Kongsikan Entri Kami

Saturday, 19 November 2011

Cool : Koleksi 'Terdapat Kucing Di Dalam Gambar' #3 (5 Photos)

Koleksi 'Terdapat Kucing Di Dalam Gambar' #3 (5 Photos)


izismile
Read More.. "Cool : Koleksi 'Terdapat Kucing Di Dalam Gambar' #3 (5 Photos)"

Kesian : 'The Mine', Tempat Kerja Paling Merbahaya di Guatemala (12 Photos)

'The Mine' merupakan tempat kerja paling merbahaya di Guatemala City. Semua pekerja di sini bertarung nyawa untuk mencari pendapatan setiap hari di sini. Mereka terpaksa mencari pelbagai besi buruk atau besi buangan untuk dijual daripada tempat pembuangan sampah ini bagi membiayai kehidupan mereka. Di sini mereka boleh dijangkiti pelbagai penyakit dari kotoran, tanah runtuh, kecederaan daripada besi dan banyak lagi.Ini adalah seperti di China di mana mereka bekerja di tempat pelupusan sampah untuk mencari makanan.

 izismile
Read More.. "Kesian : 'The Mine', Tempat Kerja Paling Merbahaya di Guatemala (12 Photos)"

WTF : Persembahan Fesyen Baju Pengantin Untuk 'Gay' di Argentina (6 Photos)

Dengan menggunakan inspirasi pelbagai perkahwinan sama jantina yang telah diluluskan pengendalian di Argentina sejak tahun lepas, satu persembahan fesyen untuk 'Gay' telah diadakan di Buenos Aires. Semua pereka fesyen yang menganjurkan acara ini menyatakan ini adalah yang pertama di dunia menggunakan konsep 'Gay' . Undang-undang untuk perkahwinan pasangan sama jantina telah diluluskan sejak dari Julai 22 tahun lepas. 

 ibtimes
Read More.. "WTF : Persembahan Fesyen Baju Pengantin Untuk 'Gay' di Argentina (6 Photos)"

Serius : Pengangkutan Air yang Begitu Unik dan Kreatif (8 Photos)

Cuba korang tengok sendiri pengangkutan air ini, korang rasa dapat tak korang buat macam mereka? Memang memerlukan kemahiran untuk mengimbangkan badan dan kayuh dengan betul. 


 coppas
Read More.. "Serius : Pengangkutan Air yang Begitu Unik dan Kreatif (8 Photos)"

Serius : Betul Ke Ini Jubah Milik Nabi Muhammad S.A.W Di Istanbul? (5 Photos)

Satu jubah yang dipanggil 'The hırka-i şerif' milik Nabi Muhammad telah di pamerkan di Masjid di Istambul, Turki. Ianya mulai dipamerkan pada Jumaat pertama Bulan Ramadhan tahun ini. Masjid yang di bangunkan sejak tahun 1851 ini oleh Sultan Abdulmecit, dikhususkan menyimpan barang-barang Nabi Muhammad SAW. Berikut ini foto-foto jubah Nabi Muhammad SAW yang disimpan di dalam peti dengan tutup kaca agar penonton dapat melihat betapa besarnya jubah Nabi Muhammad SAW. Di Istambul banyak sekali peninggalan Nabi dan para sahabatnya yang sampai kini dapat dilihat. Jubah Nabi Muhammad ini disimpan di ruangan khusus dan ditutup dengan kotak kaca. Menurut Bang Samir dari keluarga Köprülü, jubah ini hanya akan dipamerkan sehingga hari ke 26 atau 27 Ramadhan.

Ini kata Mufti Çağrıcı yang merasmikan upacara pameran ini.
"Do not show your respect to the materialistic side of the hırka-i şerif but to God and Prophet Muhammad. The hırka-i şerif is a cloak like those we all have. Sure, this one has a historical importance and value. What makes it valuable is that it is a gift of our Prophet. Thus, we should show our respect not to the material of the cloak but to God and our holy Prophet. We should not degrade and make our visits invaluable by asking for favors from the cloak itself. We should only understand this cloak as a gift of our Prophet,"

p/s : Betul ke ni korang rasa tetapi apa yang dikatakan oleh mufti adalah sangat benar?

turkeycentral
Read More.. "Serius : Betul Ke Ini Jubah Milik Nabi Muhammad S.A.W Di Istanbul? (5 Photos)"

Cool : Koleksi 'Terdapat Kucing Di Dalam Gambar' #2 (5 Photos)

Koleksi 'Terdapat Kucing Di Dalam Gambar' #2

 izismile
Read More.. "Cool : Koleksi 'Terdapat Kucing Di Dalam Gambar' #2 (5 Photos)"

OMG : Gadis Dengan Mulut Terbuka Luas Pada Setiap Gambar (10 Photos)

Seorang gadis ini tidak dapat tutup mulut semasa bergambar. setiap gambarnya dia mesti tidak ketinggalan untuk membuka luas mulutnya. Mungkin ini cara dia senyum .

 menjelma
Read More.. "OMG : Gadis Dengan Mulut Terbuka Luas Pada Setiap Gambar (10 Photos)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...