Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Friday, 11 May 2012

Panas : [Video] Pengakuan Wanita Yang Rakam Ibu Belasah Bayi


Berikut merupakan video pengakuan wanita yang telah merakam aksi seorang ibu yang membelasah bayinya tanpa belas kasihan. So, kepada yang menuduh, mencaci dan mengutuk wanita ini, sila lihat video di bawah.


“Itu ikhtiar terakhir saya untuk selamatkan bayi berkenaan. Saya sangat sedih kerana sebelum itu sudah empat kali wanita terbabit yang juga rakan saya memukul bayinya dengan teruk termasuk menghumban ke dinding,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Petaling Jaya.

Sumber : here





77 comments:

SyAz_AleXandRia said... Best Blogger Tips

Saya x subahat k0non..tuihhhh.!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st

SyAz_AleXandRia said... Best Blogger Tips

Ikhtiar terakhir.? Ko mcm x de tgn ke.? Pggl jiran mintax tolong ke.? Shit..this girl only know to shit in the pants..otak x de ke.? =="

Anonymous said... Best Blogger Tips

1'st...yg lain2 sial..

Farhan Amran said... Best Blogger Tips

Kau diam je la syaz , kau tak tau situasi die kau jgn banyak cakap , kalau die tka rakam polis takkan caye la apa yang die cakap . bodoh . ade otak taknak guna . ni la melayu , bangang , bodoh .

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sokong farhan amran!

SyAz_AleXandRia said... Best Blogger Tips

Ko tu bodo..perlu ke rakam sampai 4 minit lebih.? Kalau nak rakam pown perlu ke lama-lama.? Nak tunggu sampai budak tu mati dulu baru nak mintak bantuan..bodoh punye Farhan..kutuk bangsa sendiri..tuihhhh.!!!

aishah said... Best Blogger Tips

baby ni nme bapak die abdullah.. so... phm2 jela pompan jenis ape ira ni..... umur pon 20.... ntah la... xnk ckp mcm2... sume org xperfect..

SyAz_AleXandRia said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

syaz bodoh. otak letak kt lutut

aishah said... Best Blogger Tips

@SyAz_AleXandRia btol jugak kan... rakam sekejap je dah la... 4 minit bai... xpe.. nnt kalo anak die plak kne, baru die tau 4 minit tu lame ke x....

SyAz_AleXandRia said... Best Blogger Tips

@aishah : Akhirnya jge yg berfikiran bijak..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bodoh punya Farhan.

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

Aisyah..sayang ku hanya pada mu..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Kami dari pihak anon membantah sekeras-kerasnya kata-kata Farhan Amran yang tidak mempamerkan kredibiliti diri apabila berkata, Farhan Amran tidak menunjukkan rasa prihatin terhadap baby malang tersebut dan sebaliknya menyokong perbuatan perempuan itu yang merakam perbuatan ibu terbabit dalam jangka masa yang lama. Perbuatan wanita terbabit yang tidak meminta bantuan dari orang ramai menyebabkan bayi tersebut mengalami kecederaan yang serius yang boleh meyebabkan kecacatan pada bayi terbabit. Malu pada diri sendiri la Farhan Amran. Sokong kata-kata Syaz.!

SyAz_AleXandRia said... Best Blogger Tips

HIDUP ANON!!!!!!!!!!

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

aku sokong aisyah jer..korang lantaklah nak gaduh sama sendiri..aku tak leh tengok perempuan menangis..oyeah

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

tak mampos lagi ko syaz? ajaib! tadi bukan main kecewa tahap bapuk lagi..puihk

SyAz_AleXandRia said... Best Blogger Tips

Haha..sedap ko kutok aq kat blog aq Nyet..haktuihhh.!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

syaz- mnusia mnghadapi ssuatu prkare dgn plbagai situasi. jd klo ko x bleh nk phm situasi org ko dk diam je la bdoh

SyAz_AleXandRia said... Best Blogger Tips

Tuihhhh.!!! Otak udang..

