak ~

Anonymous said... Best Blogger Tips

Atas aku ni semua bongok

Anonymous said... Best Blogger Tips

ABAH KAU anon 23:31 ! KO BLH PEGI MAMPOS

Anonymous said... Best Blogger Tips

Anon 00.39 mesti kuat isap batu nie...fuck you

Anonymous said... Best Blogger Tips

batu ABAH KAU LAHANAT!

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku xphm...video ni mcm org cina nk ngata kt kaum mlayu n islam....tp yg aku tgk komen2 ni mcm gaduh sama mlayu n islam je....xpyah uji akal tgk komen dh tau.

tlg hormat org len...klau nk org len hormat kite. klau stakat dlm alam maya ni je berani, tp kt luar smua pnakut, bek xpyah la oit. guna nama anon pstu kutuk kaw2...bt tgk dlm fb sikit......biar org cari korg....puihhhhh

Anonymous said... Best Blogger Tips

Molek cikit,, aq nie abg long negeri pahang jgn sampai aq ajk bbudak aq PUKUL KAU

Anonymous said... Best Blogger Tips

Apa yg KAU Meraban anon 01;08..aku tumbuk muka ko!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Haha ore kl meme anjing blako. Klate xdop gitu.berehhhh

This Is Kota Bharu
Takbirr!

Anonymous said... Best Blogger Tips

abah kau anjing!

Anonymous said... Best Blogger Tips

org hina kita.. kita pulak gaduh sesame sendiri dalam blog nih.. bodoh... x sedar diri lagi..

Anonymous said... Best Blogger Tips

UMNO dulu kini dan selamanya HINA ISLAM dan ALLAH...
ada ko kesah??????

Anonymous said... Best Blogger Tips

apabila orang melayu penganut islam menulis komen... pfffttt

Anonymous said... Best Blogger Tips

melayu tak sedar diri.. pengsan aper..?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku dah tgk video lain dah smlm.. chetz ni pengkid rasanya bkn lelaki.. dia ckp dia melayu n ada 7 ekor anjing peliharaan.. menetap kt kl..n pastu aku tak ingat dah apalagi yg dia ckp..

Anonymous said... Best Blogger Tips

cantek cara ko merepek... tepuk tangan ramai2

Anonymous said... Best Blogger Tips

tbe2 ade politik plak!!!!!!!!!!abah kauuuu!!!!!!!!!!!laa!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Saloh umno.

Belia Klate(tumpat)

Anonymous said... Best Blogger Tips

BAGUS......ni lah yg org KAFIR nak...sepatutnya orang MELAYU & ISLAM BERSATU tp ni bergaduh sesam sendiri...TAHNIAH..ni semua dugaan Allah kepada kita semua sebab dh terlapau lupa padaNYA sepatutnya berfikir dan bertaubat tp masih bersengketa...

Anonymous said... Best Blogger Tips

boleh ke syiah dan sunnih bersatu..?

kafir abah kau..!!

P.Preity Petry said... Best Blogger Tips

`Mereka' sedang `study' perangai kita. `Mereka' nak carik kelemahan kita. `Mereka' letak satu `bom' di internet dan `study' apa yang berlaku. Kita di blog ini adalah `tikus' ujikaji bagi `mereka'. Supaya senang 'tangan-tangan ghaib' memporak perandakan sesama kita di belakang hari. Mungkinkah `mereka' itu Red Bean Army? Berhati-hati.

Anonymous said... Best Blogger Tips

aper la yg xpuas ati sgt diorang ni... xabes2 nk mghina... hmmmm... hukuman alvin and vivian ringan sangat kot smpi ader yg brani wat lagi ni....

Anonymous said... Best Blogger Tips

abah kau bangang!

Anonymous said... Best Blogger Tips

ringan ko kata... dah ikat jamin sorang 30 ribu.. ko ader ke duit sebanyak tu... banggang abadi..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ok lh llki tu wat...anjing tu kn binatang, makhluk tuhan..dia bknny mkn daging anjing tu dn jd drh daging..dia pelihara anjing tu atas dasar kemanusiaan lh wei.... yg pemimpin2 melayu korang yg mkn rasuah fitnah sana sni tu korang tk pulak tegur..dakah rasuah dn fitnah tu halal d sisi tuhan??

jack ham said... Best Blogger Tips

isu ni ramai yg menyalak..tp isu org islam yg mengaku islam pakai seksi2 x kena tindakan...puihhh

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
Sudahkah anda berselawat ke atas Dubor Nabi?
-ameba

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...