Kongsikan Entri Kami

Saturday, 25 February 2012

Info : Cara Basuh Kemaluan Dengan Betul Sesudah Membuang Air


Cara membasuh kemaluan sesudah membuang air kecil

Lelaki:

Selepas membuang air kecil, disunatkan berdehem 2 atau 3 kali supaya air kencing betul-betul sudah habis keluar. Lepas itu, urutlah kemaluan dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga tiada lagi air kencing yang berada dalam saluran. Kemudian basuhlah dengan air sebersihnya.

Wanita:

Apabila membasuh kemaluan, pastikan dicuci bahagian dalam dengan menjolok sedikit dengan jari dan dipusing-pusingkan semasa dilalukan air bersih. Bukan dengan hanya menyimbahkan air semata-mata. Jika dengan melalukan air sahaja ia tidak membersihkan bahagian dalam kemaluan wanita yang berbibir-bibir itu.

Kenapa penting untuk kita membersihkan kemaluan dengan betul?

Ramai orang merasakan diri mereka cukup bagus dengan banyak amal ibadah, bersedekah dan lain lain, tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka.

Saidina Abu Bakar pernah hendak menyembahyangkan mayat seorang lelaki tetapi tiba-tiba tersentak dengan suatu benda bergerak-gerak dari dalam kain kafan lelaki itu. Lalu disuruh orang membukakannya. Alangkah terkejutnya apabila seekor ular sedang melilit kepala kemaluan mayat lelaki itu.

Saidina Abu Bakar mencabut pedang lalu menghampiri ular tadi untuk membunuhnya. Tetapi ular itu tiba-tiba berkata-kata. Katanya ”Apakah salahku kerana aku diutus oleh Allah untuk menjalankan tugas yang diperintahkan”. Setelah diselidiki amalan lelaki itu semasa hayatnya, jelas dia merupakan orang yang mengambil ringan dalam hal menyucikan kemaluannya setelah selesai membuang air kecil.

p/s : Silalah amalkan dan sebarkan... :)

Sumber : Here7 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips

1st..hehehe

ben xii said... Best Blogger Tips

:P

Anonymous said... Best Blogger Tips

kne selalu amalkn neyh ! thanks admin :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

nice info...thanks

DOWNLOAD 3GP & MP4 DI SINI (18+)

Anonymous said... Best Blogger Tips

info yang sangat bagus..akan dipraktik kan :)

Muat Turun: Adobe Photoshop CS5 Di Sini

Anonymous said... Best Blogger Tips

like!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku memang selalu mmbersihkan kemaluan setiap kali selesai hajat. that's y on public toilet aku prefer guna toilet berbanding mangkuk on wall tuh.. susa kot nk cuci.. itu pasal la spender aku sentiasa berbau harum Fabreze... susa nk bau hancing.. hahahha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...