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

huh? bila plak? terasa ker..kan betul ko bapuk, takan terasa plak? jap aku check

SyAz_AleXandRia said... Best Blogger Tips

Tuihhhh.!!!

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

syaz..aku rasa ko silap..apa yg dicakap farhan tu btul..perempuan tu pun betul..bayi kalau dipukul cam tu tak lebam bdan dia..kulit bayi jg cepat sembuh..tapi trauma tu tak dinafikanlah..polis pun perlu bukti..so video lah plg baik..

thehellwiththeworldtoday-_-1st said... Best Blogger Tips

puihk..bukan aku lah tu syaz..modus operandi aku bukan lame cam tu lah..puihk..suke hati ko lah klau tak percaya..

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah diam sume..
dlm vid ni xde kena mengena gan korg pon..
watpe gado2 sbb vid ni ??
prihatin tu mmg la..
tp perlu ke gado ??
kelaka ar siak..wkwkkw...

zulkifli said... Best Blogger Tips

kini orang2 melayu sangat stress dgn kehidupan di tanah air sendiri ... contohnya mcm video diatas ! aku x salah kan mane2 pihak tp hidup kat malaysia mmg stress .... so korang2 sume lari lha masuk hutan ... mcm hmm3

Anonymous said... Best Blogger Tips

Salam, ya akak setuju kenapa perlu di rakam sehinga 4 minit. Sedangkan minit pertama pun dah teruk sangat budak tu dikerjakan. Sedangkan dia sendiri pernah tengok budak tu dihumban ke dinding. Mana sedara-mara, jiran2 x leh mintak tolong ke. Memang cukup sedih. Akak mohon pembaca2 dan adik2 semua yang penting sekarang doakan kanak2 tersebut sihat segala2nya tanpa ada masalah kecacatan dalaman dan sebagainya la ya. Jangan ditemukan lagi dengan ibunya. Dan mintak sangat la si penjaga menjaga dengan penuh kasih sayang dan ikhlas. Amin Amin Amin. Akak teringin sangat nak jumpa bayi ini. STK>

Anonymous said... Best Blogger Tips

syaz, kau cite byk , org da buat baek kau nk slahkn lagi,
atleast die kt tmpt kjadian die yg rkam, di yg report, tkdinafikan die tk ptt rakam lama n duk diam, tp di buat ape yg ptt,
dari kau duk condemn tndakn die mcm kau bgus sgt,org laen pn tk smpurna mcm ko, sma cm die,

Anonymous said... Best Blogger Tips

@AnonymousMemang la di yang rakam, dia yang report, masalahnya kenapa boleh amik masa lama sangat merakamnya. Apa selama ni tak terpikir ke dia nak rakam kejadian deraan yang mak budak 2 buat kat budak 2. Katanya dah banyak kali. Tak ke namanya bersubahat tu. Mesti ada sesuatu yang menyebabkan si perakam takut benar nak report kat polis ni. Maybe ada rahsia apa-apa ke.Wallahhualam.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Setuju dengan Syaz, Aisyah dan Anon 15:16. Perlu ke rakam sampai 4 minit? Saya ada tengok video kene dera tu semalam, and saya pikir seksanya lah budak tu selama 4 minit tu, ye memamg betul cara wanita tu merakam video untuk dijadikan bukti, tapi perlu ke sampai empat minit? Shame on you all yang x prihatin dengan bayi tu...

Anonymous said... Best Blogger Tips

dalam hal ni dua-dua salah..yg mak dia tu maybe pelacur jalan..so dpt ank luar nikah that why dia geram kt anak tu...yg kwn dia plak bongok..dh tau baby tu kena humban ke dinding knp tk report terus kt polis..sure la bekas lenbam tu ada..tu pun dh le jd bukti..
yg penting mak baby ni memang pelacur!
syaz nak kote..farhan nak kote ko

Anonymous said... Best Blogger Tips

HAKU:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............

Anonymous said... Best Blogger Tips

cian baby tuh..aku x sanggup tgk smpi abes video tu..(aku syg anak aku..jp je da setaun umurnye)..

