Utama

Utama 2

Geng Stress

TAWARAN HANGAT!!

BANNER UTAMA (728X90) = RM200/ sebulan



BANNER+IKLAN TEKS +ENTRY- RM250/ SEBULAN


REVIEW / ADVERTORIAL - RM50


APA TUNGGU LAGI?? SILA EMAIL


akustress3@gmail.com


Kongsikan Entri Kami

Thursday, 1 March 2012

Info : Entri Mengenai Babi @ Khinzir & Nama-Nama Lain


Kali ni nak share pasal babi pulak. Tak salah tambah pengetahuan kan?  Jom baca.. 

1. Pork : Istilah yang digunakan untuk daging babi di dalam masakan.

2. Swine : Istilah yang digunakan untuk keseluruhan kumpulan spesis babi.

3. Pig : Istilah umum untuk seekor babi atau sebenarnya bermaksud babi muda, berat kurang 50kg.

4. Hog : Istilah untuk babi dewasa, berat melebihi 50kg.

5. Porcine : Istilah yang digunakan untuk sesuatu yang berkaitan atau berasal dari babi. Porcine sering digunakan di dalam bidang perubatan untuk menyatakan penggunaan sumber yang berasal dari babi.

6. Boar : Babi liar

7. Sow : Istilah untuk babi betina dewasa yang jarang digunakan.

8. Sow Milk : Susu Babi

9. Lard : Minyak yg berasakan lemak babi.

10. Ham : Daging Bahagian peha Babi

11. Bacon : Daging babi yg diperap dengan garam

p/s : So, bagi yang muslim, kalau terbaca benda-benda ni dekat plastik makanan, better tak payah makan lah yer..

Sumber : Here




18 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Geli ! 1st gusta !

M.Z's Site said... Best Blogger Tips

bagus entri ni..thanks!

Anonymous said... Best Blogger Tips

benxiihog: babi dewasa bernama benxii,berat melebihi 50kg

ben xii said... Best Blogger Tips

serious kau betul . berat aku 55KG

Anonymous said... Best Blogger Tips

ohh..tq admin.

Anonymous said... Best Blogger Tips

khinzir: babi dlm kandang kt mesia..

Anonymous said... Best Blogger Tips

HAMburger....sgt bodoh..

sudah tertera...haha

Anonymous said... Best Blogger Tips

babi atau maksud lain maki kt m'sia

Anonymous said... Best Blogger Tips

HAM dalam burger tu bukan nye maksud babi. tapi perkataan tu berasal dari perkataan hamburg, iaitu tempat munculnya burger. burger ialah nama sinngkat bagi hamburger.harap maklum.

Anonymous said... Best Blogger Tips

tah tu pun tak tau .....aku baru nak gi tau tapi orang atas dah gi matlumat dah

-billy fecren-

are din said... Best Blogger Tips

good info :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

oooooooooo....baru tau. sllu gak dgr perkataan kat atas tp maksud di sebaliknya baru tau harini. tq 4 da info

Anonymous said... Best Blogger Tips

bacon,?? Alamak.!!mcm prna makan.bacon slice.

Anonymous said... Best Blogger Tips

sy rase kalau korang makan babi tu,...confirm habis babi kat dunia nie,....hahhahah jangan cakap saja maaa,..cuba laa test hahhaha,...

Anonymous said... Best Blogger Tips

mntx share

Anonymous said... Best Blogger Tips

ham burger mcm mane?

Anonymous said... Best Blogger Tips

anon 07:39!! jgn kasi test try. hbs babi d dunia karang.hahahhahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips

hahahahaha....babi sedap oooooooo....... rugi tak makan~~~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...