Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Sunday, 22 May 2011

Tempe adalah sangat Mahal di Jerman


Di kota Berlin, Jerman, yang sangat terkenal dengan budaya multi cultural memang selalu berminat dengan makanan Asia. Ini kerana contohnya di Wedding memang di dominasi oleh pelbagai bangsa di Asia. Antara makanan yang sering diburu oleh orang sana ialah Tempe. Cuba korang bayangkan tempe yang begitu murah jual di negara kita dijual dengan harga Euro 1.79 (lebih kurang RM 8.70). Harganya serupa harga seketul ayam di Jerman. Nak kata negara Jerman import tempe tak juga. Ini kerana tempe dibuat oleh syarikat tempatan Jerman iaitu Natural Vegetarian Food bv Rupanya, hari ini bukan batik khas Indonesia saja yang sudah dihasilkan oleh syarikat tekstil tempatan di China. Jadi apa yang buar TEMPE begitu mahal??

credit : haxims


5 comments:

huda jamil said... Best Blogger Tips

nasib baik tak duduk jerman. klu x mesti kering sbb x mkn tempe my paberet =)

Goblogz said... Best Blogger Tips

mahalnya berapa? x tunjuk pun

Famili Ceria said... Best Blogger Tips

untungnya kita dok kt Malaysia ...

minoari89 said... Best Blogger Tips

nak meniaga lah kat sana aku bg setengan harga ja....

Anonymous said... Best Blogger Tips

tgk lak harge bahan2 utk mghasilkn tempe tu..mybe mhl dr tmpt kte..~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...