Anonymous said... Best Blogger Tips

fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..fap..

dan said... Best Blogger Tips

aku rase pumpuan tu giler meroyanla.....tpi mudahan baby tu sihat..

Anonymous said... Best Blogger Tips

apepom...sy ucap terima kasih pada kak noor sbb berani menyelamatkan bayi tersebut...korang yg duk bising kat sni..mcm la bole buat mcm kak noor da wat...korang bole la cakap suka hati korang...igat senang ke nak dapatkan kerjasama dr polis?? pyah ok kalu xde bukti yg kukuh...n bg yg mngkritik knapa kak noor xbawa bayi tersebut dari dulu lagi ke hospital...oiii ko igat senang ke nak bawa lari anak kepada betina meroyan mcm ira 2?? da la kak noor pernah ckp dia sndri kna belasah nga ira disebabkan hanya menegur perbuatannya...

ikan bilis said... Best Blogger Tips

^ WIN

Anonymous said... Best Blogger Tips

말레이시아 ...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku sokong farhan tu,,,SYAZ tu bodoh ker ape,dh mnyampah aku baca komen jer ade nme n komen bodoh dri SYAZ,,,bodoh punyer org,mcm budak2,,,klau komen thehell tu leh than lgi,,,ni si syaz ni perangai mcm bodo,blah la kau syaz..annoying,n stupid

Aku_Skandallxxx said... Best Blogger Tips

Celaka anon 1926.....kau hina kawan segolongan sekaum sejenis aku????? puihk kau!!!!!

Norasyimah Saifullah said... Best Blogger Tips

biarlah Allah yang menghukum siapa yang bersalah

CAROLYN BEVERLY said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Best Blogger Tips

kalau record setakat 1 or 2 minit je, dah tentu polis akan kata, "alaa sikit je tu..normal la dalam keluarga.."
dah tentu ler 4 minit tu memandai dgn situasi ni n bukti dah cukup utk tahan si mak budak tu..
make it simple laa..korang kalau tgk video 18sx pun mesti la nak 5 minit ke-atas kan? so, apa bezanya pun? cuma video ni tunjuk pasal kes dera n bukti lengkap..yg video 18sx plak nak lelama sbb dpt kepuasan kan..hehehehehe

Norasyimah Saifullah said... Best Blogger Tips

yang penting kes ni selesai sudah

Anonymous said... Best Blogger Tips

Aku_skandallxx...kwan ko syaz tu yg celaka,bkn aq.,,,nymph aq,,,,

Anonymous said... Best Blogger Tips

ntahyer bkn kite tau apa yg dia fikir time tu, maybe die glbah ke hapa, lagipun die da halang mnggunakn kata2, kita pn tau if tndakan tk bole, kata2 then baru hati,
korang jgn nak hukm die mcm korang perfect,die pn mnusia ciptaanNya, jadi tak smpurna mcm kita,
tk perlu gaduh2 sbb bnda ni,bayi pn slmat,
apa2 berlaku die n tuhan ja tahu,akhirat ada,
chow

Anonymous said... Best Blogger Tips

Syaz,

Bila situasi ni kene kat kau, barula otak udang ko berjalan dengan sendiri. Baru kau tau macam mana nak handle perempuan gila.

Biasa orang yang cakap je pandai, memang kena satu hari ni.

Lembu.

Anonymous said... Best Blogger Tips

aq respek akak ni!!kalo kak ni x rakam mngkin lagi terok baby 2 kene...jgn tuduh mcm2 la oii..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Apa2 pown fikiran korang, aq tetap rase Syaz betul.

Anonymous said... Best Blogger Tips

syaz.....bodo.....pandai cakap......buat tarak mau.....hahaha.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

alaaaa sudah laa.. bnde dh lepas.. ppuan tu pun dh kene thn.. apa la korg ni.. yg penting jgn biar kan perkara mcm ni berulang lg dh la... sama2 la kita mencegah nya...

Anonymous said... Best Blogger Tips

sejak ble byk komen utk 1 entri ni??? sllu skit je.. hu3

Anonymous said... Best Blogger Tips

BLAH R SYAZ!!!!!!!!!!!! XNK TGK MUKE KO LGI KTT RUANGN KOMEN!!!!!!!!!..

Anonymous said... Best Blogger Tips

boikot SYAZ..!!!
boooo...
typical mind...kahkahkahkah
boooo sama SYAZ..!!!
BOOOOOOOOOO......

FUCk ANON!!! said... Best Blogger Tips

Menyampah pulak aku tengok komen anon yang asyik pangkah syaz, FUCK korang laaa, babi punya anon! Tak de keje lain, nak pangkah orang je keje, lepas nie sape lagi korang nak pangkah? BABI, BANGANG, BODOH, ANJING, SIAL, GAMPANG, KIMAK!

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku xpenah tgk vid tu sbb aku bc komen vid pon dah terlalu menyedihkan..BABI la xnak tlg baby tu..kimak tol keje ko dok rakam bende tu..ko xde mulut nk ckp? xde tgn nk selamatkn?ko kudung ke ape sial..

Anonymous said... Best Blogger Tips

I loike....

Anonymous said... Best Blogger Tips

KOmen kne removed..hahahahahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bodoh ko..x bc entri sblm ni ke,yg pompuan ni penah kena belasah dgn mak budak tu semata2 nk selamatkn bayi tu..then die yg lapor ngan polis b'buktikn video tu..ko pe tau..tau nk gadoh psl 1st ngan monyet tu je..

kc said... Best Blogger Tips

jgn nk menuduh jer.. maki hamun.. skurang2nyer akak tuh ade ikhtiar nk slmtkan baby tuh.. kalo korg xrse keadaan tu korg xtaw.. mulut jer lebih korg nie..

Anonymous said... Best Blogger Tips

dah...dahhh2 yg penting baby tu selamat, memekak kat sini xgune gak...semua belagak pandai je...bende ni dah setel dah..

manusia tanpa ragam said... Best Blogger Tips

Fist time aku tgk komen byk giler kat entri.tahniah pada sape yg mengutuk dan yg merasa kesian pada kejadian ini.think positif sudah.
benda dah settle.Pada yg rasa yg rakaman tu lama sgt,saya nk tanya,apa tindakan kamu lepas kamu dah habis tonton? kalau setakat duk komen@kutuk ke hulu ke hilir,ada baiknya kamu doakan kesejahteraan ke atas budak yg kena dera tu dan doakan juga supaya ibu budak tu akan insaf akan perbuatannya.kalau komen saya ni pun kena kutuk,pada yg kutuk tu nk kena cheak baik otak kamu.
sekian.

manusia tanpa ragam said... Best Blogger Tips

Fist time aku tgk komen byk giler kat entri.tahniah pada sape yg mengutuk dan yg merasa kesian pada kejadian ini.think positif sudah.
benda dah settle.Pada yg rasa yg rakaman tu lama sgt,saya nk tanya,apa tindakan kamu lepas kamu dah habis tonton? kalau setakat duk komen@kutuk ke hulu ke hilir,ada baiknya kamu doakan kesejahteraan ke atas budak yg kena dera tu dan doakan juga supaya ibu budak tu akan insaf akan perbuatannya.kalau komen saya ni pun kena kutuk,pada yg kutuk tu nk kena cheak baik otak kamu.
sekian.

Anonymous said... Best Blogger Tips

syaz n aishah : korang ni bodo ke ap ? cube dgr ap pompuan tu ckp. die pena tlong slamatkan bayi tu. tp last2 gaduh dgn mak die. tu da bgus la tu die rakam. aq rase lau korang kat dpan tu pun. xtentu korang nk tlong la. sbb korang akan pke budak tu bkn anak ko. buat ap korang nk tlong. lg 1, korang ad otak.gune la sebaik mungkin. jgn pndai ckp n kutuk2 org laen. lau korang bgus or perfect. korang xkan kutuk2 pompuan yg rakam ni la. tu da membuktikan lau korang xde otak tok pke. thing positif :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

syaz ni anjing....bnyk mkn taik tu sal ckp mcm tu otak cetek...puiiihhhhhhh...!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

woi syaz mak kau belen tua kutuk tu sal kua kau mcm anak hram nya pangai...mak pak kau anjing tu sal didik kau smp jd pangai mcm ni...ANAK HARAM SYAZ !!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

syaz bodo otak katak...oi syaz sparing jom...da bran...dajai nya budak lam ni ko hebat...jom lua tgk spa hebatt..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Semoga Allah mengampunkan manusia2 yg menghina manusia dgn kata2 yg tidak sepatutnya... Amin..

Anonymous said... Best Blogger Tips

kenapa mesti pandang serong terhadap orang yg ber 'bin' dan ber'binti' kan ABDULLAH? sedangkan saudara-saudara kita yang baru memeluk agama Islam jugak menggunakan ABDULLAH. tak semua yang ber'bin' dan ber'binti' kan ABDULLAH tu datang dari perbuatan yg salah. ni lah manusia sekarang, mindset sentiasa negative.

Anonymous said... Best Blogger Tips

nohorommm
aku ta puas ati..
npa 18 ja..
aduhhhhh..
lama la skit

Hamba ALLAH SWT said... Best Blogger Tips

jgn la gaduh...kita saudara sesama islam..sptutnya kita jdikan iktibar n bkn cari kslahan org...jgn asyik mnuding jari...kita doakn lh mudah mudahan Allah bri ptjuk kpd mreka n baby ni mndpt plindungn y baik...sdih sgt tgk baby ni kne pkul...bygkn lau ank kita,adik,or sdara mara kita y kne mcm ni...jgn mghukum org krana hny ALLAH y berhak...iktibar kt sni dkatkn lh dri kita ngn ALLAH..bila kita jauh, maka byk bnda trlarang akn kita buat...bykn bsabar..anak amanah ALLAH...

mylijuc said... Best Blogger Tips

xkna kt muke sndiri bleh r ckp tau!!! stakat nk tunjuk baik komen caci maki org baik xpyh r.. atleast pompuan nie jgak yg tlng wat report polis, jaga bayi tue kn.. klau yg dok caci maki pompuan tlng rakam tue asl korg x pg je amik blik bayi tue jaga sndiri kn.. ATLEAST TANGAN YG MEMBERI BANTUAN LG BAIK DR ORG YG PNDAI CKP JE, PNDAI CACI MAKI ORG.. mmg memalukan je cz dlm org melayu & ISLAM plak tue dok caci2 org.. korg check blik mane2 agama pun bleh ke caci2 org hah???? tngok cermin then nilai diri sndiri dlu b4 nk nilai org kn.. HANYA ALLAH SWT JE LAYAK MENILAI HAMBA-NYA SBB HANYA DIA YG TAU LUAR & DLM SUME MAKHLUK CIPTAAN-NYA..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Bodo...sume yg komen sume bodo...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Assalamualaikum..firstly, I am a law student, dalam undang-undang Malaysia, pihak di atas yang bersubahat merakam video tersebut tetap bersalah, tetapi kesalahannya boleh dikurangkan tertakluk kepada ihsan hakim mahkamah. Anda semua boleh rujuk artikel tentang undang-undang jenayah takrif pakatjahat di sini (http://malaysialawstudent.blogspot.com/2009/10/undang-undang-jenayah.html). Diharapkan anda boleh berfikir dengan matang, Malaysia ada undang-undang, tak perlu lah kita mengkritik seseorang tanpa berfikir dengan wajar, biar lah mahkamah yang menentukan. semoga bayi tersebut diserahkan kepada pihak yang lebih bertanggungjawab. Doakan kesejahteraan bayi tersebut. Amin..

Anonymous said... Best Blogger Tips

*maaf hukumannya boleh dikurangkan tertakluk kepada ihsan mahkamah.

Anonymous said... Best Blogger Tips

manusia paling bangang komen

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...